Трансляції С/І
Вчителі, Навчати, як навчав Спаситель


Вчителі, Навчати, як навчав Спаситель

“Навчати, як навчав Спаситель” зі старійшиною Ухтдорфом

12 червня 2022 р.

Чед Стренг: Як батько я думаю про один із найважливіших обов’язків, який у мене є,—навчати моїх дітей-підлітків розпізнавати істини і вчення, що містяться в Писаннях і мають безпосереднє відношення до їхнього життя та їхніх обставин. І це стало дуже важливим уроком для мене—розуміти вплив Духа, спілкуватися з ними, усвідомлювати їхні потреби, але, що більш важливо, допомагати їм розвивати любов до Писань, а також розуміння, що це вчення можна застосовувати до їхнього життя.

Роберта Луз Паванело [Subtitles]: Я—вчителька семінарії з Бразилії. Коли я починала навчати в семінарії, мені дуже хотілося бути хорошим учителем, і я дуже хотіла, щоб мої студенти сприймали все, чого я навчала. Тому я придумувала різні способи навчання: словами, показом відео, іграми. Та якось один зі студентів промовив вступну молитву і попросив, щоб під час уроку він міг відчувати Духа. Настільки звичне прохання, правда? Ми це постійно чуємо, але в той момент та молитва змінила моє серце, і я подумала: “Це саме те, що потрібно студентам. Вони прийшли, щоб відчути Духа”.

Тайлер Гарріс: Я—вчитель Початкового товариства. У мене великий клас. У нас є діти з особливими потребами і, на щастя, для нас провели важливе навчання з нашим президентом Початкового товариства, і вона пояснила, що кожна дитина вчиться у свій спосіб, і декому потрібно все відчути на дотик, щось потримати або щось зробити. Деякі люди сприймають інформацію візуально. Тому ми, як три брати-вчителі в класі, дійсно намагаємося молитися про це і думати, як ми можемо змінити те, що є, тобто, коли діти бешкетують або лізуть на підвіконня, на те, щоб вони дійсно дізнавалися про Спасителя і навчалися завдяки залученню до уроку. І в нас був чудовий досвід з цими дітьми, коли ми змогли провести уроки, які їх зацікавили.

Кайон Константіно [Subtitles]: Я—з Бразилії, і я вчитель інституту. Якось під час пандемії, коли ми проводили наші заняття інституту онлайн, я запрошував усіх, але того дня приєднався лише один студент. І у нього було багато запитань, тому що він був новим членом Церкви. І того дня, прислухаючись до підказок Духа, я зміг допомогти і відповісти на багато його запитань. Я дуже радий, тому що тепер він готується до служіння на місії.

Сіна Хоза: Нещодавно мене попросили розповісти про дуже темний період мого життя, період скорбот. І під час підготовки до цього виступу я зосередилася на прикладі Спасителя. Я згадала про багато різних скорбот, яких зазнав Спаситель, і як Він справлявся з ними. Я усвідомила: що завдяки зосереджуванню на Ньому і тому, як Він справлявся з цими особистими обставинами, все, через що я пройшла, дійсно послужило для мого вдосконалення. І я зрозуміла, що все це свідчить про люблячого Небесного Батька, Який любить нас досконалою любов’ю, незалежно від того, через що нам доводиться проходити.

Лорі Ньюболд: Під час мого уроку я попросила навести деякі приклади. Коли ми обговорювали якесь вчення, я бачила зв’язок з нашим життям і просила молодих жінок знайти цей зв’язок. І, наприклад, одній молодій жінці я поставила таке запитання: “Де ти бачиш Спасителя в обряді причастя?” Ми щойно обговорили причастя, і в неї раптом з’являється ідея—що коли ми дивимося на причасний стіл, ми бачимо Його тіло. І це був момент прозріння, адже, незважаючи на те, що їй було 17 років, вона ніколи не думала про Спасителя в такому сенсі. І саме через це для мене особисто такі роздуми допомагають бачити Його краще, і це стає чимось природним.

Панду Прасетйо: Раніше, коли я був на місії, я навчився, як завжди бути готовим чути спонукання Духа. Коли я намагався слухати голос Духа, це допомагало мені розуміти моїх слухачів і навчати їх відповідно до підказок Духа.

Таня М Діас Де Ресіо [Subtitles]:

Коли я, як сестра-служителька, молюся за кожну з призначених мені сестер, я можу відчувати більше любові до них. А також я відчуваю любов, яку має до них Спаситель.

Алекс Муньос [Subtitles]: Ми завжди намагаємося зосереджуватися на Ісусі Христі, і я помітив, що коли ми докладаємо зусиль, щоб допомогти класу зосередитися на Ісусі Христі, на Його символах, які ми бачимо в Писаннях і які вказують на Нього, це допомагає студентам свідомо шукати в Писаннях Ісуса Христа і розуміння того, як це впливає на їхнє життя.

Нурія Муньос: Дві наші старші дочки брали активну участь у нашому вивченні за програмою За Мною йдіть, але наша третя дочка трохи соромилася і мало говорила під час обговорень. Упродовж тижня я бачила, що вона малювала те, що ми обговорювали, і я подумала, що це буде чудовий спосіб допомогти їй відчути, що вона може робити свій внесок. Тому я запропонувала їй показати нам ті малюнки, і кожного тижня в неї з’являлися нові малюнки всього, що ми обговорювали. А потім вона почала ділитися своїм свідченням, коли показувала малюнки, і навіть почала записувати свої слова. Це був чудовий спосіб, завдяки якому вона відчула свою важливість і те, що вона може брати участь в обговоренні і дійсно допомагати нам усім зміцнювати наші свідчення.

Паола Сегастуме де Орельяна [Subtitles]: Спаситель навчав нас любити всіх наших студентів. Тому мені дуже цікаві подробиці їхнього життя, те, чим вони займаються за межами Церкви. Я старанно слідкую за їхніми днями народження, за тим, щоб пам’ятати їхні імена, звертаючись до них, бо вони особливі люди. Я дбаю про них як про особливих дітей Небесного Батька. Якщо когось із них немає на уроці, я особисто зв’язуюся з ними і завжди знаю про кожного.

Вудлі ЛаФорд: Як єпископ я багато працюю з молоддю і я вірю, що найкращий спосіб їм допомагати—це зосереджуватися на Ісусі Христі. Для цього я використовую створену для всієї молоді програму особистого розвитку. У нас був один юнак, який не відвідував семінарію, і я подумав, що варто допомогти йому зрозуміти потребу у зростанні, щоб ставати подібним до Ісуса. Тому ми організували захід, присвячений особистому розвитку. І після цього заходу він почав відвідувати семінарію регулярно. Тож я зрозумів: якщо ми прагнемо допомогти молоді зростати в духовному і мирському, слід допомогти їм зосередитися на тому, щоб ставати схожими на Ісуса.

Едвін Рамірес Гусман [Subtitles]: Вітаю! Я—вчитель Початкового товариства. Я навчаю дітей. Я з Гватемали. Вони всі різні, і деякі з них іноді бувають гіперактивними.

Я відчуваю, як Ісус Христос хоче навчати кожного з них, використовуючи особистий підхід. Я пригадую, як один із дітей був зовсім непосидючим. Насправді він був маленьким хлопчиком, сповненим енергії, і я запропонував йому бути помічником у моєму класі. Тож я скористався його енергією, спрямувавши її на навчання інших дітей. На цьому досвіді я зрозумів, що Ісус Христос перебуває з кожним із нас; Він навчає нас у дуже особистий спосіб, який підходить саме для нас. Я свідчу, що Ісус Христос і наш Небесний Батько люблять кожного з нас. І ми можемо це відчути, коли ділимося Його євангелією.