2020
Вступне слово
Травень 2020


Вступне слово

Ми повинні прагнути, як тільки можемо, слухати Ісуса Христа, Який промовляє до нас через силу і священнослужіння Святого Духа.

Мої улюблені брати і сестри, ми вітаємо вас у 2020-му році на цій історичній квітневій генеральній конференції Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. З відомих вам причин я стою перед вами у порожньому залі!

Коли на жовтневій генеральній конференції 2019 року я обіцяв вам, що квітнева конференція буде “пам’ятною” та “незабутньою”, я і не думав, що вона стане настільки пам’ятною і незабутньою для мене тому, що я говоритиму на зібранні, де фізично присутні менше 10 осіб! Утім знання про те, що відбувається трансляція і ви берете в ній участь за допомогою електронних засобів, а також чудове виконання хором гімну “It Is Well with My Soul” приносять велику втіху моїй душі.

Як вам відомо, присутність людей на цій генеральній конференції було суворо обмежено, оскільки ми намагаємося бути хорошими громадянами світу і робити все, щоб запобігти поширенню COVID-19. Пандемія цього вірусу значно вплинула на весь світ. Крім того, через неї на деякий час були внесені зміни в те, як проводяться наші церковні збори, місіонерське служіння та храмова робота.

Хоча сьогоднішні обмеження пов’язані з небезпечним вірусом, спектр особистих випробувань у житті набагато ширший, ніж ця пандемія. Майбутні випробування можуть настати внаслідок нещасного випадку, стихійного лиха або неочікуваного особистого горя.

Як ми можемо пережити такі випробування? Господь сказав нам: “Якщо ви будете готові, ви не злякаєтеся”1. Звичайно, ми можемо робити наші власні запаси їжі, води та коштів. Але не менш важливою для нас є потреба заповнити наші особисті духовні комори вірою, істиною та свідченням.

Наша основна мета у житті---підготуватися до зустрічі з нашим Творцем. Ми робимо це, стараючись кожного дня ставати більш схожими на нашого Спасителя, Ісуса Христа2. І ми робимо це, коли каємося щодня і отримуємо Його силу, яка очищує, зцілює та зміцнює. Тоді ми можемо відчувати тривалий мир і радість, навіть у буремні часи. Саме тому Господь просив нас стояти на святих місцях і “не cход[ити]”3.

Цього року ми відзначаємо двохсоту річницю однієї з найвизначніших подій в історії світу---а саме, явлення Бога Батька та Його Улюбленого Сина, Ісуса Христа, Джозефу Сміту. Під час цього особливого видіння Бог Батько вказав на Ісуса Христа і сказав: “Це Мій Улюблений Син. Слухай Його!”4

Цей заклик, звернений до Джозефа, стосується кожного з нас. Ми повинні прагнути, як тільки можемо, слухати Ісуса Христа, Який промовляє до нас через силу і священнослужіння Святого Духа.

Мета цієї та будь-якої іншої генеральної конференції---допомогти нам слухати Його. Ми молилися і запрошуємо вас молитися про те, щоб Дух Господа перебував з нами настільки рясно, що ви зможете почути послання, які Спаситель має спеціально для вас---послання, які принесуть мир вашій душі. Послання, які зцілять ваше скрушене серце. Послання, які просвітлять ваш розум. Послання, які допоможуть вам дізнатися, що робити під час періодів сум’яття та випробувань.

Ми молимося про те, щоб ця конференція стала пам’ятною та незабутньою завдяки посланням, які ви почуєте, особливим оголошенням, які будуть зроблені, та діям, у яких вас буде запрошено взяти участь.

Наприклад, наприкінці недільної ранкової сесії ми проведемо всесвітнє урочисте зібрання, коли я скеровуватиму вас під час священної церемонії Вигуку Осанни. Ми молимось, щоб це стало для вас яскравим духовним моментом---коли ми в унісон по всьому світу будемо висловлювати нашу глибоку вдячність Богові Батьку та Його Улюбленому Синові, прославляючи Їх у такий унікальний спосіб.

Для цієї священної церемонії ми будемо використовувати чисті білі хустинки. Але, якщо у вас такої немає, то ви можете просто махати рукою. Після Вигуку Осанни зібрання та хор разом виконають гімн “Дух Божий”5.

Мої дорогі брати і сестри, це буде велична конференція. Це буде надзвичайний рік, коли ми будемо уважно зосереджуватися на Спасителі та Його відновленій євангелії. Найважливіші тривалі наслідки цієї історичної конференції полягатимуть у тому, що наші серця зміняться, і ми почнемо прагнути слухати Його все наше життя.

Ласкаво просимо на квітневу генеральну конференцію 2020 року! Я знаю, що Бог, наш Небесний Батько, та Його Син Ісус Христос, дбають про нас. Вони будуть з нами протягом цих двох славетних днів, коли ми стараємося наблизитися до Них і вшанувати Їх. У священне ім’я Ісуса Христа, амінь.