Семінарія
3 Нефій 8–10: голос Спасителя в темряві


“3 Нефій 8–10: голос Спасителя в темряві”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“3 Нефій 8–10”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

3 Нефій 8–10

Голос Спасителя в темряві

Зображення
сім’я з незрячою дівчинкою, яка вперше за три дні темряви, що настала після розп’яття Ісуса Христа, відчула сонце

В Америці надзвичайна розруха й темрява ознаменували розп’яття Спасителя. В якийсь момент упродовж трьох днів непроглядної темряви Ісус Христос звернувся до людей. Як тоді, так і зараз, стихійні лиха, страждання й випробування можуть стати можливістю дізнатися про Ісуса Христа й навернутися до Нього. На цьому уроці ви дізнаєтеся про риси характеру Ісуса Христа, що допоможе вам відчути більшу любов і довіру до Нього.

“Велика буря”

Зображення
торнадо, що рухається полем
Зображення
гроза з блискавками
Зображення
ураганний дощ і вітер, що накрив місто

Подумайте про ситуації, коли вам доводилося переживати сильні бурі або стихійні лиха, як-от землетруси, урагани або торнадо. На що схожий цей досвід?

Після розп’яття Ісуса Христа в Єрусалимі Америкою пройшли жахливі буря й землетрус, які спричинили великі руйнування. Ці події стали здійсненням пророцтв Самуїла Ламанійця про ознаки смерті Спасителя (див. Геламан 14:20–27).

Щоб довідатися про подробиці цих руйнівних подій, прочитайте 3 Нефій 8:5–22. Ви також можете переглянути відео “Jesus Christ Appears in the Ancient Americas (Ісус Христос являється в давній Америці)” з часового коду 0:00 до 3:19. Це відео доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org.

  • Про що ви б думали або що відчували б, якби пережили подібні події?

Протягом років, що передували цьому знищенню, більшість нефійців відвернулися від Господа й виганяли пророків, яких Бог посилав до них проповідувати (див. 3 Нефій 7:7–8, 14, 21).

Прочитайте 3 Нефій 8:23–25 і знайдіть реакцію тих, хто вижив, на ці руйнівні події.

  • Якими словами ви б описали їхні почуття?

Істини про Ісуса Христа

Коли люди горювали в темряві, вони почули голос Ісуса Христа, який промовляв до них. Він назвав багато міст і пояснив, що ці міста й люди були знищені через їхню злочестивість. Потім Він навчив людей багатьох важливих істин про Себе.

Щоб допомогти собі упорядкувати ці істини, напишіть у своєму щоденнику для навчання заголовок: Знайдене про Ісуса Христа в книзі 3 Нефій. Ви можете залишити у своєму щоденнику для навчання кілька сторінок, щоб під час вивчення служіння Спасителя серед нефійців упродовж наступних кількох тижнів записувати на них істини під цим заголовком.

Прочитайте 3 Нефій 9:13–22 і 10:4–12 і знайдіть те, чого Ісус Христос навчав цих людей про Себе. Додайте ці істини під заголовком у своєму щоденнику для навчання.

  1. Перелічіть істини, які ви дізналися про Ісуса Христа, вивчаючи 3 Нефій 9–10. А потім дайте відповідь принаймні на два з наведених далі запитань:

  • Що з того, чого Спаситель навчав про Себе, було особливо важливим для вас? Чому?

  • Які з істин, що ви дізналися про Ісуса Христа, можуть вплинути на вашу любов і довіру до Нього?

  • У яких ситуаціях, з якими ви вже стикалися чи можете стикнутися, буде важливо згадати про одну або кілька з цих істин?