2014
З темряви до світла
Січень 2014 р.


Ми говоримо про Христа

З темряви до світла

Коли наше життя є суцільною темрявою, ми можемо з упевненістю знати, що Ісус Христос може перетворити темряву на світло, якщо ми щиро покаємося.

У моєму житті були випадки, коли мені здавалося, що вже немає жодної надії знову стати щасливим або повернутися до Небесного Батька. Багато років тому мене позбавили товаришування у Церкві. Моє життя було сповнено гордовитості й гріха, і через свої вчинки я багато страждав. Мої заручини з жінкою, яку я кохав, нічим не закінчилися, мої стосунки з іншими були поганими. Я був нещасним.

Хоча я хотів би, аби я вирішив упокоритися задовго до цього, однак мене було приведено до смирення й до того, щоб шукати волю Господа. Я частіше почав читати Писання, частіше молитися і шукати нагоди послужити іншим. Я спробував налагодити стосунки, якими давно нехтував, у тому числі й свої стосунки з Небесним Батьком. Я по-справжньому хотів відчути зміну в серці.

Одного дня рано-вранці я їхав на заняття, коли сонце ще не встало. Горизонт на сході заяснів, а горизонт на заході був темним, і повний місяць опускався за нього. Я привчився розмовляти з Небесним Батьком, коли вів машину. Коли я молився в дорозі, у розумі настало просвітлення і в серці зародилася нова надія.

Я зрозумів, що моє життя засяяло і ставало яскравішим, так само, як і небо на сході. Темрява розсіювалася, а мої гріхи, які були такими ж великими, як той повний місяць, ішли на спад. Вони ще не зникли, але я знав, що невдовзі зникнуть, якщо я буду й далі щиро каятися. Я сподівався, що одного дня моє життя стане таким яскравим, як полудень.

Час минав, і чим більше я молився, щоб мати любов до Небесного Батька й до інших, тим більше смирення відчував. Це упокорення стало кроком до більш самовідданого служіння Богові та іншим, а моя надія на вічне життя і краще майбутнє оновилася й поглибилася. Зросла не лише надія, але і віра, що мій Спаситель, Ісус Христос, має владу спасти й очистити мене від усієї неправедності. Я знаю, що слова Мормона є істинними: “Ви матимете надію через спокуту Христа і силу Його воскресіння воскреснути до життя вічного” (Мороній 7:41).

Фотографія © Shutterstock.com/Krivosheev Vitaly