2019
Заключне слово
November 2019


Заключне слово

Особиста гідність вимагає повного навернення розуму й серця, щоб бути більш схожими на Господа.

Мої улюблені брати та сестри, наближується до завершення ця історична конференція, і ми дякуємо Господу за Його натхнення в посланнях і в музиці, які наставляли нас. Ми дійсно насолоджувалися духовним бенкетом.

Ми знаємо, що відновлена євангелія Ісуса Христа принесе надію і радість людям, які чутимуть Його вчення і дослухатимуться до них. Ми також знаємо, що кожна домівка може стати справжньою святинею віри, де можуть перебувати мир, любов і Дух Господа.

Звичайно ж, вінцевим діамантом Відновлення є святий храм. Його священні обряди і завіти є головними у підготовці людей, які готові вітати Спасителя під час Його Другого пришестя. Зараз у нас є 166 освячених храмів і невдовзі буде ще кілька.

Дні відкритих дверей проводитимуться перед освяченням кожного нового і оновленого храму. Багато друзів інших віросповідань братимуть участь в екскурсіях по тим храмам і щось дізнаються про храмові благословення. І дехто з тих відвідувачів відчують спонукання дізнатися більше. Дехто щиро запитуватиме, як їм підготуватися до отримання храмових благословень.

Нам, як членам Церкви, необхідно підготуватися, щоб відповідати на їхні запитання. Ми можемо пояснити, що храмові благословення доступні кожному і всім людям, які підготуються. Але до того, як вони зможуть увійти в освячений храм, їм потрібно стати гідними цього. Господь хоче, щоб усі Його діти отримали вічні благословення, доступні в Його храмі. Він вказав, що кожна людина повинна робити, щоб підготуватися увійти в Його святий дім.

Нам добре буде почати використовувати таку можливість навчатися, звернувши увагу на слова, вигравіювані на фасаді храму: “Святиня для Господа. Дім Господа”. Сьогоднішнє послання президента Генрі Б. Айрінга та багатьох інших надихнули нас стати святішими. Кожний храм—це святе місце; кожний відвідувач храму прагне стати більш святим.

Усі вимоги щодо відвідування храму пов’язані з особистою святістю. Щоб визначити цю готовність, кожна людина, яка хоче отримати храмові благословення, пройде дві співбесіди: першу—з єпископом, радником єпископа або президентом філії; другу—з президентом колу або місії чи одним з їхніх радників. Під час цих співбесід буде поставлено кілька запитань.

Деякі з цих запитань недавно було відредаговано для більшої ясності. Я хотів би назвати їх вам зараз:

  1. Чи вірите ви в Бога, Вічного Батька, Його Сина Ісуса Христа та Святого Духа, і чи маєте ви свідчення про Них?

  2. Чи маєте ви свідчення про Спокуту Ісуса Христа та про те, що Він є вашим Спасителем і Викупителем?

  3. Чи маєте ви свідчення про Відновлення євангелії Ісуса Христа?

  4. Чи підтримуєте ви Президента Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів як пророка, провидця та одкровителя і як єдину людину на землі, яка має повноваження використовувати всі ключі священства?

    Чи підтримуєте ви членів Першого Президентства та Кворуму Дванадцятьох Апостолів як пророків, провидців і одкровителів?

    Чи підтримуєте ви інших Генеральних авторитетів та місцевих провідників Церкви?

  5. Господь сказав, що все має “робити[ся] в чистоті” перед Ним (див. Учення і Завіти 42:41).

    Чи прагнете ви бути морально чистими у своїх думках і поведінці?

    Чи виконуєте ви закон цнотливості?

  6. Чи дотримуєтеся ви вчення Церкви Ісуса Христа у своїй приватній і публічній поведінці щодо членів вашої сім’ї та інших?

  7. Чи підтримуєте ви будь-які вчення, усталені порядки чи доктрину, які суперечать тим, що є в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, і чи сприяєте їм?

  8. Чи прагнете ви дотримуватися Суботнього дня у святості як вдома, так і в церкві; відвідувати ваші збори; готуватися до причастя і гідно приймати його; та жити в гармонії із законами й заповідями євангелії?

  9. Чи прагнете ви бути чесним у всьому, що робите?

  10. Чи сплачуєте ви повну десятину?

  11. Чи розумієте ви Слово мудрості і чи дотримуєтеся його?

  12. Чи маєте ви будь-які фінансові або інші зобов’язання щодо колишнього подружжя або дітей?

    Якщо так, чи виконуєте ви зараз ці зобов’язання?

  13. Чи дотримуєтеся ви завітів, які уклали в храмі, включаючи носіння храмового одягу за інструкціями, які отримали під час ендаументу?

  14. Чи є у вашому житті тяжкі гріхи, які мають бути вирішеними з провідниками священства під час покаяння?

  15. Чи вважаєте ви себе гідним(ою) увійти в дім Господа та брати участь у храмових обрядах?

Завтра ці, скориговані, запитання для отримання храмової рекомендації, будуть відправлені провідникам Церкви по всьому світу.

Розуміється, що крім чесної відповіді ними на ці запитання, кожний дорослий відвідувач храму носитиме священний храмовий одяг священства під своїм звичайним одягом. Він є символом внутрішнього зобов’язання щодня прагнути стати більш схожими на Господа. Він також нагадує нам щодня залишатися вірними укладеним завітам і щодня ходити шляхом завітів у вищий і святіший спосіб.

А тепер я хотів би трохи поговорити з нашою молоддю. Ми заохочуємо вас підготуватися до отримання рекомендації обмеженого використання. Вам ставитимуть лише ті запитання, які стосуються вас у підготовці до виконання обрядів хрищення і конфірмації за померлих. Ми дуже вдячні за вашу гідність і готовність брати участь у цій священній храмовій роботі. Ми дякуємо вам!

Особиста гідність увійти в дім Господа вимагає значної особистої духовної підготовки. Але з допомогою Господа немає нічого неможливого. У певному сенсі легше побудувати храм, ніж підготувати людей для храму. Особиста гідність вимагає повного навернення розуму й серця, щоб бути більш схожими на Господа, бути чесними громадянами, бути кращим прикладом і бути святішою людиною.

Я свідчу, що така підготовча робота приносить незліченні благословення у цьому житті і незбагненні благословення в житті прийдешньому, включаючи увічнення вашої сім’ї на всю вічність у стані “нескінченного щастя”1.

А зараз я хотів би торкнутися ще однієї теми—планів на майбутній рік. Навесні 2020 року виповниться рівно 200 років з того часу, як Джозеф Сміт став свідком богоявлення, відомого нам як Перше видіння. Бог Батько і Його Улюблений Син, Ісус Христос, явилися Джозефу Сміту, 14-річному юнаку. Ця подія стала початком Відновлення євангелії Ісуса Христа в її повноті, саме так, як про це було передвіщено у Святій Біблії2.

Потім послідували відвідування небесними посланцями, включаючи Моронія, Івана Христителя та перших апостолів: Петра, Якова та Івана. За ними послідували Мойсей, Іліяс та Ілля. Кожне з них принесло з собою божественне повноваження знову благословити Божих дітей на землі.

У дивовижний спосіб ми також отримали Книгу Мормона: Ще одне свідчення про Ісуса Христа, книгу Писань-напарницю Святої Біблії. Одкровення, видані в Ученні і Завітах та в Дорогоцінній Перлині, також великою мірою збагатили наше розуміння Божих заповідей та вічної істини.

Ключі і чини священства були відновлені, включаючи чини апостола, сімдесятника, патріарха, первосвященика, старійшини, єпископа, священика, вчителя і диякона. А жінки, які люблять Господа, доблесно служать у Товаристві допомоги, у Початковому товаристві, в Товаристві молодих жінок, в Недільній школі та в інших церковних покликаннях, кожне з яких є життєво важливою складовою Відновлення євангелії Ісуса Христа в її повноті.

Таким чином, 2020 рік буде відзначено, як двохсотлітню річницю. Генеральна конференція наступного квітня відрізнятиметься від усіх попередніх конференцій. Протягом наступних шести місяців я сподіваюся, що кожен член Церкви і кожна сім’я підготуються до унікальної конференції, яка відзначить закладини відновленої євангелії.

Можливо, ви захочете почати свою підготовку, заново прочитавши розповідь Джозефа Сміта про Перше видіння, записану в Дорогоцінній Перлині. Наступного року наш курс навчання за посібником За Мною йдіть—Книга Мормона. Можливо, ви захочете обміркувати важливі запитання, на кшталт таких: “Наскільки іншим було б моє життя, якби моє знання, здобуте з Книги Мормона, раптом забрали у мене?” або “Як події, які послідували за Першим видінням, змінили мене і моїх рідних?” Також, оскільки зараз нам доступні відео за Книгою Мормона, можливо, ви захочете використати їх під час особистого і сімейного навчання.

Виберіть свої власні запитання. Розробіть свій власний план. Зануртеся у славетне світло Відновлення. Якщо ви робитимете це, генеральна конференція наступного квітня стане не лише пам’ятною, а й незабутньою.

А зараз, на завершення, я залишаю вам свою любов і моє благословення, щоб усі ви могли ставати щасливішими й святішими кожного дня. А тим часом, будь ласка, будьте певні, що одкровення в Церкві продовжують приходити, і продовжуватимуть приходити під керівництвом Господа, доки “цілі Бога не буде досягнуто і Великий Єгова не скаже, що роботу виконано”3.

Я благословляю вас, підтверджуючи свою любов до вас, і свідчу, що Бог живе! Ісус є Христос! Це Його Церква, а ми Його народ. У священне ім’я Ісуса Христа, амінь.