Семінарія
Оцініть підсумки навчання 10: Книга Мормона; 1 Нефій–Мороній


“Оцініть підсумки навчання 10: Книга Мормона; 1 Нефій–Мороній”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Оцініть підсумки навчання 10”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Оцініть підсумки навчання 10

Книга Мормона; 1 Нефій–Мороній

Зображення
людина читає Книгу Мормона

Обмірковування й оцінювання свого духовного навчання може допомогти вам наблизитися до Спасителя та зміцнити ваше духовне навернення. Цей урок має допомогти вам оцінити ваші успіхи й те, наскільки ви зросли, поки вивчали Книгу Мормона цього року.

Запрошуйте студентів записувати їхні думки й враження. Нагадайте студентам, що Святий Дух може навчати їх під час уроку того, що не промовляється вголос. Записуючи ці духовні враження, студенти збільшують свою здатність до розпізнавання Духа й навчання через Нього. Це дає Господу змогу продовжувати спрямовувати їх у житті.

Підготовка студентів: студенти можуть поміркувати над вивченням Книги Мормона й підготуватися, щоб поділитися своїми думками або істиною, яку вони дізналися і яка посилила їхню любов до Ісуса Христа.

Можливі навчальні завдання

На цьому уроці студенти матимуть змогу поміркувати над тим, як Книга Мормона допомогла їм розвинути віру в Ісуса Христа й стати більш наверненими до Нього. Якщо буде корисно зосередитися на конкретних істинах, які студенти вивчали в Книзі Мормона, можна адаптувати завдання так, щоб вони містили ці істини. Студенти можуть виконувати завдання в довільному порядку.

Які у вас відчуття щодо Книги Мормона?

Ця частина уроку має на меті допомогти студентам замислитися над тим, як вивчення Книги Мормона цього року вплинуло на їхні почуття до Ісуса Христа та Його євангелії і свідчення про Нього. Ви можете використати наведені нижче запитання, щоб розпочати обговорення зі своїми студентами.

Президент Рассел М. Нельсон запропонував нам подумати над трьома запитаннями, пов’язаними з Книгою Мормона.

Ви можете показати на дошці три запитання, наведені в зазначеному далі твердженні.

“Перше, яким би було ваше життя без Книги Мормона? Друге, чого б ви не знали? І третє, чого б ви не мали?” (Рассел М. Нельсон, “Книга Мормона: яким би було ваше життя без неї?”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 61).

Запропонуйте студентам обговорити три запитання з висловлювання Президента Нельсона. У залежності від потреб ваших студентів ви можете дати студентам час обговорити їх у невеликих групах, а потім перейти до обговорення всім класом. Уважно слухайте відповіді студентів і ставте додаткові запитання, щоб допомогти їм чіткіше й глибше сформулювати свої думки.

Що ви розумієте про Небесного Батька та Ісуса Христа?

Наступний розділ може допомогти студентам пояснити різні вчення про Небесного Батька та Ісуса Христа.

Президент Рассел М. Нельсон описав одну з ключових ролей Книги Мормона:

“Коли дитя Бога прагне дізнатися більше про Нього і Його Улюбленого Сина, відбувається щось надзвичайне. Ніде ці істини не викладені більш ясно і сильно, як у Книзі Мормона” (Рассел М. Нельсон, “Книга Мормона: яким би було ваше життя без неї?”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 61).

Подумайте про те, що ви дізналися про Небесного Батька та Ісуса Христа, вивчаючи цього року Книгу Мормона. Ви можете переглянути свої конспекти й щоденник для навчання, щоб знайти істини про Небесного Батька та Ісуса Христа, які, можливо, позначили або занотували протягом року. Запишіть три-чотири істини, які були особливо важливими для вас, у своєму щоденнику для навчання.

Переглянувши свої щоденники для навчання або конспекти, студенти можуть записати важливі істини на дошці. Студенти також можуть поділитися думками, які в них виникли під час підготовки до уроку.

Щоб допомогти студентам згадати необхідне або допомогти тим із них, кому важко читати, покажіть один із відеоматеріалів до Книги Мормона, що містяться в розділі “Додаткові навчальні завдання”.

Знайдіть хоча б один уривок з Писань, який підтверджує кожну істину, яку ви написали у своєму щоденнику для навчання. Напишіть поруч із кожною істиною посилання на уривки з Писань і поясніть, як ви можете використати цей уривок з Писань, щоб навчити цієї істини.

Якщо студентам потрібна допомога в пошуку уривків із Книги Мормона, які навчають істин про Небесного Батька та Ісуса Христа, можна поділитися з ними наведеними нижче віршами. Будьте уважні та готові допомогти студентам, яким це може бути потрібно.

Дайте студентам час поділитися в класі вибраними вченнями з Книги Мормона. Студенти можуть ділитися з усім класом або розділитися на менші групи.

Як Книга Мормона вплинула на ваше життя?

Наступний розділ може допомогти студентам поміркувати й висловити свою думку про те, як вони прагнуть жити згідно з доктриною та вченнями Книги Мормона.

Прочитайте наведене далі висловлювання пророка Джозефа Сміта (1805–1844) і знайдіть, чого він навчав про силу Книги Мормона:

Примітка: студенти можуть знайти й прочитати зазначене нижче твердження в шостому абзаці вступу до Книги Мормона.

Зображення
Пророк Джозеф Сміт

© 1998 Девід Ліндслі

“Я говорив браттям, що Книга Мормона найбільш правильна з усіх книг на світі і є ключовим каменем нашої релігії, і людина буде ближча до Бога, твердо дотримуючись її заповідей, ніж будь-якої іншої книги” (Вступ до Книги Мормона; див. також History of the Church, 4:461)

“Дотримуючись її заповідей” означає жити за принципами й вченнями, що знаходяться в Книзі Мормона. Поміркуйте кілька хвилин над тим, як на ваші думки, ставлення чи вчинки вплинуло те, що ви дізналися з Книги Мормона.

Дайте студентам час відповісти на одне з наведених далі запитань у своїх щоденниках для навчання. Заохочуйте їх бути вдумливими й запросити Святого Духа допомогти їм побачити, як вчення Книги Мормона вплинули на їхнє життя.

  • Яким чином вивчення Книги Мормона допомогло вам відчути себе ближчими до Небесного Батька та Ісуса Христа?

  • Які саме вчення, що ви дізналися під час вивчення Книги Мормона, ви змогли застосувати?

  • Які благословення ви відчули, регулярно вивчаючи Книгу Мормона?

Запропонуйте студентам поділитися своїми відповідями. Якщо у вас є достатньо часу, свідчіть про Книгу Мормона й розкажіть про важливі вчення, які вплинули на ваше життя.