Молодь
Любити Бога, любити своїх ближніх


“Любити Бога, любити своїх ближніх”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень (2022)

“Любити Бога, любити своїх ближніх”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень

Зображення
Зображення чоловіка, який підтримує голову лежачого виснаженого чоловіка у бинтах.

Любити Бога, любити своїх ближніх

Матвій 22:37‒40

Зображення
піктограма служіння людей

Щоб допомогти вам приймати правильні рішення, Бог дає заповіді. Він робить це, бо любить вас. Найкращою причиною виконання Божих заповідей є ваша любов до Нього. Любов є основою Божих заповідей.

Зображення
Молодий чоловік перевозить через вулицю літню жінку в інвалідному візку.

Вічні істини

Бог любить вас. Він—ваш Батько. Його досконала любов може надихнути вас любити Його. Коли на ваше життя найсильніше впливає любов до Небесного Батька, це полегшує прийняття багатьох рішень.

Двома найбільшими з усіх заповідей, яких навчав Ісус, є любити Бога і любити свого ближнього. А хто ваш ближній? Кожна людина! Усе інше, чому навчають Писання та пророки, пов’язане з цими двома заповідями.

Усі люди—ваші брати і сестри, зокрема й ті люди, які відрізняються від вас або не погоджуються з вами. Небесний Батько хоче, щоб Його діти любили одне одного. Коли ви служите Його дітям, ви служите Йому.

Запрошення

Виявляйте любов до Бога, виконуючи Його заповіді. Наприклад, дотримуючись святості Суботнього дня, зокрема, сумлінно готуючись до причастя і приймаючи його, ви показуєте Богові, що готові присвятити Йому один день тижня. Коли ви поститесь і сплачуєте десятину та пожертвування, ви показуєте Богові, що Його робота важливіша для вас, ніж матеріальні речі. Коли ви промовляєте імена Бога та Христа з благоговінням, ніколи не вживаючи їх надаремно чи зневажливо, ви цим показуєте, що вдячні за все, що Вони зробили для вас.

Ставтеся до кожної людини як до дитини Бога. Як учні Ісуса Христа, ви першими можете з любов’ю, повагою і доброзичливістю ставитися до людей усіх рас і релігій та будь-яких інших груп, особливо до тих, хто іноді стає жертвою образливих слів і дій. Допоможіть тим, хто відчуває себе самотніми, ізольованими або безпорадними. Допоможіть їм відчути завдяки вам любов Небесного Батька.

Зображення
Двоє молодих людей у сорочках і краватках.

Незалежно від того, спілкуєтеся ви особисто чи віртуально, переконайтеся, що ваша мова відображає любов до Бога та інших. Говоріть те, що надихає. Навіть жартома не кажіть нічого з того, що могло б викликати чвари, зашкодити комусь чи образити когось. Ваші слова можуть бути могутніми. Нехай їхня могутність приносить користь.

Любов до всіх Божих дітей починає виявлятися вдома. Зробіть свій внесок у те, щоб ваш дім став місцем, де кожен може відчути любов Спасителя.

Обіцяні благословення

Ваші стосунки з Богом поглибляться, якщо виявом вашої любові буде виконання Його заповідей і дотримання укладених з Ним завітів.

Ваші стосунки з іншими поглибляться, якщо виявом вашої любові буде служіння, подібне до Христового. Ви відчуєте радість, перетворюючи світ на місце, де є більше любові.

Зображення
піктограма запитання і відповіді

Запитання і відповіді

Як я можу відчувати Божу любов? Любов Небесного Батька можна відчути завжди. Часто розмовляйте з Ним у молитві. Поділіться з Ним своїми почуттями і прислухайтеся до Його підказок. Читайте Його слова у Писаннях. Подумайте про все, що Він зробив для вас. Проводьте час в тих місцях і на тих заходах, де присутній Його Дух.

Чи очікує Господь, що я буду любити кожного, навіть тих, хто до мене погано ставиться? Господь очікує, що ви будете любити ваших ворогів і молитися за тих, хто погано з вами поводиться. Проте це не означає, що ви повинні залишатися в ситуації, яка загрожує вам отриманням емоційної, фізичної або духовної шкоди. Встановіть здорові межі, щоб бути у безпеці. Якщо вас залякують чи жорстоко з вами поводяться—або якщо ви знаєте, що це відбувається з кимось ще,—поговоріть з дорослою людиною, якій ви довіряєте.

Коли і як мені знайомитися з людьми протилежної статі? Найкращий спосіб знайомитися з іншими—це щира дружба. У свої юні роки розвивайте хороші дружні стосунки з багатьма людьми. У деяких культурах молодь знайомиться з людьми протилежної статі через цікаві групові заходи. Заради вашого емоційного та духовного розвитку і безпеки зустрічі наодинці слід відкласти, поки ви не станете більш зрілими—гарним орієнтиром є вік 16 років. Порадьтеся зі своїми батьками та провідниками. Відкладіть зустрічі наодинці до того часу, коли ви подорослішаєте. Проводьте час з тими, хто допомагає вам дотримуватися своїх зобов’язань перед Ісусом Христом.

Що я можу робити, якщо моя домівка не є місцем любові? Ваш Спаситель знає вашу ситуацію і любить вас. Будьте терплячими, продовжуйте дотримуватися Божих заповідей і будьте хорошим прикладом для своєї родини. Розвивайте стосунки в сім’ї вашого приходу. Готуйтеся зараз до створення власної сім’ї, яка будуватиметься на вченнях Ісуса Христа.

Див. Ісая 58:3–11 (цілі посту); 58:13–14 (благословення від шанування Суботнього дня); Малахія 3:8–10 (благословення від сплати десятини); Лука 6:27–28 (любити ваших ворогів); 10:25–37 (хто мій ближній?); Іван 3:16–17 (Бог любить нас, тож Він послав Свого Сина); 14:15 (ми дотримуємося заповідей, бо любимо Бога); 1 Іван 4:19 (ми любимо Бога, бо Він любить нас); Мосія 2:17 (коли ми служимо іншим, ми служимо Богу).

Зображення
піктограма храму

Запитання для отримання храмової рекомендації

Чи дотримуєтеся ви вчень Церкви Ісуса Христа приватно чи на людях у поводженні з членами вашої сім’ї та іншими людьми?

Чи прагнете ви дотримуватися святості Суботнього дня як вдома, так і в церкві; відвідувати збори; готуватися до причастя і гідно приймати його; та жити в гармонії із законами й заповідями євангелії?

Чи сплачуєте ви повну десятину?