Молодь
Ісус Христос допоможе вам


“Ісус Христос допоможе вам”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень (2022)

“Ісус Христос допоможе вам”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень

Зображення
Зображення Ісуса Христа.

Ісус Христос допоможе вам

Псалми 147:3

Ісус Христос є вашою силою. Він зробив усе необхідне, щоб ви мали радість у цьому житті й у вічності. Вибираючи Його та Його євангелію, ви обираєте вічну радість.

Зображення
Зображення чоловіка із заплющеним оком, до якого торкається рука Ісуса.

Навіть коли ви з усіх сил намагаєтеся приймати правильні рішення, усе ж іноді ви допускаєте помилки. Ви будете робити щось, чого б не хотіли. Це трапляється з усіма. Коли так стається, то легко відчути розчарування або засумніватися в тому, чи станете ви коли-небудь достатньо хорошими. Але є гарна новина—чудова, обнадійлива новина. Оскільки Бог любить вас, Він послав Свого Сина, Ісуса Христа, Який взяв на Себе ваші гріхи, щоб ви могли покаятися та продовжувати розвиватися.

Вічні істини

Ісус Христос може зміцнювати вас. Він може допомогти вам змінити ваші бажання, думки та дії. Коли ви хвилюєтеся, боїтеся або відчуваєте труднощі, Він утішить вас. Він допоможе вам у всіх аспектах вашого життя.

Покаяння не є покаранням за гріх; це спосіб, яким Спаситель звільняє нас від гріха. Покаятися означає змінитися—відвернутися від гріха і навернутись до Бога. Це означає вдосконалюватися й отримувати прощення. Такі зміни не відбуваються за один раз; це постійний процес.

Запрошення

Кайтеся. Зверніться до Господа з бажанням вдосконалюватися. Коли ви зробили щось не так, чесно зізнайтеся в цьому Богу і, за потреби, вашому єпископу і тому, кому ви могли завдати шкоди. Зробіть усе можливе, щоб все виправити.

Радійте дару чинити краще і бути кращими. Навіть якщо це нелегко і займає більше часу, ніж вам хотілося б, ніколи не припиняйте своїх намагань. Продовжуйте працювати та довіряти Господу. Спаситель допомагатиме вам робити кожен крок на цьому шляху.

Обіцяні благословення

Ісус Христос простить і зцілить вас, якщо ви покаєтеся. Він замінить вашу вину спокоєм і радістю. Він більше не згадуватиме про ваш гріхи. З Його силою ваше бажання дотримуватися Його заповідей зросте.

Він змінить ваше серце і ваше життя. Крок за кроком ви зростатимете і ставатимете більш схожими на Нього. Ваш зв’язок з Ним через завіти відкриє більший доступ до Його сили.

Зображення
піктограма запитання і відповіді

Запитання і відповіді

Як я можу знати, що Бог пробачив мені? Бог обіцяє, що Він простить тих, хто кається. Коли ви відчуваєте втішення від Духа, то можете знати, що спокутна сила Спасителя діє у вашому житті.

Коли мені потрібна допомога єпископа, щоб покаятися? Ваш єпископ має ключі священства та духовні дари, щоб допомогти вам покаятися. Ви можете в будь-який час звернутися до нього по допомогу і за порадою. Якщо ви зробили серйозні помилки, наприклад, порушили закон цнотливості, зустріньтеся зі своїм єпископом. Він вас не засудить. Він є представником Ісуса Христа і допоможе вам дізнатися, як повністю покаятися й отримати силу зцілення та зміцнення від Спасителя.

Я намагаюся каятися, але постійно роблю ті самі помилки. Що я маю робити тепер? Потрібен час, щоб набути хороших звичок і позбутися поганих, тому не здавайтеся. Поверніться до Христа Його благодаті достатньо. Спробуйте ще раз. У своїх зусиллях з удосконалення ви ніколи не самотні. Ісус Христос завжди з вами.

Зображення
Зображення Ісуса, Який тримає Петра за руку посеред бурхливих вод.

Див. Енош 1:6 (вина може бути змита); Мосія 4:3 (Бог через Святого Духа дає нам знати, що нас прощено); 26:30 (Спаситель пробачає нам так часто, як ми каємося); Етер 12:27 (завдяки благодаті Спасителя слабке стає сильним); Мороній 6:8 (ті, хто каються, отримують прощення); 10:32 (удосконалюйтеся в Христі); Учення і Завіти 1:32 (Господь прощає тих, хто кається); 58:42‒43 (покаятися—означає зізнатися у своєму гріху й полишити його).

Зображення
піктограма храму

Запитання для отримання храмової рекомендації

Чи вірите ви в Бога, Вічного Батька, Його Сина, Ісуса Христа, і Святого Духа, і чи маєте ви свідчення про Них?

Чи маєте ви свідчення про Спокуту Ісуса Христа та про те, що Він є вашим Спасителем і Викупителем?