2021
Ісус Христос просив нас приймати причастя
Березень 2021


Основи євангелії

Ісус Христос просив нас приймати причастя

Ми очищуємося і зціляємося, коли кожного тижня згадуємо нашого Спасителя.

Зображення
Jesus with Apostles at Last Supper

Остання вечеря, художник Карл Генріх Блох; фотографія молодої жінки під час молитви, автор Анджела Сьюттер; Молитва в Гефсиманії, художник Дел Парсон; Щоб ви завжди Мене пам’ятали, художник Гарі Л. Кепп, копіювання заборонено

Перед Своєю смертю Ісус Христос востаннє споживав їжу. Та трапеза називається Остання вечеря. У кінці трапези Він запровадив для своїх послідовників причастя. Ісус розломив хліб і благословив його. “Це чиніть на спомин про Мене!”---сказав Він (Лука 22:19). Потім Він благословив чашу вина і дав усім випити.

Складова щотижневого поклоніння

Коли Церква Ісуса Христа була відновлена на землі, причастя стало складовою щотижневого поклоніння. Під час богослужіння носії священства благословляють і розносять причастя. В молитві вони використовують слова з Писань (див. Учення і Завіти 20:75--79). Потім кожен з присутніх на зборах їсть хліб і п’є воду у пам’ять про Ісуса Христа і Його жертву за нас. Саме так, як Він просив це робити.

Підготовка до причастя

Зображення
people taking the sacrament

Аби підготуватися до причастя, нам слід чесно обдумати своє життя і прийняті рішення. Нам слід покаятися в помилках і гріхах, які ми вчинили протягом тижня, і попросити у Бога пробачення. Нам не потрібно бути досконалими, щоб приймати причастя, але наші серця мають бути упокореними.

Не просто хліб і вода

Причастя—це священний час. Причасні молитви нагадують нам про те, що коли ми приймаємо хліб і воду, то згадуємо про тіло і кров, які Ісус Христос віддав за нас. Ми обіцяємо йти за Ним та бути справжніми християнами. Ми обіцяємо докладати зусиль і дотримуватися заповідей Бога. За це Святий Дух буде втішати, скеровувати і зцілювати нас.

Поновлення завітів

Зображення
one man baptizing another in a baptismal font

Коли ті з нас, хто був охрищений, приймає причастя з чистим серцем, ми поновлюємо завіти, укладені під час хрищення. Це включає отримання Святого Духа і очищення від гріха, як нібито нас було охрищено знову. Це—надія і милість, які Ісус пропонує кожному з нас. Ніколи не пізно покаятися і отримати прощення.

Що у Писаннях сказано про причастя?

Перед тим, як приймати причастя, нам слід проаналізувати свій духовний стан, чесно зазирнувши в себе (див. 1 Коринтянам 11:28).

Після Свого Воскресіння Ісус показав Своєму народові на Американському континенті, як приймати причастя (див. 3 Нефій 18).

Сучасні пророки сказали, щоб ми причащалися хлібом і водою, але що ми їмо або п’ємо насправді не має значення (див. Учення і Завіти 27:2). Іноді тим, хто має алергію, доводиться вживати замість хліба так званий хліб спеціального складу.