Молодь
Віра


Віра

Віра це не означає мати досконалі знання про щось; тому, якщо ви маєте віру, ви сподіваєтеся на те, чого не видно, але що є істинним (Aлма 32:21).

Я—дочка Небесного Батька, Який любить мене. Я маю віру в Його вічний план, зосереджений на Ісусі Христі, моєму Спасителеві.

Необхідні завдання для засвоєння цінності

Виконай наступні три необхідні завдання на засвоєння цінності. Нехай один з батьків або провідник поставить підпис і дату під кожним із завдань, коли ти закінчиш його виконання.

  1. Перший принцип євангелії—віра в Господа Ісуса Христа. Вивчи, що кажуть про віру Писання й сучасні пророки. Прочитай Євреям 11; Алма 32:17–43; Етер 12:6–22 і Джозеф Сміт—Історія 1:11–20. Прочитай два виступи з генеральної конференції, присвячені вірі. Виявляй свою віру, запровадивши у своєму житті звичку молитися. Розпочни з регулярних ранкових і вечірніх молитов. Наслідуючи цей взірець три тижні, обговори з одним із батьків чи провідників те, що ти дізналася про віру і як щоденна особиста молитва зміцнила твою віру. Запиши у щоденник свої почуття про віру й молитву.

  2. Знайди, чого можна навчитися про принципи віри від матерів юних Геламанових воїнів. Прочитай Алма 56:45–48 і 57:21. Передивись, що сказано про роль матері у зверненні “Сім’я: Проголошення світові” (див. с. 101). З мамою, бабусею або провідником обговори якості, необхідні жінці для того, щоб навчати дітей мати віру й основуватися у своїх рішеннях на євангельських істинах. Як ці принципи можуть допомогти тобі в житті зараз, а також у підготовці, щоб бути відданою жінкою, дружиною і матір’ю? Запиши свої думки й почуття у свій щоденник.

  3. Життя за євангельськими принципами потребує віри. Прочитай про віру у Путівнику по Писаннях або в Стійкі у вірі. Віра в Спасителя Ісуса Христа спонукає до дій. Обери один з принципів, наприклад, молитву, сплату десятини, піст, покаяння або дотримання Суботнього дня у святості. У себе вдома або в іншому місці заплануй і проведи урок під час домашнього сімейного вечора про те, як віра допомагає тобі жити за цим євангельським принципом. Якщо можливо, попроси одного з членів сім’ї розповісти про досвід, який зміцнив його чи її віру. Поділись також власним досвідом. У своєму щоденнику запиши один з цих випадків і опиши свої почуття стосовно віри.

Додаткові завдання на засвоєння цінності

Виконай три додаткові завдання на засвоєння цінності. Ти можеш вибрати їх із запропонованих нижче або записати два власні. Хтось із батьків або провідників має схвалити ті завдання, що ти записала самостійно, перш ніж ти почнеш їх виконувати. Нехай один з батьків або провідник поставить підпис і дату під кожним із завдань, коли ти закінчиш його виконання.

  1. Дізнайся більше про причастя. Прочитай про Останню вечерю в Матвій 26:26–28; Марк 14:22–24; і Лука 22:17–20. Думай про те, чому ми приймаємо хліб і воду. Наслідуючи цей взірець три тижні, запиши у щоденнику кілька обіцянь, які ти даєш, коли приймаєш причастя і згадуєш завіти, у які вступила під час хрищення, і що ти робиш, аби виконувати свої обіцяння. Запиши у щоденник, як твоє розуміння цих обіцянь зміцнило твою віру в Спасителя.

  2. Збільшуй своє розуміння спокути Ісуса Христа, прочитавши Ісая 53:3–12; Іван 3:16–17; Римлянам 5; 2 Нефій 9:6–7, 21–26; Алма 7:11–13; 34:8–17; і Учення і Завіти 19:15–20. Напиши у своєму журналі особисті почуття про Спасителя і що Він зробив для тебе. Поділись своїми почуттями на зборах свідчень.

  3. Збільшуй своє розуміння плану спасіння. Серед джерел для навчання: 1 Коринтянам 15:22; Об’явлення 12:7–9; 2 Нефій 9:1–28; 11:4–7; Учення і Завіти 76:50–113; 93:33–34; Мойсей 4:1–4; і Авраам 3:24–27. Намалюй або придбай ілюстрацію, що змальовує план спасіння: доземне існування, народження, земне життя, смерть. Суд і життя після суду. Використовуючи цей малюнок, поясни план спасіння своєму класу, своїй сім’ї або другу. Обговори, як знання про план спасіння впливає на твої вчинки, допомагає тобі розуміти, хто ти є, і як воно зміцнило твою віру.

  4. Господь заповів нам сплачувати десятину. Прочитайте Учення і Завіти 119 і Малахія 3:8–12. Оскільки послушність закону десятини є проявом твоєї віри, сплачуй повну десятину. Через три місяці запиши у своєму щоденнику, яким чином сплата десятини допомогла зростанню твоєї віри. Перелічи благословення у своєму житті, як великі, так і маленькі, які з’явились завдяки твоїй вірі в принцип десятини.

Особисті завдання на засвоєння цінності

Проект на засвоєння цінності

Після того, як ти виконала шість завдань на засвоєння цінності, створи проект, що допоможе тобі застосувати те, чого ти навчилася. Це має бути значний задум, який вимагатиме щонайменше десяти годин для його здійснення. З молитвою шукай проводу Святого Духа, щоб обрати суттєвий проект.

Нехай хтось із батьків чи провідників схвалить проект, перш ніж ти почнеш його здійснювати. Після закінчення напиши, як ти оцінюєш виконання проекту. Нижче подано кілька ідей для проекту на засвоєння цінності.

  • Вивчи напам’ять “Живий Христос” (див. с. 102). Коли ти вивчатимеш, розмірковуй над тим, як впливає Спаситель на твоє життя і наскільки збільшилась твоя віра в Нього. Наслідуй приклад Спасителя.

  • Прочитай Алма 32:28–43. Думай про віру, як про зерно, коли ти допомагаєш засаджувати город, доглядати його і збирати врожай. Запиши у щоденник, як ти можеш насичувати свою віру, дбати про неї і зміцнювати її.

  • Відвідай заняття із сімейно-історичної роботи у своєму приході чи у філії. Збери існуючі історії про своїх родичів чи інших людей, які виявляли віру, або поговори з членами своєї сім’ї чи іншими людьми і запиши їхні історії.

  • Опиши благословення, що дає віра, написавши якусь історію, вірш чи пісню або ж зробивши якусь наочну ілюстрацію, яка б відображала твою віру в Ісуса Христа.

Mій проект:

Mій план здійснення проекту:

Схвалено

Приблизна дата завершення проекту:

Моя оцінка проекту (опиши також свої почуття й те, як зросло твоє розуміння віри):

Підпис одного з батьків або провідника

Дата

Кількість затрачених годин