Muzika
  Yjet Ndrinin
  Poshtëshënimet
  Theme

  24

  Yjet Ndrinin

  Rrjedhshëm

  1. Yjet ndrinin, barinjt’ flinin;

  E zymt’, e ftoht’ nata ish’.

  Engjëjt plot lavdi këndonin;

  N’kodër dëgjonin barinjt’.

  Ah, çfar’ kënge! Ti dëgjoje,

  Drejt tokës vjen, sjell Krishtlindjen!

  D’gjoni! Ne prap’ e dëgjojm’!

  2. Shihe qart’sin’ dhe afërsin’

  E yllit të Krishtlindjes,

  Përmes shkretëtirës së zymt’

  Dijetarët po udh’heq.

  Bukur duket, shkëlqen, rritet,

  Përpara shkon, plot drit’ ndriçon,

  Udh’heq yll’ i Krishtlindjes!

  Fjalët: Nancy Byrd Turner, 1880–1971

  Muzika: Këngë krishtlindjeje polake; përsh. nga Darwin Wolford, l. 1936

  Fjalët © 1930 nga Bordi Presbiterian i Arsimimit të Krishterë; rinovuar 1958; nga Hymns for Primary Worship. Përdoret me lejen e Westminster/John Knox Press. Përsh. © 1989 IRI. NDALOHET BËRJA E KOPJEVE TË KËTIJ MATERIALI.

  Lluka 2:8–14

  Mateu 2:1–2