2019
Духовні скарби
November 2019


Духовні скарби

Коли ви виявлятимете віру в Господа і в Його силу священства, ваша здатність використовувати цей духовний скарб, який Господь зробив доступним, зростатиме.

Дякую за цей прекрасний гімн. Коли всі ми встали, щоб заспівати загальний гімн, “Ми вдячні, о Боже Всевишній”, до мене зійшли дві приголомшливі думки. Одна стосувалася пророка Джозефа Сміта, пророка цього розподілу. Моя любов до нього і моє захоплення ним зростають кожного дня. Друга думка прийшла, коли я подивився на свою дружину, своїх дочок, внучок і правнучок. Я відчув, що хочу мати право на те, щоб кожна з вас була частиною моєї сім’ї.

Кілька місяців тому, наприкінці храмової сесії ендаументу я сказав своїй дружині, Венді: “Сподіваюся, що сестри розуміють свої духовні скарби у храмі”. Сестри, я часто думаю про вас, у тому числі й два місяці тому, коли ми з Венді відвідали Гармоні, штат Пенсильванія.

Зображення
Відновлення Ааронового священства

То була наша друга поїздка туди. Обидва рази ми були глибоко зворушені, ходячи по тій священній землі. Саме біля Гармоні Іван Христитель явився Джозефу Сміту і відновив Ааронове священство.

Зображення
Відновлення Мелхиседекового священства

Саме там апостоли Петро, Яків та Іван явилися, щоб відновити Мелхиседекове священство.

Саме в Гармоні Емма Гейл Сміт служила першим писарем свого чоловіка, коли Пророк перекладав Книгу Мормона.

Також, саме в Гармоні Джозеф отримав одкровення, в якому Господь виявив Свою волю щодо Емми. Господь настановив Емму роз’яснювати Писання, напучувати Церкву, приймати Святого Духа і приділяти свій час “вивченню багатьох речей”. Емма також отримала пораду “відкласти те, що від цього світу, і прагнути того, що від кращого”, та стійко дотримуватися своїх завітів з Богом. Господь завершив Свої настанови такими незаперечними словами: “Це є Мій голос для всіх”1.

Усе, що відбувалося на цій території, має великий вплив на ваше життя. Відновлення священства разом із порадою Господа Еммі можуть скеровувати і благословляти кожну з вас. Я дуже хочу, щоб ви зрозуміли, що відновлення священства стосується вас, жінок, тією ж мірою, що і будь-кого з чоловіків. Оскільки Мелхиседекове священство було відновлене, то, як жінки, так і чоловіки, які дотримуються завітів, мають право на “всі духовні благословення Церкви”2 або, ми можемо сказати, на всі духовні скарби, які Господь має для Своїх дітей.

Кожна жінка і кожен чоловік, які укладають завіти з Богом і дотримуються їх, і ті, хто гідно бере участь в обрядах священства, мають безпосереднє право отримати силу Бога. Ті, хто отримав ендаумент у домі Господа, отримують в дар силу священства Бога завдяки своєму завіту, разом з даром знання, щоб знати, як використовувати цю силу.

Небеса відкриті жінкам, які отримали в дар силу священства Бога, що з’являється завдяки їхнім завітам священства, тією ж мірою, що і чоловікам, які є носіями священства. Я молюсь, щоб ця істина закарбувалася в серці кожної з вас, оскільки я переконаний, що вона змінить ваше життя. Сестри, ви маєте право вільно користуватися силою Спасителя у допомозі вашій сім’ї та іншим людям, яких ви любите.

Та, можливо, ви кажете собі: “Це звучить чудово, але як мені це зробити? Як мені використовувати силу Спасителя у своєму житті?”

Ви не знайдете детального описання цього процесу в жодному посібнику. Святий Дух буде вашим особистим наставником, коли ви прагнутимете зрозуміти те, що Господь хотів би, аби ви знали й робили. Цей процес ані швидкий, ані легкий, але він є духовно зміцнюючим. Що ще може бути більш захоплюючим, ніж працювати з Духом заради розуміння Божої сили—сили священства?

Я можу сказати вам, що право на отримання сили Бога у вашому житті вимагає того самого, що Господь настановляв робити Емму і кожну з вас.

Тож, я запрошую вас з молитвою вивчити 25-й розділ Учення і Завітів і дізнатися про те, чого Небесний Батько навчить вас. Ваші особисті духовні зусилля принесуть вам радість, коли ви здобудете, зрозумієте і використовуватимете силу, якою вас було обдаровано.

Частина цих зусиль вимагатиме від вас відкласти те, що від цього світу. Іноді ми, майже недбало, говоримо про те, щоб відійти від світу з його суперечками, поширеними спокусами і хибними філософіями. Але справжні дії щодо цього, вимагають від вас ретельного й регулярного аналізу свого життя. Коли ви робитимете це, Святий Дух підказуватиме вам, що вже не є потрібним, що вже не є вартим вашого часу й зусиль.

Коли ви припините зосереджуватися на тому, що відволікає вас у світі, дещо з того, що здається вам важливим зараз, втратить свою пріоритетність. Вам потрібно буде відмовитися від деяких речей, навіть якщо вони можуть здаватися безпечними. Коли ви почнете і продовжуватимете цей процес присвячення свого життя Господу, який триває все життя, зміни у вашому баченні, почуттях і духовній силі вразять вас!

А тепер невеличке застереження. Є ті, хто руйнуватиме вашу здатність відчувати потребу в силі Бога. Є ті, хто змушуватиме вас сумніватися в собі і применшуватиме вашу надзвичайну духовну здібність праведної жінки.

Немає жодного сумніву в тому, що супротивник не хоче, аби ви розуміли завіт, який уклали під час хрищення, чи величезний дар знання й сили, який ви отримали або отримаєте у храмі—в домі Господа. І, звичайно ж, Сатана не хоче, щоб ви розуміли, що кожного дня, коли ви гідно служите і поклоняєтеся у храмі, то виходите з нього озброєні силою Бога, а Його ангели беруть вас “під опіку”3.

Сатана і його послідовники постійно ставитимуть вам перепони, щоб ви не розуміли духовні дари, якими ви були і можете бути благословенні. На жаль, деякі перепони можуть з’являтися в результаті чиєїсь неналежної поведінки. Мені сумно від думки про те, що хтось з вас відчував себе непотрібною, або вам не повірив провідник священства, або ж вас образив чи зрадив чоловік, батько чи людина, яку ви вважали другом. Мені глибоко сумно через те, що когось з вас ігнорують, не поважають чи недооцінюють. Таким образам немає місця в царстві Бога.

І навпаки, мені дуже приємно, коли я дізнаюсь про провідників священства, які прагнуть того, щоб жінки брали участь в радах приходу і колу. Мене надихає кожен чоловік, який демонструє, що його найважливішим обов’язком священства є піклування про свою дружину4. Я хвалю того чоловіка, який глибоко поважає здатність своєї дружини отримувати одкровення, і високо цінує її, як рівноправного партнера в їхньому шлюбі.

Коли чоловік розуміє велич і силу праведної жінки-святої останніх днів, яка прагне праведності і отримала ендаумент, чи слід дивуватися тому, що йому хочеться встати, коли вона входить у кімнату?

З початку часів жінка була благословенна унікальним моральним компасом—здатністю відрізняти правильне від хибного. Цей дар зростає у тих, хто укладає завіти і дотримується їх. І він слабшає у тих, хто свідомо ігнорує заповіді Бога.

Відразу ж додам, що я жодним чином не звільняю чоловіків від вимог Бога, бо й вони мають відрізняти правильне від хибного. Але, мої дорогі сестри, ваша здатність відрізняти істину від омани, бути захисницями моралі в суспільстві, є вирішальними у ці останні дні. І ми покладаємося на вас у навчанні інших чинити так само. Скажу про це дуже відверто: якщо світ втратить моральну праведність своїх жінок, він вже ніколи не відновиться.

Ми, святі останніх днів, не від світу; ми належимо до завітного Ізраїля. Нас покликано підготувати людей до Другого пришестя Господа.

А тепер дозвольте мені пояснити ще кілька питань, які стосуються жінок і священства. Коли вас рукопокладають служити у покликанні під керівництвом того, хто має ключі священства, наприклад, вашого єпископа або президента колу, ви отримуєте повноваження священства, щоб діяти у тому покликанні.

Подібним чином, у святому храмі вас уповноважено виконувати обряди священства щоразу, коли ви відвідуєте храм. Ваш храмовий ендаумент готує вас до цього.

Якщо ви отримали ендаумент, але на даний момент не є у шлюбі з чоловіком, який має священство, і хтось каже вам: “Мені шкода, що у вас вдома немає священства”, будь ласка, зрозумійте, що це висловлювання є неправильним. Можливо, у вас вдома і немає носія священства, але ви отримали і уклали священні завіти з Богом в Його храмі. Завдяки цим завітам ви отримуєте в дар силу Його священства. І пам’ятайте, якщо ваш чоловік помре, ви головуватимете у своєму домі.

Будучи праведною жінкою-святою останніх днів, яка отримала ендаумент, ви говорите і навчаєте силою і повноваженням від Бога. Напучуванням чи розмовою, нам потрібно, щоб ваш голос навчав ученню Христа. Нам потрібен ваш внесок на радах в сім’ї, приході та колі. Ваша участь є важливою, а не формальною!

Мої дорогі сестри, ваша сила зростатиме, коли ви служитимете іншим. Ваші молитви, піст, час за вивченням Писань, служіння у храмі та в сімейно-історичній роботі відкриють вам небеса.

Я благаю вас з молитвою вивчати всі істини, які ви можете знайти стосовно сили священства. Ви можете почати з 84-го і 107-го розділів Учення і Завітів. Ці розділи приведуть вас до інших уривків. Писання і вчення сучасних пророків, провидців і одкровителів наповнені цими істинами. Зі зростанням вашого розуміння і виявлення віри в Господа і в Його силу священства, ваша здатність використовувати цей духовний скарб, який Господь зробив доступним, зростатиме. Чинячи так, ви побачите, що краще зможете допомагати у створенні вічних сімей, які об’єднані, запечатані у храмі Господа і сповнені любові до нашого Небесного Батька та до Ісуса Христа.

Усі наші зусилля в служінні одне одному, проголошенні євангелії, вдосконаленні святих та викупленні померлих, об’єднуються у святому храмі. Зараз у нас є 166 храмів по всьому світу, і є ті, які ще будуються.

Як ви знаєте, Солт-Лейкський храм, Храмова площа та прилегла територія біля Головного офісу Церкви будуть оновлені за проектом, який почне запроваджуватися наприкінці цього року. Цей священний храм потрібно зберегти і підготувати, щоб надихати майбутні покоління, саме так, як він вплинув на нас у цьому поколінні.

Зі зростанням Церкви будуть будуватися більше храмів, аби більше сімей могли отримати найвеличніші з усіх благословень—благословення вічного життя5. Ми ставимося до храму як до найбільш священної споруди в Церкві. Коли ми оголошуємо про плани будівництва нового храму, він стає важливою частиною нашої історії. Як ми і говорили тут цього вечора, ви, сестри, є життєво важливими в роботі храму, і храм є тим місцем, де ви отримаєте свої найважливіші духовні скарби.

Будь ласка, уважно і благоговійно слухайте, коли я оголошуватиму зараз про плани побудувати вісім нових храмів. Якщо я оголошу про будівництво храму в місці, яке має особливе значення для вас, я пропоную, щоб ви просто схилили голову в молитві подяки у вашому серці. Нам приємно оголосити про плани побудувати храми в наступних місцях: Фрітаун, Сьєрра-Леоне; Орем, штат Юта; Порт-Морсбі, Папуа Нова Гвінея; Бентонвіль, штат Арканзас; Баколод, Філіппіни; Мак-Аллен, штат Техас; Кобан, Гватемала; і Тейлорсвіль, штат Юта. Дякую, дорогі сестри. Ми глибоко вдячні за те, що ви прийняли ці плани і за ваше благоговіння.

А зараз, на завершення я хотів би залишити вам благословення, щоб ви могли зрозуміти силу священства, якою вас було обдаровано, і щоб ви збільшували цю силу, виявляючи свою віру в Господа і в Його силу.

Дорогі сестри, з глибокою повагою і вдячністю я висловлюю вам свою любов. Я смиренно свідчу, що Бог живе! Ісус є Христом. Це—Його Церква. Я свідчу про це у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.