Молодь
Божественна сутність


Божественна сутність

Ви стали учасниками Божої Істоти… Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті—пізнання, а в пізнанні—стримання, а в стриманні—терпеливість, а в терпеливості—благочестя, а в благочесті—братерство, а в братерстві—любов (2 Петра 1:4–7).

Я успадкувала божественні якості, які намагатимуся розвинути в собі.

Необхідні завдання на засвоєння цінності

Виконай наступні три необхідні завдання на засвоєння цінності. Нехай один з батьків або провідник поставить підпис і дату під кожним із завдань, коли ти закінчиш його виконання.

  1. Які божественні якості притаманні дочці Бога? Прочитай “Сім’я: Проголошення світові” (див. с. 101); 2 Петра 1; Алма 7:23–24; і Учення і Завіти 121:45. Своїми словами перелічи божественні якості, про які йдеться в цих джерелах. Подумай про те, як відшукати в собі й розвивати кожну з цих рис. Опиши свої пропозиції в щоденнику.

  2. Як молода жінка, ти благословенна божественними жіночими якостями. Збільшуй своє розуміння і вдячність за те, що ти жінка. Прочитай Приповісті 31:10–31 і два виступи, присвячені жіночності, в церковних журналах, де містяться матеріали генеральних конференцій. Проглянь, що сказано про те, як бути матір’ю і дружиною у “Сім’я: Проголошення світові” (див. с. 101). Потім запитай у своєї або чиєїсь мами, якою ти захоплюєшся, які, на її думку, важливі якості необхідно мати, щоб бути матір’ю. Перелічи ці якості у своєму щоденнику. Потім вибери одну з цих якостей і намагайся розвивати її. Через два тижні розкажи про свої успіхи одному з батьків або провіднику.

  3. Роби кращим своє життя вдома. Протягом двох тижнів докладай особливих зусиль, щоб зміцнити свої стосунки з одним із членів сім’ї, виявляючи любов своїми вчинками. Утримуйся від засудження, критики або недобрих слів та шукай позитивні риси в цьому члену сім’ї. Пиши записки зі словами підтримки, молись за цього члена родини, шукай шляхів бути корисною і словами виражай свою любов. Поділися своїм досвідом і відкритими в собі божественними якостями з цим членом сім’ї або з кимось із батьків чи провідників.

Додаткове завдання на засвоєння цінності

Виконай три додаткові завдання на засвоєння цінності. Ти можеш вибрати їх із запропонованих нижче або записати два власні. Хтось із батьків або провідників має схвалити ті завдання, що ти записала самостійно, перш ніж ти почнеш їх виконувати. Нехай один з батьків або провідник поставить підпис і дату під кожним із завдань, коли ти закінчиш його виконання.

  1. Вивчи напам’ять причасні молитви, що містяться в Ученні і Завітах 20:77, 79. Під час причастя уважно слухай молитви й думай, що означає взяти на себе ім’я Ісуса Христа і як це має впливати на твої вчинки й рішення. Продовжуй дотримуватися завітів, укладених під час хрищення. Почни з того, щоб кожного дня робити те, що допоможе тобі розпізнати й далі розвивати в собі божественні якості, а також допомагатиме тобі завжди пам’ятати Господа Ісуса Христа. Через два тижні опиши свій досвід у щоденнику.

  2. Послушність є характерною рисою Спасителя. Намагайся виявляти більше послуху батькам. Прочитай Лука 2:40–51 і Іван 6:38. Розвивай у собі послух, коли ти робиш особливе зусилля, щоб ставитися до батьків поштиво і з добротою і виконати без зайвого нагадування те, що вони просять. Через два тижні запиши у щоденнику, як більший твій послух викликає в тебе бажання й надалі бути слухняною і як це тобі допомогло зрозуміти свою божественну сутність і божественні ролі матерів і батьків.

  3. Розвивай свої божественні якості. Прочитай Матвій 5:9; Іван 15:12; Галатам 5:22–23; Колосянам 3:12–17; 1 Івана 4:21; і Мороній 7:44–48. Вивчи напам’ять улюблений вірш з одного з вказаних уривків. Визнач божественні якості, про які згадується у цих віршах і запиши їх у щоденник. Вибери одну з рис і протягом двох тижнів намагайся зробити її частиною свого повсякденного життя. Напиши про свої успіхи й досвід у щоденник.

  4. Знайди визначення слова миротворець. Потім знайди і прочитай п’ять уривків з Писань, що навчають про миротворців. Стань прикладом миротворця у своєму домі та в школі, утримуючись від критики, скарг або недобрих слів іншим людям чи про інших людей. Щоранку і щовечора молись, щоб Небесний Батько допоміг тобі у цьому. Через два тижні напиши у щоденнику, яких нових навичок ти хочеш набути, як здатність бути миротворцем стає частиною твоєї божественної сутності і як ти будеш продовжувати й далі бути миротворцем.

Особисті завдання на засвоєння цінності

Проект на засвоєння цінності

Після того, як ти виконала шість необхідних завдань на засвоєння цінності, створи проект, що допоможе тобі застосувати те, чого ти навчилася. Це має бути значний задум, який вимагатиме щонайменше десяти годин для його здійснення. З молитвою шукай проводу Святого Духа, щоб обрати суттєвий проект.

Нехай хтось із батьків або провідників схвалить проект, перш ніж ти почнеш його здійснювати. Після закінчення напиши, як ти оцінюєш виконання проекту. Нижче подано кілька ідей для проекту на засвоєння цінності.

  • Розвивай навичку, яка стане тобі у пригоді, коли ти матимеш свій дім, наприклад, вміти готувати їжу, шити, щось лагодити, організовувати, моделювати. Навчи цього когось і поясни, що підтримування порядку в домі (див. УЗ 109:8) є однією з ваших божественних ролей.

  • Протягом досить тривалого часу служи тому, хто потребує допомоги, наприклад: молодій матері, інваліду або літній людині. Запиши у щоденник, як твоє служіння допомогло тобі усвідомити, що ти сама й інші люди мають божественну сутність.

  • Перелічи всі божественні риси і ролі жінки, про які йдеться в “Сім’я: Проголошення світові” (див. с. 101) і виконай проект, який допоможе тобі більше дізнатися про одну з цих ролей.

  • Використовуючи вміння щось створювати чи виготовляти, яким ти оволоділа, зроби щось для своєї майбутньої домівки. Запиши у щоденник, чому творчість є частиною твоєї божественної сутності і як те, що ти ділишся своєю творчістю, благословило інших людей.

  • Вміння співпрацювати в злагоді з іншими є божественною рисою (див. УЗ 38:27). Здійсни проект, який допоможе зміцнити єдність серед твоїх родичів, у школі або в громаді. Запиши у щоденник, як ти можеш щось змінити, якщо працюєш в єдності з іншими людьми.

Mій проект:

Mій план здійснення проекту:

Схвалено

Приблизна дата завершення проекту:

Моя оцінка проекту (опиши також свої почуття й те, як зросло твоє розуміння божественної сутності):

Підпис одного з батьків або провідників

Дата

Кількість затрачених годин