Молодь
Робити натхненний вибір


“Робити натхненний вибір”, Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень (2022)

“Робити натхненний вибір”, Заради зміцнення молоді

Зображення
Молода жінка молиться, сидячи на своєму ліжку.

Робити натхненний вибір

У брошурі Заради зміцнення молоді ви знайдете вчення Ісуса Христа і Його пророків. Керуючись цими істинами, ви зможете робити натхненний вибір, який благословить вас зараз і у вічності.

Ісус Христос—це шлях до вічної радості. Якщо ви застосовуєте свою свободу вибору, щоб слідувати за Ісусом Христом, то знаходитеся на шляху, який веде до вічного щастя. Зробіть Ісуса Христа своїм взірцем, своїм міцним фундаментом. Будуйте своє життя на Його вченнях і оцінюйте свій вибір відповідно до них. Завіти, які ви укладаєте під час хрищення, причастя і у храмі, є будівельними блоками вашого міцного фундаменту, яким є Христос. Ви все ще будете стикатися з труднощами і спокусами, але Небесний Батько і Спаситель допоможуть вам подолати їх усі.

Кожен із вас є улюбленою духовною дитиною Бога. Його великий план щастя дає вам можливість духовно зростати і розвивати свій божественний потенціал. Саме тому Він послав Ісуса Христа бути вашим Спасителем.

Ваш Небесний Батько довіряє вам. Він дав вам великі благословення, зокрема й повноту євангелії та священні обряди і завіти, які пов’язують вас з Ним і наповнюють Його силою ваше життя. З цими благословеннями приходить додаткова відповідальність. Він знає, що ви можете змінювати світ, і у багатьох випадках вам доведеться відрізнятися від світу. Коли ви робите вибір, шукайте скерування від вашого Небесного Батька. Він благословить вас натхненням через Святого Духа.

Мета брошури Заради зміцнення молоді полягає не в тому, щоб дати вам відповіді “так” чи “ні” стосовно будь-якого вибору, що постає перед вами. Натомість Господь запрошує вас жити у вищий і святіший спосіб, а саме у Його спосіб. Цей путівник навчатиме вас про Його спосіб життя. У ньому пояснюються істини, відкриті Господом. Зробіть ці істини своїм дороговказом для прийняття рішень—важливих рішень, наприклад, щодо укладання завітів у храмі та служіння на місії, а також щоденних рішень, наприклад, як ставитися до людей або як проводити час.

Хоч інші люди можуть вам допомагати, ваше духовне зростання—це ваша особиста справа. Це—між Господом і вами. Він знає ваше серце, і лише Він може бути остаточним Суддею. Робіть все якнайкраще, щоб удосконалюватися кожного дня, дотримуватися Божих заповідей, шанувати свої завіти і допомагати іншим наближатися до Спасителя.

Див. Мосія 4:29‒30 (шляхи гріха незліченні, тож ми маємо стежити за собою); Геламан 5:12 (будувати свій фундамент на Ісусі Христі); Учення і Завіти 45:57 (взяти Святого Духа собі за провідника); 82:15 (зв’язати себе через завіти з Господом).

Зображення
люди користуються піктограмою карти

Як упорядковано цей путівник

Кожна тема має три частини:

  1. Вічні істини, або доктрина відновленої євангелії Ісуса Христа

  2. Запрошення діяти за цими істинами

  3. Обіцяні благословення, які Господь дає тим, хто живе за Його вченнями