2021
Ваш щоденний духовний заряд
Серпень 2021


“Ваш щоденний духовний заряд”, Заради зміцнення молоді, серп. 2021, сс. 26–27.

Наочний урок на домашньому вечорі

Ваш щоденний духовний заряд

Маленькі і прості речі можуть допомогти подолати гравітацію і отримати результати, здатні змінити життя!

Чи буває у вас відчуття, що ви за звичкою живете за євангелією, але це не приводить до важливих змін? Нас усіх заохочують щодня проводити час за вивченням Писань і часто молитися. Але іноді може бути важко помітити користь від цих маленьких щоденних звичок.

Хоча такі прості звички як особиста молитва і щоденне вивчення Писань можуть здаватися маленькими, вони можуть вплинути на те, в якому напрямку відбуваються події протягом вашого дня і вашого життя.

Вам потрібні пластмасовий гребінець, кран і доброволець з сухим волоссям—час провести наочний урок!

Що робити

Зображення
кран
  1. Увімкніть кран, щоб з нього потік дуже тоненький струмінь води. На цей момент гравітація це єдина сила, яка впливає на напрямок руху води. Поясніть членам вашої сім’ї, що гравітація подібна до наших щоденних звичок. Але щоденна духовна підзарядка може мати дивовижний вплив на напрямок нашого життя так само, як наелектризований гребінець вплине на маленький струмінь.

Зображення
дівчина, гребінець і кран
  1. Розчешіть пластмасовим гребінцем ваше волосся (або волосся члена вашої сім’ї) 10 разів. Тепер піднесіть гребінець близько до тоненького струменю води (не торкаючись його). Подивіться, як на ваших очах здійснюється магія. Якщо все вийде, струмінь води має вигнутися в бік гребінця!

    Добре, насправді це наука, а не магія. Коли ви проводите гребінець по вашому волоссю знову і знову, статична електрика збирається на гребінці у вигляді мікроскопічно маленьких електронів. Коли ви підносите гребінець до води, сукупність тих маленьких електронів притягує воду, буквально вигинаючи її потік!

Зображення
гребінець і кран
  1. Спробуйте повторити експеримент, цього разу розчесавши ваше волосся лише один-два рази. Це не дозволить зібрати достатньо електронів, щоб вплинути на рух води. Проте, якщо зробити це 10, 20 або 30 разів, ви зможете акумулювати величезну кількість статичної електрики!

    Запитайте у членів вашої сім’ї, у чому полягала різниця між двома експериментами і як це можна пов’язати з вашими духовними звичками, за якими ви дієте щодня (чи щотижня або протягом усього вашого життя). Потім повторіть експеримент правильно ще раз, бо це просто цікаво!

Сила щоденного заряду

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Завдяки цій духовній моделі, за якою мале і просте веде до великого, приходять непохитність і стійкість, глибока відданість та повніше навернення до Господа Ісуса Христа і Його євангелії”1.

Як і мікроскопічні електрони, які збираються на гребінці, існують щоденні духовні вчинки, які ми можемо робити, аби зарядити наші свідчення. Такі духовні заряди можуть поповнити багато справ: вивчення Писань, особиста молитва, прийняття причастя, відвідування семінарії. Поясніть, що щоденні справи можуть здаватися маленькими, але ті духовні заряди можуть мати великий вплив, навіть якщо вони просто трохи більше спрямують ваше життя у правильному напрямку (див. Учення і Завіти 64:33).

Попросіть членів вашої сім’ї написати список способів потроху збирати духовні заряди протягом дня або тижня. Постійний духовний вплив у вашому житті може бути достатньо сильним, щоб подолати гравітацію!