За Мною йдіть
Наша мета—навернення


“Наша мета—навернення”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“Наша мета—навернення”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. 2019

Зображення
молодий чоловік відвідує свою бабусю

Наша мета—навернення

Мета усього вивчення і навчання євангелії---це поглибити наше навернення і допомогти нам стати більш подібними до Ісуса Христа. З цією метою, коли ми вивчаємо євангелію, ми не лише шукаємо нову інформацію, ми хочемо стати “новими створіннями” (див. 2 Коринтянам 5:17). Це означає покладатися на Христа, щоб змінити наші серця, наші погляди, наші дії і саму нашу природу.

Але те євангельське вивчення, яке зміцнює нашу віру і веде до дивовижної зміни навернення, не відбувається миттєво. Воно простягається за межі класної кімнати, у серце та домівку особи. Воно вимагає постійних, щоденних зусиль зрозуміти євангелію і жити за нею. Для істинного навернення має бути вплив Святого Духа.

Святий Дух скеровує нас до істини і свідчить про ту істину (див. Іван 16:13). Він просвітлює наш розум, пришвидшує наше розуміння і торкається наших сердець одкровенням від Бога, джерела всієї істини. Святий Дух очищує наші серця. Він надихає нас бажанням жити за істиною, і Він підказує, як нам це зробити. Воістину, “Дух Святий … навчить [нас] усього” (Іван 14:26).

З цих причин, у нашому бажанні жити за євангелією, вивчати її і навчати їй, ми маємо найперше прагнути супроводу Духа. Ця мета має скеровувати наш вибір і керувати нашими думками та діями. Нам слід прагнути всього, що запрошує вплив Духа, і відкидати усе, що проганяє той вплив---бо ми знаємо, що якщо ми можемо бути гідними присутності Святого Духа, ми також зможемо бути гідними жити у присутності Небесного Батька та Його Сина, Ісуса Христа.