Різдвяні духовні вечори
Чотири дари, які Ісус Христос пропонує вам


Чотири дари, які Ісус Христос пропонує вам

Мої улюблені брати і сестри, яка ж це дорогоцінна пора! Ми любимо цей гімн “Ідіть, усі вірні”1, і ми енергійно йдемо, щоб вклонитися Йому: Ісусу Христу—тому єдиному Єфлеємському немовляті—“Великому Єгові Старого Завіту [і] Месії Нового”2.

Давайте разом поміркуємо цього вечора над благословеннями, що приходять до нас, коли ми зосереджуємося на житті, місії, доктрині й Спокуті Господа Ісуса Христа. Я запрошую вас, як запрошував і цар Веніямин святих в його дні, “зважи[т]и на благословенний і щасливий стан тих, хто виконує заповіді Бога”. Те благословення---для нас тут і тепер, але до нього додається ще й обіцяння “нескінченного щастя”3. Кажучи просто, справжні послідовники Ісуса Христа мають привілей вічно відчувати невимовну радість.

Мені згадався ще один день, коли я зустрівся з ангелом на імʼя Лідія. Цей ангел не був одягнений у біле, і його легко було бачити нам, бо вона прийшла до мене в офіс. Лідії 12 років. Мені сказали, що вона страждає на рідкісну прогресуючу форму раку мозку4. У неї було ангельське обличчя і самовладання, нехарактерне для її віку. Коли ми говорили про її життя і те, що чекає попереду, вона була тиха й спокійна. Коли я спитав, чи є у неї запитання, вона швидко відповіла: “А які вони, небеса?” Тому між нами почалася сердечна бесіда про мету життя й благословення, які Небесний Батько і Його Улюблений Син запропонували тим, хто шанує Їх і йде за Ними.

Зображення
Лідія і Президент Нельсон

Я глибоко зворушений вірою Лідії та її сімʼї! Хоч Лідії випало в цьому земному житті таке страшне випробування, усе ж вона сповнена віри. У неї є вічна перспектива. Вона знає, що Господь любить її і буде турбуватися про неї. Її віддана сімʼя також відчуває мир і самовладання, які можуть прийти лише через віру в Господа.

Лідії хотілося зустрітися з Президентом Господньої Церкви, але її бажання---значно глибші за просто бажання одноразово відчути щось тут, у смертному житті. Її найглибше бажання---бути вічно зі своєю сімʼєю у целестіальному царстві. Це включає і її бажання завжди бути також з Небесним Батьком і Ісусом.

Дійсно, наші бажання дуже впливають на кожного з нас, і не лише тут, але й там. Замисліться над важливістю сказаного Алмою: “[Господь] дарує людям згідно з їхнім бажанням5.

Бажання є важливим у цю пору дарування подарунків, коли ми особливо задумуємося над бажаннями тих, кого любимо. У цю пору я запрошую вас задуматися над вашими особистими бажаннями. Якими є ваші найглибші бажання? Чого ви справді хочете в цьому житті й бажаєте досягнути в ньому? Чи справді ви хочете ставати все більше й більше схожими на Ісуса Христа? Чи ви справді хочете жити вічно з Небесним Батьком і вашою сімʼєю і жити так, як живе Він?

Якщо так, то ви захочете прийняти багато дарів, запропонованих Господом, щоб допомогти вам і мені під час наших земних випробувань. Зосередьмося на чотирьох дарах, які Ісус Христос дав усім, хто бажає отримати їх6.

По-перше, Він дав вам і мені безмірну здатність любити. Це також і здатність любити негідних любові й тих, хто не лише не любить вас, але й утискує вас тепер та жорстоко використовує вас7.

З допомогою Спасителя ви можете навчитися любити так, як любив Він. Може вимагатися зміни серця---найвірогідніше, помʼякшення нашого серця,---коли Спаситель навчає нас, як по-справжньому турбуватися одне про одного. Мої дорогі брати і сестри, ми можемо по-справжньому служити, як служив Господь, коли приймаємо Його дар любові.

Просіть у Господа допомоги, щоб любити тих, кого Йому потрібно, щоб ви любили, зокрема й тих, кого не завжди любити легко. Ви навіть можете попросити Бога, щоб Його ангели йшли з вами туди, куди вам тепер не хочеться й ступати8.

Другий дар, який Спаситель пропонує вам,---це здатність прощати. Завдяки Його безкінечній Спокуті ви можете простити тих, хто завдав вам болю і хто, можливо, ніколи не визнає свою провину перед вами.

Зазвичай легко прощати того, хто щиро й смиренно прагне вашого прощення. Але Спаситель обдарує вас здатністю прощати кожного, хто брутально повівся з вами у будь-який спосіб. І тоді їхні образливі вчинки вже можуть більше не розʼїдати вашу душу.

Третій дар від Спасителя---це покаяння. Не завжди добре розуміють, що це за дар. Як вам відомо, Новий Завіт спочатку був написаний грецькою мовою. В уривках, де Спаситель закликає людей покаятися, слово, перекладене як “покайтеся”,---це грецьке слово metanoeo9. У грецькій мові це дієслово виражає сильну дію. У цьому слові префікс meta означає “зміна”. Ми використовуємо цей префікс і в англійській мові. Наприклад, слово метаморфоза означає “зміну у формі чи виді”. Суфікс noeo повʼязаний з грецьким словом, що означає “розум”10. Він також повʼязаний і з іншими грецькими словами, які означають “розуміння”11, “дух”12 і “дихання”13.

Можемо ми почати дивитися на дихання й глибину того, що Господь дає нам, коли Він пропонує нам дар каятися? Він запрошує нас змінити наші бажання, наше розуміння, наш дух, навіть наше дихання. Наприклад, коли ми каємося, ми дихаємо з вдячністю до Бога, Який дає нам дихання день у день14. І ми бажаємо користуватися тим диханням у служінні Йому та Його дітям. Покаяння—це чудовий дар. Це процес, якого ніколи не слід боятися. Це для нас дар, який слід прийняти з радістю і користуватися ним, застосовуючи щодня, оскільки ми прагнемо ставати більш схожими на нашого Спасителя.

Батько царя Ламонія усвідомив, що чекає попереду тих, хто повірив у Христа і йшов за Ним. Він заявив, що відмовиться від усіх своїх гріхів, щоб мати привілей знати Господа15. Щире покаяння---це не якась разова подія. Це—нескінченний привілей. Це основа, щоб мати розвиток, мир у душі, спокій та радість.

Четвертий дар від нашого Спасителя---це саме обіцяння, обіцяння нескінченного життя. Це не означає просто жити дуже, дуже, дуже довгий час. Кожна людина після смерті буде жити вічно, незалежно від того, якого царства чи якої слави вона може заслужити. Кожна людина буде воскрешена й пізнає безсмертя. Але вічне життя виходить за рамки часового виміру. Вічне життя---це таке життя, яким живуть Небесний Батько і Його Улюблений Син. Коли Батько пропонує нам вічне життя, то Він, по суті, каже: “Якщо ви вибираєте йти за Моїм Сином---якщо ви справді бажаєте стати більш схожими на Нього,—тоді зрештою ви зможете жити, як живемо Ми, і головувати над світами і царствами, як це робимо Ми”.

Ці чотири унікальні дари, якщо ми приймаємо їх, приноситимуть нам все більше й більше радості. Вони стали можливими завдяки тому, що Єгова у Своїй поблажливості зійшов на землю як немовля Ісус. Він народився від безсмертного Батька і смертної матері. Він народився у Віфлеємі у найскромнішій обставці. Його святе народження пророки передрікали ще з днів Адама. Ісус Христос є неперевершеним даром Бога---даром Батька для всіх Своїх дітей16. Це народження ми радісно святкуємо кожної Різдвяної пори.

Якщо ми так зосереджені у думках і почуттях на Спасителеві світу, то що тоді нам потрібно робити, аби отримати ці дари, які з такою готовністю запропоновані нам Ісусом Христом? Що це за ключ до любові, якою любив Він, прощення, яким прощав Він, покаяння, щоб стати більш схожими на Нього і зрештою щоб жити з Ним і Небесним Батьком?

Ключ цей---укладання й дотримання священних завітів. Ми вибираємо жити й розвиватися, йдучи шляхом Господнього завіту і не сходячи з нього. Це нескладно. Це шлях до справжньої радості в цьому житті, а потім у житті вічному.

Мої дорогі брати і сестри, я найбільше бажаю, щоб усі діти Небесного Батька мали можливість почути євангелію Ісуса Христа і прислухалися до Його вчень і щоб Ізраїль був зібраний, як це обіцяно, в ці останні дні. І я молюся, щоб ми мали віру й відчули любов, яку Спаситель має до кожного з нас. Його безмежна й неперевершена любов підштовхнула Його спокутати вас і мене. Той дар---Його Спокута---дозволяє, щоб усі інші Його дари були нашими.

У прийдешній день---у те Тисячоліття, до якого ми тепер готуємося,---“кожне коліно вклониться, і кожний язик визнає”17, що Ісус є Христос. І тоді не лише цей чудовий Хор скинії на Храмовій площі заспіває “Алілуя”18. Кожний, хто вибрав йти за Ісусом Христом, співатиме і вигукуватиме: “Алілуя, бо запанував Господь”19. “Перейшло панування над світом до Господа нашого та до Христа Його,---і Він зацарює на вічні віки”20, “Цар над царями, і Господь над панами”21.

Я свідчу, що Бог живий! Ісус є Христос---Месія. Це Його Церква, якою Він керує через Своїх пророків. Смиренно я прикликаю Його благословення на кожного з вас, зокрема й бажання та здатність прийняти всі дари, які Спаситель пропонує вам, в імʼя Ісуса Христа, амінь.