2020
Особливо благородне покликання
Травень 2020


Особливо благородне покликання

Ми, жінки віри, можемо черпати істинні принципи з досвіду Джозефа Сміта, що підказують, як нам отримати своє власне одкровення.

Я вдячна, що можу зосередити сьогодні свій виступ на ролях жінок, які вони продовжують і далі відігравати у Відновленні. Ясно, що впродовж усієї історії жінки займали визначне місце у плані нашого Небесного Батька. Президент Нельсон навчав: “Було б неможливо виміряти вплив … жінок і не лише в сім’ях, а і в Церкві Господа—як дружин, матерів і бабусь; як сестер і тіток; як вчителів і провідників; і особливо як чудових прикладів і щирих захисниць віри” 1 .

У першому Товаристві допомоги в Наву 178 років тому пророк Джозеф Сміт порадив сестрам “жити відповідно до [їхніх] привілеїв” 2 . З їхнього прикладу ми навчаємося сьогодні. Вони згуртовано йшли за голосом пророка і жили з непохитною вірою в Ісуса Христа, допомагаючи закладати фундамент, на якому ми стоїмо тепер. Сестри, тепер наша черга. Ми маємо божественне доручення від Господа, і наш унікальний внесок, зроблений з вірою, є вкрай важливим.

Президент Спенсер В. Кімбол пояснив: “Бути праведною жінкою під час фінальних сцен цієї землі, перед Другим пришестям нашого Спасителя,—це особливо благородне покликання. Сила і вплив праведної жінки у наші дні можуть бути в десятки разів вагомішими, ніж у спокійні часи” 3 .

Також і Президент Нельсон просив: “Я благаю моїх сестер Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів зробити крок вперед. Займіть ваше законне і необхідне місце у вашому домі, у вашій громаді і в царстві Бога—більше, ніж раніше” 4 .

Недавно я мала привілей разом з групою дітей з Початкового товариства зустрічатися з Президентом Расселом М. Нельсоном у точній копії будинку сімʼї Смітів, що у Пальмірі, штат Нью-Йорк. Послухайте, як наш улюблений пророк навчає дітей про те, що вони можуть робити, аби зробити крок вперед.

Сестра Джоунс: “Мені цікаво знати, чи є у вас запитання, які б ви хотіли поставити Президенту Нельсону. Ви сидите тут з пророком. Є щось таке, про що вам завжди хотілося спитати у пророка? Так, Перл”.

Перл: “Важко бути пророком? Ви справді дуже зайняті?”

Президент Нельсон: “Звичайно ж, важко. Усе, що ми робимо, щоб стати більш схожими на Спасителя, робити важко. Наприклад, коли Бог хотів дати Мойсею Десять заповідей, куди Він сказав Мойсею піти? На вершину гори, на вершину гори Синай. Тому Мойсею довелося пройти всю дорогу й піднятися на ту гору, щоб отримати Десять заповідей. Небесний Батько міг би сказати: “Мойсей, ти починай там, а Я почну тут, і Я зустріну тебе посередині”. Ні, Господу подобаються зусилля, бо зусилля приносять винагороди, які інакше прийти не можуть. Наприклад, ви коли-небудь вчилися грати на піаніно?”

Діти: “Так”.

Перл: “Я на скрипці”.

Президент Нельсон: “І ви практикуєтеся у грі?”

Діти: “Так”.

Президент Нельсон: “Що станеться, якщо ви перестанете практикуватися?”

Перл: “Ви забудете”.

Президент Нельсон: “Так, ви не будете розвивати своє вміння, чи не так? Тому, Перл, відповідь так. Це вимагає зусиль, багато важкої роботи, багато навчання, і цьому ніколи немає кінця. Це добре! Це добре, тому що ми завжди розвиваємося. Навіть у наступному житті ми розвиваємося”.

Відповіді Президента Нельсона цим любим дітям звучать і для кожного з нас. Господь любить, щоб докладали зусилля, а докладені зусилля приносять винагороду. Ми продовжуємо практикуватися. Ми завжди розвиваємося, коли стараємось наслідувати Господа 5 . Він не очікує від нас повної досконалості сьогодні. Ми продовжуємо підійматися на свою особисту гору Синай. Як і в минулі часи, наша подорож, справді, вимагає зусиль, важкої праці й навчання, але наше зобовʼязання розвиватися приносить вічні винагороди 6 .

Що ще ми дізнаємося завдяки пророку Джозефу Сміту та Першому видінню про зусилля, важку працю і навчання? Перше видіння спрямовує нас в наших унікальних ролях, які ми продовжуємо виконувати. Ми, жінки віри, можемо черпати істинні принципи з досвіду Джозефа Сміта, що підказують, як нам отримати своє власне одкровення. Наприклад:

  • Ми долаємо труднощі.

  • Ми звертаємося до Писань, щоб отримати мудрість, аби діяти.

  • Ми виявляємо свою віру в Бога і довіру до Нього.

  • Ми напружуємо свої сили, благаючи Бога, щоб Він допоміг нам перешкоджати впливу супротивника.

  • Ми відкриваємо бажання свого серця Богу.

  • Ми зосереджуємося на Його світлі, яке направляє нас у життєвому виборі і знаходиться на нас, коли ми звертаємося до Нього.

  • Ми усвідомлюємо, що Він знає кожного з нас за іменем і має для кожного з нас окремі ролі для виконання 7 .

Крім того, Джозеф Сміт відновив знання того, що ми маємо божественний потенціал і вічну цінність. Завдяки тому звʼязку з нашим Небесним Батьком, я вірю, Він очікує, щоб ми отримували одкровення від Нього.

Господь дав настанову Еммі Сміт “отрима[ти] Святого Духа”, вивчати багато речей, “відкласти те, що від цього світу, … прагнути того, що від кращого” і “припа[сти] до завітів, які [вона] склала з Богом” 8 . Навчання необхідне для розвитку, особливо коли постійне напарництво Святого Духа навчає нас, що саме кожному з нас необхідно відкласти---мається на увазі те, що могло б відволікати нас або заважати нашому розвитку.

Президент Нельсон сказав: “Я благаю вас зміцнити свою духовну здатність отримувати одкровення” 9 . Слова нашого пророка завжди зі мною, коли я думаю про здатність жінок зробити крок вперед. Він благає нас про це, що вказує на пріоритетність цього. Він навчає нас, як духовно вижити у переповненому гріхом світі, отримуючи одкровення і діючи за ним 10 . Якщо ми робимо так, шануючи Господні заповіді і живучи за ними, то нам, як і Еммі Сміт, обіцяно “вінець праведності” 11 . Пророк Джозеф Сміт навчав, як важливо знати, що шлях, яким ми простуємо у цьому житті, схвалений Богом. Без знання цього, ми “будемо втомлюватися у [своєму] розумі й слабнути” 12 .

На цій конференції ми почуємо істини, які надихнуть нас змінити, покращити й очистити своє життя. Завдяки особистому одкровенню ми можемо запобігти тому, що дехто називає “приголомшенням від генеральної конференції”,---коли ми після неї вирішуємо зробити все зараз. У жінок є багато капелюшків, але неможливо й непотрібно надівати їх всі одночасно. Дух допомагає нам визначити, на якій роботі зосередитися сьогодні 13 .

Вплив люблячого Господа, який відчувається через Святого Духа, допомагає нам дізнатися, яким є Його пріоритет для нашого розвитку. Прислухання до особистого одкровення веде до особистого розвитку 14 . Ми прислухаємося й діємо 15 . Господь сказав: “Просіть у Батька в Моє імʼя з вірою, віруючи, що ви отримаєте, і будете мати Святий Дух, Який виявляє все, що необхідно, дітям людським” 16 . Нашою триваючою роллю є отримання триваючого одкровення.

Коли ми, роблячи так, досягаємо вищого рівня уміння, то можемо отримати більше сили для виконання своїх індивідуальних ролей, щоб служити й виконувати роботу зі спасіння та піднесення---щоб по-справжньому “відкласти те, що від цього світу, і прагнути того, що від кращого” 17 . Тоді ми можемо ефективніше надихати наше підростаюче покоління робити те саме.

Брати і сестри, ми всі у своєму житті прагнемо Божої сили 18 . Існує чудова єдність між жінками і чоловіками у виконанні Божої роботи сьогодні. Ми маємо доступ до сили священства через завіти, спочатку укладені у водах хрищення і потім у стінах святих храмів 19 . Президент Нельсон навчав нас: “Кожна жінка і кожен чоловік, які укладають завіти з Богом і дотримуються їх, і ті, хто гідно бере участь в обрядах священства, мають безпосереднє право отримати силу Бога” 20 .

Сьогодні особисто я припускаю, що як жінка я раніше у своєму житті не завжди усвідомлювала, що я мала право завдяки своїм завітам отримати силу священства 21 . Сестри, я молюся, щоб ми усвідомлювали й шанували силу священства, коли ми “зберігаємо вірність [нашим] завітам” 22 , сприймаємо істини із Писань та прислухаємося до слів сучасних пророків.

Давайте сміливо заявимо про свою відданість нашому Небесному Батьку та Його Сину “з непохитною вірою в Нього, покладаючися повністю на заслуги Того, Хто владний спасати” 23 . Давайте радісно продовжувати далі нашу подорож---до нашого найвищого потенціалу---і допомагати оточуючим нас робити те саме завдяки любові, служінню, провідництву і співчуттю.

Старійшина Джеймс Е. Талмедж лагідно нагадав нам: “Найбільшим захисником жінок і жіноцтва є Ісус Христос” 24 . Проаналізувавши ролі, які жінки продовжують відігравати у Відновленні і для всіх нас, запитаймо, яка ж роль є найважливішою? Я свідчу, що ця роль полягає в тому, щоб слухати Його 25 , наслідувати Його 26 , довіряти Йому 27 і бути здатними відчувати Його любов 28 . Я знаю, що Він живе 29 . У священне ім’я Ісуса Христа, амінь.