2020
COVID-19: Послання скерування, зцілення і надії
Травень 2020


COVID-19: Послання скерування, зцілення і надії

Члени Церкви свідчать про те, що бачать руку Господа навіть у цю пору змін, тривоги і втрат.

Він був зі мною тоді; Він зі мною й зараз

Сидячи вдома і намагаючись заспокоїтися через те, що відбувалося у світі, я навмання відкрила свій щоденник і ось що я знайшла: “Кожного дня, прокидаючись у цьому світі, ми можемо стикатися з багатьма страхами, але з вірою у вчення євангелії ми можемо йти вперед крок за кроком. … Віра завжди перемагає страх”.

Я знала, що щойно отримала переконливе особисте одкровення і що Небесний Батько дав його мені через мої власні записи у щоденнику, зроблені кілька років тому. У ту мить я отримала благословення спокою і знання про те, що Небесний Батько був зі мною тоді і що Він тут зі мною й зараз.

Данетт Грей, шт. Юта, США

Святий Дух може працювати онлайн

Я відчула натхнення почати проводити уроки семінарії через групові відеочати. За два дні до того, як у нашому місті ввели карантин, у нашому класі відбувся перший онлайн урок.

Дехто з батьків також приєднався до нашого класу, включаючи тих, хто не були членами Церкви. Я ледь стримувала сльози, коли ми разом вивчали другий розділ Мосії. Усі ми відчували Духа, коли вивчали, що служачи іншим, ми також служимо й Богу. Я багато дізналась про те, як отримувати і розпізнавати особисте одкровення. Святий Дух являтиме істину євангелії багатьма різними способами. Незважаючи на те, що відбувається у світі, ніщо не може зупинити просування роботи Небесного Батька зі спасіння Його дітей.

Марітес Пінеда, Мінданао, Філіппіни

Ми не пропустили й дня в семінарії

Незважаючи на всі події, пов’язані з короновірусом, я рада повідомити, що ми не пропустили й дня в семінарії! У викладанні уроків через відеочат є свої труднощі, але я люблю спостерігати за тим, як батьки і молодші брати та сестри слухають наші розмови. Мені подобається те, що це надає певне почуття послідовності і розпорядку для наших сімей, а найбільше мені подобається те, що ми можемо продовжувати свідчити одне одному про Ісуса Христа і Його любов до нас.

Манді Кренделл, Їго, Гуам

Служити людям по обидва боки завіси

Я служила як літня сестра місіонерка у місії в Індепенденс, шт. Міссурі, коли церковні збори відмінили і ми почали самоізолюватися в наших квартирах. Ми використовували наші телефони і комп’ютери, щоб залишатися на зв’язку з членами Церкви і спілкуватися з людьми, з якими ми працювали і які нерегулярно відвідували церкву.

Щоб не сидіти без діла, я вирішила зайнятись сімейною історією, хоча вже певний час мені було важко знайти якісь нові імена. Коли я авторизувалася на сайті FamilySearch, то побачила повідомлення про те, що є запис, який можна додати. За допомогою того одного запису я змогла знайти близько 70 людей з мого родоводу. Через п’ять днів потік імен зупинився. Пізніше того самого дня ми дізналися, що нас звільняють від покликання і відправляють додому. Мені сумно залишати це місце, але я також відчуваю себе благословенною за можливість служити сім’ї з іншого боку завіси у ці важкі часи.

Кім Нільсон, шт. Орегон, США

Виконувати нашу частину, щоб просувати роботу Господа

Коли місіонерам в нашій місцевості порадили залишатися в їхніх квартирах, ми спробували виконувати нашу частину і запросили друга дізнатися більше про Церкву. Місіонери проводять уроки з нашим другом по телефону. Ми відчуваємо силу Духа в нашій домівці завдяки доступним нам в наші дні технологіям. Дивовижно бачити, як робота Господа все ще просувається, навіть посеред усіх випробувань у світі.

Елейна Річ, шт. Вашингтон, США

Спаситель чує наш спів

Я служу місіонеркою церковного служіння за програмою PathwayConnect у Київському Українському колі. Провідники програми вирішили провести тренінг для тих з нас, хто проводить групові зібрання, щоб ми могли проводити їх віртуально. Наступного дня уряд оголосив про введення карантину в Києві.

Мені подобається збиратися разом за програмою PathwayConnect. І мені подобається можливість збиратися разом, щоб поклонятися і співати разом вдома по неділях. Я вдячна за запевнення в тому, що де двоє чи троє збираються у Його ім’я---Він також там. Ніхто не знає, як довго триватиме карантин в Києві, але ми знаємо, що Спаситель почує наш спів.

Катерина Сердюк, Київ, Україна

“Час подбати про сім’ю”

Коли почали розходитися новини про COVID-19, мені здавалося, що все це надзвичайно перебільшують. Минали дні і я почала відчувати тривогу і навіть панікувати стосовно майбутнього нашого світу. 

Одного ранку я не могла знову заснути і сиділа, розмірковуючи, чому все це відбувається. Потім прийшов спокій. Дух навчав мене про те, що Господь дав мені дар. “Час подбати про сім’ю”,---сказав Він.

Життя стає таким клопітливим. Завдяки цій пандемії у нашої сім’ї є можливість зосередитися на тому, що є головним---євангелії Ісуса Христа. Я можу позбутися певного шкідливого впливу світу і зосередитися на тому, щоб навчати моїх дітей дивитися на Христа. Наш Небесний Батько завжди пам’ятає про нас. Я відчуваю це, як ніколи раніше. 

Мері Остлер, шт. Небраска, США

Господь підготував нас до цього

Коли мені вперше сказали про те, що церковні збори були тимчасово призупинені, я трохи засмутилася. Але зараз я бачу, як Господь підготував нас до цього через Своїх пророків. Зосереджене на домівці вивчення євангелії може допомогти нам у ці важкі часи. Я вдячна за те, що все ще можу приймати причастя в неділю і мати доступ до слів пророків. Втішає знання про те, що до того, як ми знову зможемо зібратися разом, ми можемо відчувати того самого Духа.

Емма ван Ас, Гаутенг, Південно-Африканська Республіка

Нас навчили, як поклонятися

Коли ми з чоловіком вперше взяли участь в обряді причастя у себе вдома, я так сильно відчула Духа, що мені важко було співати вибраний нами гімн. Відвідуючи богослужіння більше 70-ти років, я не пам’ятаю, щоб так глибоко цінувала благословення, які ми отримали завдяки нашому членству і участі в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Нас навчили, як поклонятися і кому поклонятися. Так, ми сумуємо за спілкуванням з іншими святими і з радістю повернемося до “нормального життя” як тільки зможемо, але я вдячна за уроки, які ми отримуємо зараз, коли виконуємо пораду пророка у нашому “зосередженому на домівці, підтримуваному Церквою” поклонінні.

Сюзен Прітор, шт. Монтана, США

Знаходити спокій і єдність

Ми з сином з нетерпінням чекаємо на щотижневий домашній вечір. У нашому домі часто бували члени Церкви, друзі і місіонери. А потім все кардинально змінилося через пандемію. Зараз ми проводимо домашні вечори з друзями по телефону. Проводячи цей час разом, ми могли багато чого зробити, що зблизило нас.

Я дуже вдячна за нашого дорогого пророка, який запросив усіх нас поститися. Багато хто з нас зміг відчути силу єдності і спокій завдяки цьому досвіду. У такі часи нам потрібен спокій, що йде від Спасителя Ісуса Христа.

Рошен Мак-Кензі, Кінгстон, Ямайка

Бог усе контролює

Я почала служити на місії лише два з половиною місяці тому. Мене призначили служити в Ермосійо, Мексика. Кожного дня я мала нагоду зустрічатися з чудовими людьми, які були готові отримати відновлену євангелію. Я відчувала, що лише починаю виконувати свою мету, коли COVID-19 перервав мою місію.

Боляче було полишати тих людей, яких я так сильно полюбила, але я також відчувала великий спокій і безпеку, адже я знаю, що Господь усе контролює. Я вдячна, що у нас є пророк і апостоли, які скеровують нас у ці часи. Як і багато місіонерів у світі, я впевнена, що це не кінець моєї місії. Скоро я знову зможу допомагати просувати вперед роботу Господа і продовжувати бути знаряддям у Його руках, щоб привести більше душ до покаяння.

Кароліна Роман, Пуерто-Рико