2020
Прийдіть і відчуйте свою належність
Травень 2020


Прийдіть і відчуйте свою належність

Ми запрошуємо всіх Божих дітей з усього світу приєднатися до нас у цій величній справі.

Мої дорогі брати і сестри, мої дорогі друзі, кожного тижня члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів по всьому світу поклоняються нашому улюбленому Небесному Батькові, Богу і Царю Всесвіту, та Його Улюбленому Синові, Ісусу Христу. Ми розмірковуємо над життям і вченнями Ісуса Христа---єдиної безгрішної душі, яка колись жила, незаплямованого Агнця Божого. Настільки часто, наскільки можливо, ми приймаємо причастя у пам’ять про Його жертву та визнаємо, що Він є центром нашого життя.

Ми любимо і шануємо Його. Через Свою глибоку і вічну любов Ісус Христос страждав та помер за вас і за мене. Він зруйнував браму смерті, розбив вщент бар’єри, які розділяли друзів та рідних1, приніс надію тим, хто її не мав, зцілення хворим та свободу полоненим2.

Йому ми присвячуємо наші серця, наші життя та нашу щоденну відданість. З цієї причини “ми говоримо про Христа, ми втішаємося у Христі, ми проповідуємо Христа [і] ми пророкуємо про Христа, … щоб наші діти могли знати, до якого джерела їм звертатися за прощенням їхніх гріхів”3.

Учнівство в дії

Проте, щоб бути учнем Ісуса Христа, необхідно робити набагато більше, ніж тільки говорити і проповідувати про Христа. Сам Спаситель відновив Свою Церкву, аби допомогти нам на шляху до того, щоб стати більш схожими на Нього. Завдяки структурі Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, ми маємо можливості на ділі застосовувати основи учнівства. Беручи участь в діяльності Церкви, ми вчимося розпізнавати Святого Духа та діяти за Його підказками. Ми розвиваємо свою схильність виявляти співчуття та доброту до людей.

Для цього необхідно докладати зусилля все життя, і це вимагає практикування.

Успішні спортсмени безліч годин відпрацьовують основні елементи своїх видів спорту. Медики, мережеві спеціалісти, інженери, що займаються ядерною фізикою, і навіть я---кухар-любитель, якому подобається змагатися на кухні у Гарріет,---стають вмілими і вправними тільки тоді, коли старанно практикуються у своєму ремеслі.

Як капітан в авіакомпанії, я часто тренував пілотів за допомогою симулятору польоту---складної машини, яка відтворює реальний політ. Завдяки симулятору пілоти вивчають не тільки основи польотів, але також відпрацьовують свою поведінку та реакції в несподіваних ситуаціях, які можуть трапитися, коли вони будуть командувати екіпажем справжнього літака.

Такий самий принцип стосується й учнів Ісуса Христа.

Активна участь у діяльності Церкви Ісуса Христа та використання величезної кількості можливостей, які вона надає, допоможуть нам краще підготуватися до мінливих життєвих обставин, якими б і наскільки б серйозними вони не були. Нам, членам Церкви, радять занурюватися в слова Бога, передані через Його пророків, давніх і сучасних. Завдяки щирій та смиренній молитві до нашого Небесного Батька, ми вчимося розпізнавати голос Святого Духа. Ми відповідаємо на заклики служити, навчати, планувати, піклуватися та брати участь в обрядах. Ці можливості дозволяють нам зміцнювати наш дух, розум і характер.

Вони допоможуть нам підготуватися до укладання і дотримання священних завітів, які благословлять нас у цьому житті та в житті прийдешньому.

Прийдіть і приєднайтеся до нас!

Ми запрошуємо всіх Божих дітей з усього світу приєднатися до нас у цій величній справі. Прийдіть і побачте! Навіть у цей складний період пандемії COVID-19 зустрічайтеся з нами онлайн. Зустрічайтеся з нашими місіонерами онлайн. Дізнайтеся самі, що це за Церква! Коли цей важкий період скінчиться, зустріньтеся з нами в наших домах і наших місцях поклоніння!

Ми запрошуємо вас прийти і допомогти! Приходьте і служіть з нами, служіть Божим дітям, ідучи слідами Спасителя та покращуючи цей світ.

Прийдіть і відчуйте свою належність! Ви зробите нас сильнішими. І ви також станете кращими, добрішими і щасливішими. Ваша віра поглибиться й стане більш непохитною---збільшиться здатність терпіти бурхливість і неочікувані випробування життя.

А з чого ж почати? Існує багато можливих способів.

Ми запрошуємо вас читати Книгу Мормона. Якщо ви не маєте свого примірника, ви можете почитати її на сайті ChurchofJesusChrist.org4 або завантажити додаток “Книга Мормона”. Книга Мормона---це ще одне свідчення про Ісуса Христа та супутник Старого і Нового Завітів. Ми любимо всі ці Святі Писання та вчимося з них.

Ми запрошуємо вас відвідати сайт ComeuntoChrist.org, щоб дізнатися про вчення та вірування членів Церкви.

Запросіть місіонерів зустрітися з вами онлайн або, якщо це можливо, у вас вдома---у них є послання надії та зцілення. Ці місіонери---наші дорогоцінні сини і доньки, які служать у багатьох місцях світу, жертвуючи для цього власними коштами та часом.

У Церкві Ісуса Христа ви знайдете сім’ю людей, які не дуже відрізняються від вас. Ви знайдете людей, які потребують вашої допомоги та які бажають допомогти вам у вашому прагненні стати найкращою версією самих себе---тією людиною, стати якою вас створив Бог.

Обійми Спасителя відкриті для всіх

Можливо, ви думаєте: “Я зробив помилки у своєму житті. Я не впевнений, що зможу колись відчути свою належність до Церкви Ісуса Христа. Бог не може бути зацікавленим у такій людині, як я”.

Хоч Ісус Христос і є “Царем Царів”5, Месією, “Сином живого Бога”6, Він дійсно щиро піклується про кожну дитину Бога. Він дбає про кожного, незалежно від становища людини---від того, наскільки вона багата чи бідна, наскільки недосконала чи розвинена. Під час Свого земного життя Спаситель служив усім: щасливим і успішним, зломленим та загубленим, і тим, хто втратив надію. Більшість людей, яким Він служив, не були якимись видатними, красивими чи багатими. Більшість людей, яким Він допомагав підвестися, не могли запропонувати у відповідь багато---лише свою вдячність, смиренне серце та бажання мати віру.

Якщо Ісус провів Своє смертне життя, служачи “найменшим цим”7, то чому б Йому не любити їх і сьогодні? Хіба в Його Церкві не знайдеться місця для всіх Божих дітей? Навіть для тих, хто відчуває себе недостойним, забутим чи самотнім?

Немає якогось конкретного рівня досконалості, якого ви повинні досягнути, щоб заслужити на Божу благодать. Ваші молитви не повинні бути гучними або красномовними, або граматично правильними, щоб досягти небес.

Насправді, Бог не має улюбленців8---те, що цінує світ, не має жодного значення для Нього. Він знає ваше серце і любить вас незалежно від вашого звання, фінансових статків або кількості читачів в інстаграмі.

Коли ми схиляємося своїм серцем до нашого Небесного Батька і наближаємося до Нього, ми відчуваємо, як Він наближається до нас9.

Ми---Його улюблені діти.

Навіть ті, хто відмовляється від Нього.

Навіть ті, хто, подібно до впертої, неслухняної дитини, сердиться на Бога або Його Церкву, пакує валізи та йде, грюкнувши дверима і заявивши, що тікає і ніколи не повернеться.

Коли дитина тікає з дому, вона може не помітити стурбованих батьків, які виглядають у вікно. З ніжністю в серцях вони дивляться, як йде їхній син чи їхня донька---сподіваючись, що їхня дорогоцінна дитина навчиться чогось з цього тяжкого досвіду та, можливо, побачить життя новими очима---і врешті решт повернеться додому.

Так само і наш люблячий Небесний Батько. Він чекає нашого повернення.

Ваш Спаситель, зі сльозами любові та співчуття в очах, чекає вашого повернення. Навіть коли ви відчуваєте себе далеко від Бога, Він побачить вас; Він матиме співчуття до вас і побіжить, щоб обійняти вас10.

Прийдіть і відчуйте свою належність.

Бог дозволяє нам вчитися на наших помилках

Ми---прочани, які йдуть шляхом смертного життя у грандіозному пошуку сенсу та найвищої істини. Часто все, що ми бачимо,---це лише відрізок шляху прямо перед нами---нам не видно, куди дорога веде за поворотом. Наш люблячий Небесний Батько не дав нам усіх відповідей. Він очікує, що ми багато чого з’ясуємо самостійно. Він очікує, що ми будемо вірити,---навіть коли це важко.

Він очікує, що ми розправимо плечі та станемо трошки більш рішучими---трошки зміцнимо характер---і зробимо ще один крок уперед.

Саме так ми вчимося та зростаємо.

Ви дійсно хотіли б, щоб вам все ретельно пояснювали? Ви дійсно хотіли б, аби на всі запитання були відповіді? Щоб усі маршрути були детально вказані?

Я вважаю, що більшості з нас швидко набрид би такий небесний мікроменеджмент. Ми вчимося важливим урокам з життєвого досвіду. Навчаючись на своїх помилках. Каючись і усвідомлюючи для себе, що “злочестивість ніколи не була щастям”11.

Ісус Христос, Син Бога, вмер, щоб нас не було засуджено за наші помилки і наш розвиток не було навік зупинено. Завдяки Йому ми можемо каятися, а наші помилки перетворяться на сходи, які ведуть до більшої слави.

Вам не треба йти цим шляхом на самоті. Наш Небесний Батько не залишив нас блукати в темряві.

Ось чому весною 1820 року Він явився зі Своїм Сином, Ісусом Христом, юному Джозефу Сміту.

Лише подумайте про це! Бог Всесвіту явився людині!

Це була перша з багатьох зустрічей Джозефа з Богом та іншими небесними істотами. Багато слів, які прорекли йому ці божественні істоти, записані в Писаннях Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Вони доступні для всіх. Будь-хто може читати їх та дізнатися, яке послання є у Бога для нас у наші дні.

Ми запрошуємо вас вивчати їх.

Джозеф Сміт був досить молодим, коли отримав ці одкровення. Більшу частину їх він отримав ще до того, як йому виповнилося 30 років12. Йому бракувало досвіду, і деяким людям, можливо, здавалося, що він не відповідає уявленню, яким би мав бути пророк Господа.

Утім Господь все одно його покликав---використавши модель, яку ми знаходимо всюди у Священних Писаннях.

Бог не чекав, доки з’явиться досконала людина, щоб відновити Його євангелію.

Якби так було, то Йому й досі довелося би чекати.

Джозеф багато в чому був схожий на нас з вами. Хоча Джозеф припускався помилок, Бог використав його для досягнення Своїх величних цілей.

Президент Томас С. Монсон часто повторював ці слова поради: “Кого Господь покликає, того Господь готує”13.

Апостол Павло пояснював святим у Коринті: “Дивіться-бо, браття, на ваших покликаних, що небагато хто мудрі за тілом, небагато хто сильні, небагато хто шляхетні”14.

Бог використовує слабких та простих, щоб досягти Своїх цілей. Ця істина є свідченням того, що саме Божою силою, а не людською, виконується Його робота на землі15.

Слухайте Його, йдіть за Ним

Коли Бог явився Джозефу Сміту, Він представив Свого Сина, Ісуса Христа, і сказав: “Слухай Його!”16

Джозеф до самого кінця свого життя слухав Його і йшов за Ним.

Як і для Джозефа, наше учнівство починається з бажання слухати Спасителя Ісуса Христа і йти за Ним.

Якщо ви бажаєте йти за Ним, зберіть свою віру і візьміть на себе Його хрест.

Ви зрозумієте, що належите до Його Церкви---місця тепла й гостинності, де ви можете приєднатися до величної справи учнівства та щастя.

Я сподіваюсь, що в цю двохсоту річницю Першого видіння, коли ми розмірковуємо над Відновленням Церкви Ісуса Христа та дізнаємося про нього більше, ми усвідомимо, що це не просто історична подія. Ми з вами відіграємо надзвичайно важливу роль у цій величній історії, яка й досі триває.

У чому ж тоді наша з вами роль?

Пізнавати Ісуса Христа. Вивчати Його слова. Слухати Його та йти за Ним, беручи активну участь у цій величній роботі. Я запрошую вас прийти і відчути свою належність!

Вам не потрібно бути досконалими. Вам просто потрібно мати бажання розвивати свою віру і наближатися до Нього кожного дня.

Наша роль---любити Бога і служити Йому, а також любити Його дітей і служити їм.

Якщо ви робитимете так, Бог оточить вас Своєю любов’ю, радістю та певним скеруванням у цьому житті, навіть у найсерйозніших обставинах і не тільки.

Про це я свідчу і залишаю вам своє благословення з глибокою вдячністю і любов’ю до кожного з вас, у священне ім’я нашого Спасителя, нашого Господаря---в ім’я Ісуса Христа, амінь.