2010–2019
Повернутися і отримати
Квітень 2017 р.


Повернутися і отримати

Повернутися до Божої присутності та отримати вічні благословення, які приходять завдяки укладанню і дотриманню завітів, і є найважливішими цілями, які ми можемо поставити.

Мої брати та сестри, зараз моє завдання виступати перед вами, а ваше завдання---слухати. Моя мета---завершити моє завдання до того, яка ви завершите своє. Я зроблю все, що від мене залежить.

Протягом років я помічав, що ті, хто досяг найбільшого у цьому світі---це ті, хто бачить перспективу свого життя, має цілі, які допомагають їм зосереджуватися на ній, і тактичні плани, як досягти цих цілей. Коли знаєш, куди йдеш, і розраховуєш, як туди дістатися, то це надає сенс вашому життю, ставить ціль та визначає його досягнення.

У деяких виникають труднощі з тим, щоб розрізняти мету і план, доки вони не зрозуміють, що мета---це пункт призначення або кінець, у той час як план---це маршрут, за яким ви туди потрапите. Наприклад, у нас може бути мета поїхати у певне незнайоме місце і, як деякі з вас, дорогі сестри, знають, ми, чоловіки, часто думаємо, що знаємо, як туди потрапити, тож часто кажемо: “Я знаю, це має бути просто тут, за рогом”. Моя дружина, певно, посміхається. Мета була чіткою, але не було хорошого плану, як дістатися пункту призначення.

Постановку цілей вкрай необхідно починати з думкою про кінцевий результат. Планування---це розробка шляху, щоб дістатися в кінцевий пункт. Ключ до щастя---це розуміти, які пункти призначення дійсно важливі, і тоді витрачати свій час, зусилля та увагу на те, що допоможе надійно дістатися туди.

Бог, наш Небесний Батько, дав нам досконалий приклад постановки цілей і планування. Його мета---“здійснювати безсмертя і вічне життя людини”1, і Його засіб досягти цього---це план спасіння.

План нашого улюбленого Небесного Батька містить у собі надання нам фізичного смертного життя, можливості зростати, тягнутися вище, вчитися і завдяки всьому цьому стати подібними Йому. Те, що ми вдягаємо наші вічні духи у фізичні тіла; живемо за вченнями та заповідями Його Сина, Господа Ісуса Христа й створюємо вічні сім’ї, дозволяє нам, завдяки спокуті Спасителя, досягти Божої цілі, а саме безсмертя та вічного життя Його дітей з Ним в Його целестіальному царстві.

Для мудрої постановки цілей має бути розуміння, що короткострокові цілі ефективні тільки тоді, коли вони ведуть до ясно зрозумілих довгострокових цілей. Я вірю, що один важливий ключ до щастя---це навчитися, як ставити наші власні цілі та встановлювати наші власні плани у рамках вічного плану нашого Небесного Батька. Якщо ми зосередимося на цій вічній стежці, ми неминуче отримаємо право повернутися у Його присутність.

Мати цілі і плани для кар’єри, освіти, навіть для гри в гольф---це добре. Також важливо мати цілі для шлюбу, сімей, для наших церковних рад та покликань; це особливо актуально для місіонерів. Але наші найбільші і найголовніші цілі мають бути узгодженими з вічним планом Небесного Батька. Ісус казав, “Але шукайте найперше всього царства Бога і Його праведності, і все це додасться вам”2.

Експерти з постановки цілей кажуть нам: чим простіша і прямолінійніша ціль, тим більшої сили вона набуде. Коли ми можемо зменшити ціль до одного ясного образу або одного чи двох сильних та символічних слів, така ціль тоді стає частиною нас і направляє буквально в усьому, про що ми думаємо і робимо. Я вважаю, що є два слова, які, у цьому контексті, символізують Божі цілі для нас і наші найважливіші цілі для себе. Ці слова---повернутися і отримати.

Повернутися до Його присутності та отримати вічні благословення, які приходять завдяки укладанню і дотриманню завітів, і є найважливішими цілями, які ми можемо поставити.

Ми повертаємося і отримуємо, маючи “непохитн[у] вір[у] в [Господа Ісуса Христа], покладаючися повністю на” Його заслуги, просуваючись “вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей … , бенкетуючи словом Христа, і [терплячи] до кінця”3.

Люцифер не прийняв план нашого Батька, який дозволив нам повернутися у Його присутність і отримати Його благословення. Люцифер, фактично, повстав і намагався повністю змінити план нашого Батька, бажаючи взяти славу, честь і владу Бога собі. Як результат, він був вигнаний зі своїми прибічниками з присутності Бога та “став Сатаною, так, саме дияволом, батьком усієї брехні, щоб обманювати, і осліпляти людей, і вести їх у полон за його волею, саме всіх тих, хто не прислухається до [Господнього] голосу”4.

Завдяки тому, що він вибрав у доземному житті, Сатана не може ні повернутися, ні отримати. Єдине, що йому залишається---це виступати проти плану Батька, використовуючи кожну можливу оману та спокусу, щоб ми впали і стали такими ж нещасними, як і він5. План Сатани по досягненню своєї диявольської мети стосується кожної особистості, покоління, культури та суспільства. Він застосовує гучні голоси---голоси, які жадають заглушити тихий та спокійний голос Святого Духа, Хто може показати нам “усе”, що нам слід робити, аби повернутися і отримати6.

Ці голоси належать тим, хто зневажає євангельську істину і хто використовує інтернет, соціальні та друковані медіа, радіо, телебачення та фільми, щоб представити привабливими аморальність, насилля, жахливу мову, непристойність і низьку якість у такий спосіб, що відволікає нас від наших цілей і планів стосовно вічності.

Ці голоси також можуть належати доброзичливим людям, осліпленим світськими філософіями чоловіків та жінок, та які бажають знищити віру й відволікти від зосередження на вічному тих, хто просто намагається повернутися до присутності Бога і отримати “усе, що має [наш] Батько”7.

Я дізнався, що аби залишатися зосередженим на поверненні і отриманні обіцяних благословень, мені потрібно регулярно виділяти час на те, щоб запитувати себе: “Як у мене справи?”

Це схоже на особисте, приватне інтерв’ю з самим собою. І, якщо це звучить незвично, подумайте ось про що: хто у цьому світі знає вас краще, ніж ви знаєте себе? Ви знаєте свої думки, ваші дії наодинці з собою, ваші бажання, мрії, цілі і плани. І ви знаєте краще за інших, які успіхи ви робите у поверненні і отриманні.

В якості скерування під час цієї усамітненої особистої самооцінки, мені подобається читати і обдумувати слова з п’ятого розділу книги Алми, призначені для самоаналізу, де Алма запитує: “Хіба ви не народжені духовно від Бога? Хіба ви не отримали образ Його у виразі вашого обличчя? Хіба ви не відчули могутню зміну у ваших серцях?”8 Запитання Алми---нагадування того, що наші цілі і плани мають містити, щоб повернутися і отримати.

Пам’ятайте запрошення Спасителя “прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,---і Я вас заспокою!

Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм”9.

Збільшуючи свою віру в силу Господа Ісуса Христа приносити спокій нашим душам через прощення гріхів, викуплення недосконалих стосунків, зцілення духовних ран, які заважають нашому зростанню, та зміцнювати нас і давати нам змогу розвивати якості Христа, ми будемо більш глибоко цінувати велич Спокути Господа Ісуса Христа10.

Протягом наступних тижнів знайдіть час провести оцінку цілей вашого життя і ваших планів, і пересвідчіться в тому, що вони узгоджуються з великим планом нашого Небесного Батька, призначеному для нашого щастя. Якщо вам потрібно покаятися і змінитися, тоді сплануйте зробити це зараз. Виділіть час, щоб з молитвою подумати, що вам потрібно змінити, аби це допомогло вам мати “око, єдиноспрямоване до слави Бога”11.

Ми маємо тримати вчення та євангелію Ісуса Христа у центрі наших цілей і планів. Без Нього жодна вічна ціль неможлива, і наші плани досягти наших вічних цілей певно потерплять невдачу.

Зображення
Документ “Живий Христос”

Ще одна допомога---це “Живий Христос: Свідчення Апостолів”12, яке було представлено Церкві 1 січня 2000р. Розмістіть примірник послання там, де ви зможете його бачити, і виділіть час на огляд кожного висловлювання, яке знайдете у цьому натхненному свідченні про Христа Його особливими свідками, що підписали його.

Зображення
“Живий Христос” і Проголошення про сім’ю

Я спонукаю вас вивчати його разом з “Сім’я: Проголошення світові”. Ми часто говоримо про Проголошення про сім’ю, але, будь ласка, не забувайте читати його у світлі рятувальної сили живого Христа. Без живого Христа наші найзаповітніші сподівання будуть не здійсненими. Як стверджує Проголошення про сім’ю: “Божественний план щастя надає можливість продовження сімейних стосунків після смерті. Священні обряди і завіти, які можна отримати у святих храмах, дають можливість людям повернутися в присутність Бога, а сім’ям---об’єднатися навічно”13.

Це можливо виключно завдяки тому, що живий Христос---Спокутар: Спаситель і Викупитель світу.

Стосовно цього ви також могли би досліджувати писання, щоб розширити своє розуміння конкретних істин, які знаходяться у проголошенні “Живий Христос”.

Читати проголошення “Живий Христос” з молитвою---це ніби-то читати свідчення Матвія, Марка, Луки, Івана і пророків Книги Мормона. Це збільшить вашу віру у Спасителя і допоможе вам залишатися зосередженим на Ньому, у той час, коли ви слідуєте вашим планам в досягненні вашої вічної мети.

Попри наші помилки, недоліки, обхідні шляхи і гріхи, завдяки спокуті Ісуса Христа ми можемо покаятися, підготуватися повернутися і отримати незрівнянні, обіцяні Богом благословення: вічно жити з Батьком і Сином у найвищому ступені целестіального царства14.

Тепер, як ви всі знаєте, ніхто не уникне смерті, тому наші довгострокові ціль і план мають бути такими, щоб коли ми повернулися до нашого Небесного Батька, ми отримали все те, що Він підготував для кожного з нас15.

Я свідчу, що немає величнішої мети у смертному житті, ніж жити вічно з нашими Небесними Батьками і нашим улюбленим Спасителем, Господом Ісусом Христом. Але це більше ніж просто наша мета—це також Їхня мета. Вони люблять нас бездоганною любов’ю, сильнішою, ніж ми коли-небудь зможемо осягти. Вони повністю, абсолютно, вічно націлені на нас. Ми---Їхня робота. Наша слава---це Їхня слава. Більш за все інше, Вони бажають, щоб ми прийшли додому: повернулися і отримали вічне щастя у Їхній присутності.

Мої дорогі брати та сестри, через тиждень ми святкуватимемо вербну неділю, що знаменує тріумфальне входження Христа у Єрусалим. Через два тижні ми святкуватимемо Великодню неділю, що знаменує тріумф Спасителя над смертю.

У той час, як ми зосереджуватимемо увагу на Спасителі протягом цих двох особливих неділь, давайте ж пам’ятати Його і поновлювати наше довічне зобовʼязання виконувати Його заповіді. Давайте подивимося глибоко всередину нашого життя, ставлячи наші особисті цілі і зосереджуючи наші плани на узгодженні їх з Божими так, щоб вони зрештою вели нас до нашого дорогоцінного привілея повернутися і отримати, що і є моєю смиренною молитвою в ім’я Ісуса Христа, амінь.