2021
Радість і любов
Січень 2021


Послання президентства території

Радість і любов

Дорогі брати, сестри і діти!

Ми пишемо цього листа з радістю, знаючи про вашу любов до Господа і надзвичайну відданість величній Справі Христа, якою в наші дні є чудова Відновлена євангелія Ісуса Христа. Ми також передаємо вам любов Президента Рассела М. Нельcона і його радників та Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Вони моляться за вас і часто висловлюють вдячніть за вашу доброту і служіння в Божому царстві.

COVID-19

Упродовж 2020 року ми, як і весь світ навколо нас, долаємо значні випробування. Пандемія COVID-19 торкнулася життя кожної людини. Хтось із наших близьких членів сім’ї та друзів пішов за завісу смертного життя, у той час як на здоров’я інших значною мірою вплинули наслідки вірусу COVID-19, хоча вони й мали благословення вижити. Ми також спостерігали, як ділова діяльність, навчальні заклади та громади в кожній з країн Східноєвропейської території значною мірою постраждали від цього захворювання. Ми, члени Церкви і провідництво, зверталися до Господа в молитві з проханням дати нам сили з Його допомогою подолати випробування, які постали перед нами.

Втім ми також віримо, що ці труднощі принесуть багато хорошого. Подумайте лише, як нас зближує диво відеотехнологій, відеоконференцій та інших засобів. Наші провідники і члени Церкви стають ближчими одне до одного, коли ми кожного дня вчимося надавати підтримку тим, хто потребує нашої допомоги.

Крім того, нас дуже втішає, що дехто з членів Церкви повертається до наших лав. Інші, хто не нашої віри, відкривають для себе славетну Відновлену євангелію Ісуса Христа. Їх навчають наші прекрасні місіонери, і за підтримки багатьох вірних членів Церкви ці люди приймають хрищення. Яке це для нас благословення! Ми дуже сподіваємося, що всі разом допоможемо цим новим членам Церкви почуватися бажаними у нашій церковній сім’ї.

План Східноєвропейської території на 2021 рік

З настанням 2021 року послання від президентства Східноєвропейської території залишається незмінним! Основні напрямки нинішнього плану Східноєвропейської території, про які вперше зазначалося у 2018 році, залишаються актуальними і в 2021 році. Цей план основується на вченнях Господа Ісуса Христа і Його пророків та апостолів останніх днів.

Де знайти картку для членів Церкви Східноєвропейської території Мій план та Картку для провідників з планом для Східноєвропейської території?

Ці картки, як і раніше, кожного року будуть надаватися офісом території. Однак ми також зараз розміщаємо обидві картки: Мій план і Картку для провідників на церковному сайті кожної країни, який можна знайти в Інтернеті на сайті The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, та на вебсайті churchofjesuschrist.org.

Запрошення кожному члену Церкви і кожній сім’ї

Ми просимо кожного члена Церкви і кожну сім’ю проглянути, що їм пропонується робити згідно з Моїм планом, та з молитвою встановити цілі, які допоможуть це здійснити.

Запрошення провідникам і радам приходів та філій

Ми просимо кожного провідника, який є членом ради приходу або філії, під керівництвом єпископа або президента філії з молитвою обміркувати, як втілювати План Східноєвропейської території для провідників. Такий підхід буде більш ефективним, якщо приділяти особливу увагу окремим членам Церкви та їхнім сім’ями, розглядаючи їх поіменно, а не оперувати статистичними даними й цифрами. Принцип служіння найскромнішим з наших членів Церкви вимагає нашої особистої уваги.

Завдання або запрошення кожному члену Церкви та кожній сім’ї стосовно підготовки до Другого пришестя Господа Ісуса Христа.

Ми, президентство території, запрошуємо кожного члена Церкви і кожну сім’ю, а також провідників у президентствах, радах, на причасних зборах, духовних вечорах та під час інших подій, обдумати наступні чотири пророчі висловлювання. Якщо ми це зробимо, то кожен з нас сповниться більшим світлом і силою, ідучи шляхом завітів, який веде до безсмертя і вічного життя.

Слова, сказані Самим Ісусом Христом:

“Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар.

Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила.

Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті.

Перебувайте в Мені, а Я в вас! Як та вітка не може вродити плоду сама з себе, коли не позостанеться на виноградині, так і ви, як в Мені перебувати не будете.

Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви.

Коли хто перебувати не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне. І громадять їх, і кладуть на огонь, і згорять.

Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам!

Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.

Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй!

Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його.

Це Я вам говорив, щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!” (Іван 15:1–11).

Слова Президента Рассела М. Нельсона:

“Якщо ми прагнемо бути учнями Ісуса Христа, нам потрібно уважніше, ніж будь-коли раніше, слухати Його. Це вимагає свідомого й постійного зусилля сповнювати своє щоденне життя Його словами, Його вченнями, Його істинами” (“Слухайте Його”, Рассел М. Нельсон, недільна ранкова сесія 190-ї річної генеральної конференції, 5 квітня 2020 р. [Ліягона, травень 2020 p.]).

Слова Моронія, останнього пророка у Книзі Мормона

“І знову я кажу вам, тим, хто заперечує одкровення Бога, і каже, що з ними покінчено, що немає ні одкровень, ні пророцтв, ні дарів, ні зцілення, ні мовлення язиками, ні тлумачення язиків;

Ось, я кажу вам, той, хто заперечує це, не знає євангелію Христа; так, він не читав писань; а якщо й читав, то не розуміє їх.

Бо хіба ми не читаємо, що Бог є Той Самий учора, сьогодні і навіки, і в Ньому немає ніякої мінливості, чи тіні переміни?

І ось, якщо ви уявили собі бога, який змінюється, і в якому є тінь змін, тоді ви уявили собі бога, який не є Богом чудес.

Але ось, я покажу вам Бога чудес, саме Бога Авраама, і Бога Ісака, і Бога Якова; і це Той Самий Бог, Який створив небеса і землю, і все, що на них.

А причина, через яку Він перестав творити чудеса серед дітей людських, у тому, що вони вироджуються у зневірі, і звертають з правильного шляху, і не знають Бога, Якому вони повинні довіряти.

Ось, я кажу вам, що той, хто вірить у Христа, не сумніваючись ні в чому, все, що він попросить у Батька в імʼя Христа, буде дано йому; і це обіцяння усім, тобто всім кінцям землі” (Мормон 9:7–11, 20–21).

Слова президента Далліна Х. Оукса

Ми переконані, що слова президента Далліна Х. Оукса, першого радника у Першому Президентстві, подані нижче, стосуються не лише Китаю, але і країн Східноєвропейської території.

“Я абсолютно переконаний, що … Китай [Східну Європу] … уже “відкрито”. Закритими є ми… Ми повинні зрозуміти їхній спосіб мислення, … дотримуватися їхніх законів і наслідувати їхній приклад терпіння. Ми повинні удостоїтися стати їхніми друзями. … Наш Небесний Батько здійснить Свої цілі серед цього великого народу “у Свій належний час і відповідно до Своєї волі” (Dallin H. Oaks, “Getting to Know China”, March 12, 1991, BYU Speeches).

Нехай на вас і ваші сім’ї, на Церкву і на громади, в яких ви живете, проллються найщедріші благословення нашого улюбленого Небесного Батька і Його улюбленого Сина Ісуса Христа як нагорода за наше смиренне, вірне, сповнене радості служіння і життя за євангелією Ісуса Христа.

З любов’ю і найкращими побажаннями,

Старійшина Крістоффель Голден
Старійшина Ганс Т. Боом
Старійшина Кирило Похилько

Президентство Східноєвропейської території