2020
Яке це благословення, що безперервне одкровення пророкам і особисте одкровення скеровують наше життя
Травень 2020


Яке це благословення, що безперервне одкровення пророкам і особисте одкровення скеровують наше життя

Безперервне одкровення отримувалося і продовжує отримуватися встановленими Господом шляхами.

Сьогодні я говоритиму про безперервне одкровення пророкам і безперервне особисте одкровення, які скеровують наше життя.

Іноді ми отримуємо одкровення, навіть коли не знаємо Господніх цілей. Незадовго до того, як у червні 1994 року старійшину Джеффрі Р. Холланда покликали бути апостолом, я отримав чудове одкровення, що його буде покликано. Я був регіональним представником і не бачив жодної причини, чому мені було дане це знання. Але ми були напарниками, коли ще молодими місіонерами служили в Англії на початку 1960-х років, і я ставився до нього з великою любов’ю. Я вважав цей духовний досвід виявленою мені лагідною милістю. Останніми роками я замислювався, чи то не Господь готував мене бути молодшим серед Дванадцятьох по відношенню до мого чудового напарника по місії, який був моїм молодшим напарником, коли ми були молодими місіонерами1. Іноді я застерігаю молодих місіонерів, щоб вони з добротою ставилися до своїх молодших напарників, бо ніколи не знають, коли ті можуть стати їхніми старшими напарниками.

У мене є непохитне свідчення, що цю відновлену Церкву скеровує наш Спаситель, Ісус Христос. Він знає, кого покликати бути Його апостолами і в якій послідовності покликати їх. Він також знає, як підготувати Його старшого апостола бути пророком і Президентом Церкви.

Цього ранку ми мали благословення почути, як наш любий пророк, Президент Рассел М. Нельсон, робить важливе проголошення світові щодо Відновлення повноти євангелії Ісуса Христа, присвячене 200-й річниці цієї події2. У цьому історичному проголошенні Президента Нельсона ясно сказано, що походження Церкви Ісуса Христа, її існування і скерування на майбутнє основані на принципі безперервного одкровення. Це нове проголошення є словом люблячого [Небесного] Батька до Його дітей.

Ще раніше Президент Спенсер В. Кімбол висловив почуття, які переповнюють мене сьогодні. Він сказав: “З-поміж усього ми найбільше повинні радіти в наш час тому, що небеса насправді відкриті і що відновлена Церква Ісуса Христа заснована на камені одкровення. Безперервне одкровення насправді є життєвою силою євангелії живого Господа і Спасителя, Ісуса Христа”3.

Пророк Енох бачив наперед дні, у які ми живемо. Господь дав Еноху знати, що настане велика злочестивість, і пророкував, що будуть “великі страждання”. Однак Господь пообіцяв: “Але Мій народ Я збережу”4. “І праведність пошлю Я з небес; а істину пошлю Я з землі, щоб свідчити про Мого Єдинонародженого”5.

Президент Езра Тефт Бенсон навчав з великою силою, що Книга Мормона---ключовий камінь нашої релігії---вийшла з землі на виконання Господнього проголошення Енохові. Батько і Син та ангели і пророки, які являлися пророку Джозефу Сміту, “посилалися небесами для того, щоб відновити необхідну владу в царстві”6.

Пророк Джозеф Сміт отримував одкровення за одкровенням. Про деякі з них говорилося на цій конференції. Багато одкровень, отриманих пророком Джозефом, були збережені для нас в Ученні і Завітах. Усі Головні труди Церкви містять думку і волю Господа для нас у цьому останньому розподілі7.

Окрім цих важливих основоположних Писань, ми благословенні безперервним одкровенням живим пророкам. Пророки---це “уповноважені слуги Господа, наділені владою промовляти від Його імені”8.

Деякі одкровення є надзвичайно важливими, а інші збільшують наше розуміння фундаментальних божественних істин та містять скерування для наших днів9.

Ми дуже вдячні за одкровення, дане Президенту Спенсеру В. Кімболу, яким священство й храмові благословення поширюються на всіх гідних членів Церкви чоловічої статі з червня 1978 року10.

Я служив із багатьма з Дванадцятьох, які були присутніми під час отримання цього важливого одкровення і брали в цьому участь. Під час особистих розмов кожен з них підтверджував, що Президент Кімбол та вони відчували могутнє і єднальне духовне скерування. Багато з них сказали, що це було найпотужніше одкровення з тих, що вони отримували до або після того часу11.

Ті з нас, хто зараз служить у Кворумі Дванадцятьох Апостолів, були благословенні у наші дні, коли важливі одкровення давалися через сучасних пророків12. Президент Рассел М. Нельсон діяв як уповноважений слуга Господа, особливо, коли йдеться про одкровення, як допомогти сім’ям перетворити свої домівки на святилища віри, як збирати розсіяний Ізраїль по обидва боки завіси та як благословити членів Церкви, які мають ендаумент, в тому, що стосується священних храмових обрядів.

Коли про важливі зміни, призначені благословити наші домівки, було оголошено на жовтневій генеральній конференції 2018 року, я свідчив, “що під час обмірковування Радою Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів у храмі, … після того, як наш улюблений пророк звертався з благанням до Господа, щоб отримати одкровення …, всі ми отримали могутнє підтвердження”13.

У той час було отримано й інші одкровення, які стосувалися священних храмових обрядів, але про це не оголошувалося і це не впроваджувалось14. Початок цьому скеруванню було покладено, коли Президент Рассел М. Нельсон отримав особисте пророче одкровення, а учасники цього процесу отримали лагідне і могутнє підтвердження. Президент Нельсон, зокрема, залучив сестер, які головують над організаціями: Товариством допомоги, Товариством молодих жінок і Початковим товариством. Остаточне скерування, отримане в храмі Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів, було глибоко духовним і сильним. Кожен з нас знав, що ми отримали думку, волю і голос Господа15.

З усією урочистістю я заявляю, що безперервне одкровення отримувалося і продовжує отримуватися встановленими Господом шляхами. Я свідчу, що нове проголошення, зроблене Президентом Нельсоном цього ранку, є одкровенням, призначеним благословити усіх людей.

Ми запрошуємо усіх бенкетувати за столом Господнім

Ми також заявляємо про наше щире бажання возз’єднатися з тими, у кого похитнулося їхнє свідчення, хто став малоактивним або чиї імена було вилучено з церковних записів. Ми хочемо разом з вами бенкетувати “словами Христа” за столом Господнім, щоб вивчати те, що всім нам слід робити16. Ви потрібні нам! Ви потрібні Церкві! Ви потрібні Господу! Ми щиро молимося про те, щоб ви приєдналися до нас у поклонінні Спасителю світу. Ми знаємо, що дехто з вас, можливо, постраждав від образ, недоброзичливості чи іншої поведінки, не подібної до Христової. Ми також знаємо, що чиясь віра похитнулась, і причини цього, можливо, не повністю усвідомлені, зрозумілі чи усунуті.

Бувало, що й віра декого з наших найстійкіших і найвідданіших членів Церкви слабшала на деякий час. Мені подобається історія з життя У.У. Фелпса, який залишив Церкву і свідчив проти пророка Джозефа Сміта в одному з судів у Міссурі. Покаявшись, він написав Джозефу: “Я знаю про моє становище, ти знаєш про нього і Бог знає про нього, і я хочу бути спасенним, якщо мені допоможуть мої друзі”17. Джозеф простив його, повернув до роботи і з любов’ю написав: “Колишні друзі зрештою стають друзями знову”18.

Брати і сестри, яким би не було ваше становище, будь ласка, знайте, що Церква і її члени радо вас приймуть, коли ви повернетеся!

Особисте одкровення скеровує наше життя

Особисте одкровення доступне всім, хто смиренно шукає скерування від Господа. Воно настільки ж важливе, як і одкровення, яке дається пророкам. Завдяки особистому духовному одкровенню від Святого Духа мільйони людей отримали свідчення, необхідне, щоб стати охрищеними і конфірмованими членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Особисте одкровення---це велике благословення, яке отримується після хрищення, коли нас “освячено прийняттям Святого Духа”19. Я пригадую, як отримав особливе духовне одкровення, коли мені було 15 років. Мій любий брат шукав скерування від Господа, як йому відповісти нашому дорогому татові, який не хотів, щоб мій брат служив на місії. Я також молився зі щирим наміром і отримав особисте одкровення про істинність євангелії.

Роль Святого Духа

Особисте одкровення ґрунтується на духовних істинах, отриманих від Святого Духа20. Святий Дух відкриває всю істину, особливо те, що стосується Спасителя, і свідчить про неї. Без Святого Духа ми не могли б дійсно знати, що Ісус є Христос. Його основна роль полягає в тому, щоб свідчити про Батька і Сина та Їхні титули і Їхню славу.

Святий Дух може сильно впливати на будь-яку людину21. Цей вплив не буде постійним, якщо ця людина не охрищена і не отримала дар Святого Духа. Святий Дух також очищує людину в процесі покаяння і прощення.

Дух спілкується з людиною дивовижним чином. Господь дав таке чудове описання:

“Я скажу тобі у твоєму розумі і у твоєму серці, через Святого Духа, Який зійде на тебе і Який буде жити у твоєму серці.

Тепер ось, це є дух одкровення”22.

Хоча Його вплив може бути надзвичайно могутнім, найчастіше Він сходить тихо і відчувається як спокійний, лагідний голос23. У Писаннях є багато прикладів того, як Дух впливає на наш розум, зокрема промовляє мир нашому розуму24, займає наші думки25, просвітлює наш розум26 і навіть відчувається як голос, який доходить до нашої свідомості27.

Наша підготовка до отримання одкровень ґрунтується, зокрема, на таких принципах:

  • Моління про духовне скерування. Нам потрібно благоговійно та зі смиренням шукати і запитувати28 та бути терпеливими і покірними29.

  • Підготовка до отримання натхнення. Для цього нам потрібно жити в гармонії з ученнями Господа і дотримуватися Його заповідей.

  • Гідне прийняття причастя. Роблячи це, ми засвідчуємо Богові та укладаємо завіт з Ним, що ми беремо на себе ім’я Його Святого Сина і що ми пам’ятаємо Його і виконуємо Його заповіді.

Дотримуючись цих принципів, ми стаємо готовими отримувати і розпізнавати спонукання та скерування від Святого Духа, і діяти за ними. Серед них “мирні речі---те, що приносить радість [і] … життя вічне”30.

Наша духовна підготовка значно підсилюється, якщо ми регулярно вивчаємо Писання та істини євангелії і обмірковуємо настанови, які шукаємо. Але пам’ятайте, що слід бути терпеливими і покладатися на Господній розклад часу. Господь, Який знає все, дає нам скерування тоді, коли Він “Сам прийме рішення навчати нас”31.

Одкровення, які стосуються виконання нами покликань і доручень

Святий Дух також даватиме одкровення, які стосуються виконання нами покликань і доручень. Зі свого досвіду я знаю, що важливе духовне скерування найчастіше приходить, коли ми, виконуючи свої обов’язки, стараємося благословити інших.

Пригадую один випадок, що стався, коли я був молодим єпископом. Мені в розпачі зателефонувала подружня пара майже перед тим, як я мав вирушити в аеропорт, щоб летіти у відрядження. До того, як вони прийшли, я благав Господа дати мені знати, як я можу благословити їх. Мені через одкровення було відкрито суть їхньої проблеми і те, як я мав діяти. Завдяки цьому, даному в одкровенні, скеруванню, я зміг виконати священні обов’язки у своєму покликанні єпископа, незважаючи на обмаль часу. Єпископи по всьому світу також розповідали мені про подібний досвід. Коли я був президентом колу, то отримував не лише важливі одкровення, але мене особисто й поправляли, що було необхідним для досягнення цілей Господа.

Запевняю вас, що отримувати скерування через одкровення може кожен з нас, коли ми смиренно трудимося у Господньому винограднику. Здебільшого скерування для нас приходить від Святого Духа. Іноді та з певною метою воно приходить безпосередньо від Господа. Я особисто свідчу, що це істина. Скерування для всієї Церкви дається Президенту і пророку Церкви.

Ми, сучасні апостоли, мали привілей працювати і подорожувати з нашим нинішнім пророком, Президентом Нельсоном. Я перефразую слова, сказані Уілфордом Вудраффом про пророка Джозефа Сміта; вони у рівній мірі стосуються Президента Нельсона. Я бачив “діяння Божого Духа з ним, одкровення Ісуса Христа для нього і виповнення цих одкровень”32.

Сьогодні я смиренно благаю, щоб кожен з нас шукав безперервного одкровення, яке б скеровувало наше життя, і діяв за підказками Духа, які ми отримуємо, коли поклоняємося Богові Батьку в ім’я нашого Спасителя, Ісуса Христа, про Якого я свідчу, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. У 1960 р., коли мінімальний вік, в якому молоді чоловіки могли їхати на місію, було зменшено з 20 до 19 років, я був одним з останніх, хто вирушив на місію у 20 років, а старійшина Джеффрі Р. Холланд був одним з перших, хто вирушив у 19 років.

  2. Див. “Відновлення повноти євангелії Ісуса Христа: Проголошення світові, присвячене двохсотій річниці цієї події”, узято з Рассел М. Нельсон, “Слухайте Його”, Ліягона, трав. 2020, с. 91. Це проголошення долучене до п’яти інших, які були оприлюднені у цьому розподілі Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів.

  3. Учення Президентів Церкви: Спенсер В. Кімбол (2006), с. 259; див. також Матвій 16:13--19.

  4. Мойсей 7:61.

  5. Мойсей 7:62. Далі Господь сказав: “Я зроблю так, що праведність та істина вимиватимуть землю, неначе потопом, щоб зібрати Моїх вибраних з чотирьох чвертей землі” (Мойсей 7:62; див. також Псалми 84:12).

  6. Ezra Taft Benson, “The Gift of Modern Revelation”, Ensign, Nov. 1986, 80.

  7. Див. Ezra Taft Benson, “The Gift of Modern Revelation”, 80.

  8. Hugh B. Brown, “Joseph Smith among the Prophets” (Sixteenth Annual Joseph Smith Memorial Sermon, Logan Institute of Religion, Dec. 7, 1958), 7.

  9. Див. Hugh B. Brown, “Joseph Smith among the Prophets”, 7. В усіх випадках одкровення узгоджуються зі словом Бога, даним попереднім пророкам.

  10. Див. Офіційна декларація 2; див. також 2 Нефій 26:33. Цим одкровенням було відкрито шлях для застосування вчення, викладеного у Книзі Мормона, що “всі є однаковими для Бога”, в тому числі “чорні і білі, звʼязані і вільні, чоловічої статі і жіночої” (див. 2 Нефій 26:33). Це чудове одкровення було отримане і підтверджене у священній верхній кімнаті Солт-Лейкського храму Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів.

  11. Багато з апостолів зазначали, що це одкровення було настільки могутнім і настільки священним, що для описання його би не вистачило будь-яких слів і, у певному сенсі, це применшило би глибоку й могутню природу цього одкровення.

  12. Див. “Сім’я: Проголошення світові”, Ліягона, трав. 2017, с. 145. Це проголошення було зачитано Президентом Гордоном Б. Хінклі на генеральних зборах Товариства допомоги, які відбулися 23 вересня 1995 року в Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта. Див. також Томас С. Монсон, “Ми знову зібралися на конференцію”, Ліягона, лист. 2012, сс. 4--5. Президент Монсон оголосив про зменшення мінімального віку, з якого можна служити на місії.

  13. Квентін Л. Кук, “Глибоке й тривале навернення до Небесного Батька і Господа Ісуса Христа”, Ліягона, лист. 2018, с. 11.

  14. Одкровення щодо священних храмових обрядів були впроваджені у всіх храмах, починаючи з 1 січня 2019 р. Важливо розуміти, що конкретні деталі стосовно храмових обрядів обговорюються тільки в храмі. Однак здійснюється навчання принципам. Старійшина Девід А. Беднар чудово навчав про важливість храмових завітів та обрядів і те, як через них “у наше життя може проливатися сила побожності” (“Нехай цей дім буде збудовано Моєму імені”, Ліягона, трав. 2020, с. 86).

  15. Цей процес і збори відбувалися у Солт-Лейкському храмі в січні, лютому, березні та квітні 2018 р. Остаточне одкровення було отримане Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів 26 квітня 2018 р.

  16. Див. 2 Нефій 32:3.

  17. Saints: The Story of the Church of Jesus Christ in the Latter Days, vol. 1, The Standard of Truth, 1815--1846 (2018), 418.

  18. Saints, 1:418.

  19. 3 Нефій 27:20.

  20. Святий Дух є членом Божества (див. 1 Івана 5:7; Учення і Завіти 20:28). Він має тіло з духа, яке за формою та подобою нагадує людське (див. Учення і Завіти 130:22). Його вплив може бути присутнім повсюди. Він обʼєднаний у меті з нашим Небесним Батьком та Ісусом Христом, нашим Спасителем.

  21. Щоб краще зрозуміти, що таке Світло Христа і в чому різниця між Світлом Христа і Святим Духом, див. 2 Нефій 32; Учення і Завіти 88:7, 11--13; “Світло, Світло Христа”, Путівник по Писаннях. Див. також, Бойд К. Пекер, “Світло Христа”, Ліягона, трав. 2005, сс. 8--14.

  22. Учення і Завіти 8:2--3.

  23. Див. Геламан 5:30; Учення і Завіти 85:6.

  24. Див. Учення і Завіти 6:23.

  25. Див. Учення і Завіти 128:1.

  26. Див. Учення і Завіти 11:13.

  27. Див. Енош 1:10.

  28. Див. Maтвій 7:7--8.

  29. Див. Мосія 3:19.

  30. Учення і Завіти 42:61.

  31. Neal A. Maxwell, All Things Shall Give Thee Experience (2007), 31.

  32. Уілфорд Вудрафф, узято з Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт (2007), с. 285.