Новий Завіт 2023
25–31 грудня. Об’явлення 15–22: “Переможець наслідить усе”


“25–31 грудня. Об’явлення 15–22: “Переможець наслідить усе”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт. 2023 (2021)

“25–31 грудня. Об’явлення 15–22”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2023

Зображення
Ісус Христос вітає людей під час Свого Другого пришестя

Вічне місто, художник Кіт Ларсон

25–31 грудня

Об’явлення 15–22

“Переможець наслідить усе”

Під час підготовки до навчання спирайтеся на власний або сімейний досвід вивчення Об’явлення 15–22. На що ви особливо звернули увагу? Які натхненні думки приходили до вас? Пам’ятайте, що всі завдання, запропоновані в цьому навчальному плані, можна пристосовувати до дітей будь-якого віку.

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Запропонуйте дітям розповісти, чому вони бажають знову жити з Небесним Батьком. У ході уроку допомагайте їм звертати увагу на те, яким чином вони можуть підготуватися, щоб повернутися до Нього.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Об’явлення 15:2–4

Я можу прославляти Бога за допомогою співу.

Святі, яких описує Іван в Об’явленні 15:2–4, співають хвалу Богові за Його благодать. Які пісні хвали можуть допомогти дітям виявляти їхню любов до Небесного Батька та Ісуса Христа?

Вправи на вибір

  • Читаючи вголос частини з Об’явлення 15:2–4, попросіть дітей за допомогою рухів показати, ніби вони грають на арфі або керують хором. Що ми відчуваємо, коли співаємо про Ісуса?

  • Попросіть дітей поділитися своїми улюбленими піснями про Небесного Батька та Ісуса Христа. Заспівайте кілька з цих пісень разом і допоможіть дітям зрозуміти, чого ці пісні навчають нас про Небесного Батька та Спасителя.

Об’явлення 19:7

Я можу підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа, вибираючи те, що правильне.

Як ви можете допомогти дітям зрозуміти, що Друге пришестя буде для нас радісною подією, якщо ми будемо виконувати заповіді Ісуса?

Вправи на вибір

  • Запитайте дітей, чи були вони колись на весіллі. Як це було? Чому люди на весіллі щасливі? Покажіть ілюстрацію із зображенням Другого пришестя Спасителя, яка знаходиться в навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, та прочитайте Об’явлення 19:7. Поясніть, що “весілля Агнця” являє собою Друге пришестя Ісуса Христа. Чому ми будемо радіти, коли Спаситель знову прийде? Допоможіть дітям порівняти радість, яку люди відчувають на весіллі, з радістю, пов’язаною з поверненням Спасителя.

  • Розкажіть дітям, чому ви з радістю очікуєте на Друге пришестя Ісуса. Також ви можете заспівати разом пісню про Друге пришестя, зокрема “Коли Він прийде знов” (Збірник дитячих пісень, сс. 46–47).

  • Запропонуйте дітям розповісти, як саме вони готуються до того, щоб іти в церкву в неділю. Чому ми це робимо перед тим, як іти в церкву? Чому ми повинні готуватися до Другого пришестя Христа? Нехай діти намалюють на творчій сторінці цього тижня те, що вони можуть робити, аби підготуватися до Другого пришестя.

Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1–2

Небесний Батько хоче, щоб ми жили з Ним в целестіальному царстві.

В останніх двох розділах книги Об’явлення Іван за допомогою прекрасної мови описує целестіальну славу, яка дістанеться вірним.

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям намалювати на дошці дерево, описане в книзі Об’явлення 22:2. Поясніть, що це дерево є деревом життя, а його плід являє собою любов Бога (див. 1 Нефій 11:21–22). Роздайте дітям по аркушу паперу у формі плоду і попросіть їх намалювати на ньому те, що допомагає їм відчувати любов Небесного Батька. Поясніть, що ті, хто любить Небесного Батька і виявляє послух Йому, житиме з Ним у целестіальному царстві.

  • Розкажіть дітям про деякі образи або деталі, використані Іваном для опису целестіальної слави (див. Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1–2). Запропонуйте дітям зробити відповідні малюнки.

  • Заспівайте разом пісню, в якій говориться про те, як ми можемо підготуватися до повернення в Божу присутність, зокрема “Буду я за Божим планом жити” (Збірник дитячих пісень, сс. 86–87). Запропонуйте дітям визначити, що вони можуть робити, аби знову жити з Небесним Батьком.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Об’явлення 19:7–8

Я можу підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа, вибираючи те, що правильне.

Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, зрозуміти, що Друге пришестя Ісуса Христа буде радісною подією для праведних?

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом Об’явлення 19:7–8 і допоможіть дітям зрозуміти символізм цих віршів. Весілля—це Друге пришестя Спасителя, Агнець—це Спаситель, а Його жона—це Церква (або усі ми). Яким чином ми можемо підготуватися до того часу, коли Спаситель прийде знову?

  • Повторіть і вивчіть з дітьми напам’ять Уложення віри 1:10. Поясніть, що в цьому уложенні віри описані радісні, славетні події, які стануться, коли Ісус прийде знову. Покажіть зображення Другого пришестя Ісуса з посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей і запропонуйте дітям намалювати те, яким, як вони уявляють, буде Друге пришестя Ісуса.

Об’явлення 20:12–13

Мене буде суджено Богом.

Одного дня всі ми постанемо перед Богом для суду. Ви можете допомогти дітям зрозуміти, що Його суд буде справедливим і милосердним.

Вправи на вибір

  • Напишіть на дошці Яким буде день Суду? Запропонуйте дітям знайти відповіді на це запитання в книзі Об’явлення 20:12–13, а також у статті “Суд, останній” у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Що Спаситель зробив для того, аби день Суду міг бути радісним днем? (Див. Уложення віри 1:3–4). Що ми можемо робити, щоб цей день був для нас радісним?

    Зображення
    Ісус з людьми, які стоять у світлі по Його праву руку, і з людьми, які стоять у темряві ліворуч

    Останній суд, художник Джон Скотт

  • Принесіть на урок зошит, який символізуватиме “книгу життя” (Об’явлення 20:12), в якому ви заздалегідь напишете деякі з якостей Христа, які є в дітях вашого класу, а також їхні добрі справи. Прочитайте дітям написане і запропонуйте їм поговорити про подібні до Христових якості характеру, які вони бачили одне в одному. Поділіться своїм свідченням про те, що Ісус Христос допомагає нам ставати більш схожими на Нього і готує шлях для нашого покаяння і подолання гріха.

Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1–2, 17

Небесний Батько хоче, щоб ми жили з Ним у целестіальному царстві.

Читаючи описання целестіальної слави, наведене Іваном в Об’явленні 21–22, що привертає вашу увагу? Чим, за відчутим вами натхненням, вам слід поділитися з дітьми, яких ви навчаєте?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям знайти у наведених далі віршах слова або фрази, використані Іваном для описання целестіальної слави: Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1–2. Нехай вони виберуть щось із цих віршів, що їм хотілося б намалювати. Тоді вони можуть розповісти класу про свої малюнки. Запропонуйте їм показати малюнки своїм сім’ям вдома.

  • Прочитайте разом Об’явлення 22:17 і поясніть, що наречена, яка каже “Прийди!”,—це Церква. До кого ми, члени Церкви, хочемо запросити “прийти” інших людей? (Див. Мороній 10:30–33). Чого можуть “прагнути” ті, хто нас оточує? Які є гарні способи, щоб запросити людей “прийти”?

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Допоможіть дітям підготуватися до читання Книги Мормона наступного року. Для цього запропонуйте їм звернутися з проханням до когось із членів сім’ї або друзів, щоб ті поділилися улюбленим віршем або історією з Книги Мормона.

Як покращити наше навчання

Навчайте дітей записувати враження. Якщо діти розвинуть звичку записувати враження, це допомагатиме їм розпізнавати Дух і прислухатися до Нього. Діти можуть записувати враження, роблячи позначки в Писаннях, малюючи ілюстрації або роблячи прості записи у щоденнику. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 30).