2013
Господь повернеться на землю у славі
Грудень 2013


У що ми віримо

Господь повернеться на землю у славі

Усе, що ми робимо в Церкві—місіонерська робота, сімейно-історична та храмова робота, навчання євангелії, наслідування Христа у житті—готує нас та інших до вічного життя й до Другого пришестя Господа1.

Свідками Його Першого пришестя—Його земного життя—було відносно небагато людей. Коли Він повернеться “з силою і великою славою”, усі люди побачать це (УЗ 29:11). Друге пришестя розпочне Тисячоліття, коли Спаситель “житим[е] в праведності з людьми на землі тисячу років” (УЗ 29:11).

У Писаннях описано багато подій, які відбудуться перед Другим пришестям. Серед таких подій:

Хоча ми можемо бачити ознаки того, що Його Друге пришестя вже наближається, ніхто не знає точно, коли повернеться Господь: “Час і день той не знає ні жодна людина, ні ангели в небесах, і не знатимуть, доки Він не прийде” (УЗ 49:7).

Дехто не буде готовий до Спасителевого повернення. То буде страшний час для злочестивих, але час спокою і радості для праведних. Отже Писання і пророки святих останніх днів навчають нас жити так, щоб ми були готові до зустрічі зі Спасителем, коли б Він не прийшов знову. Господь навчав:

“І в той день, коли Я прийду у Своїй славі, виповниться притча, яку Я розповів відносно десяти дів.

Бо тих, хто є мудрими й отримали істину, і взяли Святого Духа собі за свого провідника, і кого не було обмануто—істинно Я кажу вам, їх не буде зрубано і кинуто у вогонь, але вони переживуть той день” (УЗ 45:56–57; див. також Maтвій 25:1–13).

  • Перед Другим пришестям будуть землетруси, бурі з громами і блискавицями, шторми і хвилі морські, “що здіймаються за межі свої” (див. УЗ 88:89–90).

  • “Заміниться сонце на темність, а місяць—на кров перед приходом Господнього дня, великого та страшного!” (Йоїл 3:4).

  • Спаситель повернеться у славі: “І такою великою буде слава Його присутності, що сонце сховає своє обличчя від сорому” (УЗ 133:49).

  • Спаситель стане на Оливній горі і юдеї запитають: “Що це за рани на Твоїх руках і на Твоїх ногах?” Він відповість: “Ці рани є тими ранами, якими Мене було поранено в домі Моїх друзів. … Я є Ісус, Якого було розіп’ято”. (Див. УЗ 45:48–52).

  • Праведні воскреснуть і їх буде піднято, щоб зустріти Спасителя на хмарах (див. УЗ 88:95–97).

Посилання

  1. Див., наприклад, Девід А. Беднар, “І серця дітей повернуться”, Ліягона, лист. 2011, с. 24; та Ніл Л. Андерсен, “Готувати світ до Другого пришестя”, Ліягона, трав. 2011, с. 49.