Молодь
Істина зробить вас вільними


“Істина зробить вас вільними”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень (2022)

“Істина зробить вас вільними”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень

Зображення
Зображення молодої жінки, яка, вдивляючись в небо, тримає свічку.

Істина зробить вас вільними

Іван 8:32

Ваш Небесний Батько є Богом істини. Він всезнаючий. Уся істина походить від Нього і веде до Нього. Ви показуєте, що цінуєте істину, коли прагнете вчитися, живете чесно та сміливо відстоюєте те, що, як ви знаєте, є правильним, навіть якщо вам доводиться відстоювати це на самоті.

Зображення
Усміхнений молодий чоловік.

Вічні істини

Небесний Батько хоче, щоб Його дочки і сини завжди навчалися. У вас є як мирські, так і духовні причини прагнути вчитися й любити навчання. Мета здобуття освіти—не лише заробляти гроші. Вона є частиною вашої вічної мети—стати більш схожим на Небесного Батька.

Чесне життя означає, що ви любите істину всім серцем—більше, ніж особисті комфорт, популярність чи зручність. Це означає робити те, що правильно, просто тому, що це правильно.

У вас є дещо цінне, чим ви можете поділитися. Євангелія Ісуса Христа має відповіді на життєві питання. Це єдиний шлях до миру та щастя. Ви можете не все знати, але ви знаєте достатньо, щоб допомогти іншим розуміти й цінувати істинні, вічні принципи.

Запрошення

Завжди навчайтеся. Шукайте можливостей ставати розумнішими та вправнішими. Серед цих можливостей може бути здобуття формальної освіти у школі або професійне навчання, а також неформальне навчання з джерел, яким ви довіряєте. Залучайте Господа до своїх зусиль, і Він буде спрямовувати вас. Пізнаючи світ навколо вас, дізнавайтеся також про Спасителя, Який створив світ. Вивчайте Його життя та вчення. Нехай семінарія, інститут та особисте вивчення євангелії стануть складовою вашого навчання протягом усього життя.

Любіть істину так сильно, щоб вам ніколи не захотілося красти, брехати, обдурювати чи обманювати будь-яким способом—у школі, на роботі, в Інтернеті, скрізь. Будьте вірними послідовниками Ісуса Христа як публічно, так і приватно.

Будьте світлом для інших. Нехай ваші слова та дії відображають вашу віру в Ісуса Христа. Готуйтеся зараз до майбутніх можливостей ділитися Його славетною євангелією у якості місіонерів та протягом усього життя. І будьте готові розповісти кожному, хто вас запитає, про надію та щастя, які ви відчуваєте.

Обіцяні благословення

Освіта збільшує вашу здатність служити Господу. Вона дає вам можливості благословляти інших, особливо вашу сім’ю. Чим більше ви дізнаєтеся, тим більше ви можете допомагати у розбудові Божого царства й мати добрий вплив на світ.

Чесність приносить спокій і самоповагу. Коли ваші слова та дії узгоджуються з істиною, ви показуєте, що інші люди та Господь можуть вам довіряти.

Коли ви відстоюєте вчення Ісуса Христа, Він підтримує вас. Інші можуть не погоджуватися з вами, але вони помітять вашу сміливість і щирість. Незалежно від того, наслідуватимуть інші ваш приклад чи ні, ваше свідчення про Христа, ваша впевненість, а також ваша віра в Христа зростатимуть.

Зображення
піктограма запитання і відповіді

Запитання і відповіді

Чи погано мати запитання про Церкву? Як я можу знайти відповіді? Запитання не є ознакою слабкості чи браку віри. Насправді, ставлячи запитання, ви можете зміцнювати віру. Відновлення євангелії почалося, коли 14-річний Джозеф Сміт ставив запитання з вірою. Шукайте на них відповіді в Писаннях, у словах Божих пророків, у своїх провідників і вірних батьків та в Самого Бога. Якщо відповіді не приходять одразу, вірте, що ви будете дізнаватися рядок за рядком. Продовжуйте жити згідно з тим, що ви вже знаєте, і продовжуйте шукати істину.

Зображення
Зображення Джозефа Сміта, який стоїть на колінах перед Богом Батьком та Ісусом Христом у Священному гаю.

Як мені відстоювати те, що є правильним, не ображаючи людей, які мають інші вірування? Почніть, переконавшись, що ваші слова та дії надихаються любов’ю до Бога та Його дітей. Ділитися євангелією слід не в дусі суперечки, а радше з ясністю, лагідністю та добротою. Ви можете виявляти любов до інших, навіть якщо не згодні з їхніми поглядами.

Див. Матвій 5:14–16 (нехай світить ваше світло); Іван 14:6 (Ісус є правдою); 1 Петра 3:15 (будьте завжди готові ділитися своєю надією на Христа); Учення і Завіти 88:77–80 (те, чого Господь хоче, аби ми навчилися); 93:36 (слава Божа—це розум); 124:15 (цілісність означає любити те, що є правильним); 130:18 (наш інтелект підніметься з нами у воскресінні).

Зображення
піктограма храму

Запитання для отримання храмової рекомендації

Чи прагнете ви бути чесним/чесною у всьому, що робите?