2019
За Мною йдіть---це зустрічна стратегія та проактивний план Господа
November 2019


За Мною йдіть---це зустрічна стратегія та проактивний план Господа

Господь готує Свій народ проти нападів супротивника. За Мною йдіть---це зустрічна стратегія та проактивний план Господа.

Ми раді зібратися разом на цій чудовій генеральній конференції Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Це благословення---отримати задум і волю Господа через навчання Його пророків і апостолів. Президент Рассел М. Нельсон---сучасний пророк Господа. Які ж ми вдячні за його натхненну пораду і спрямування, отримані нами сьогодні.

Я додаю своє свідчення до тих, які вже прозвучали. Я свідчу про Бога, нашого Вічного Батька. Він живе і любить нас та наглядає за нами. Його план щастя забезпечує благословення цього смертного життя і наше можливе повернення в Його присутність.

Я також свідчу про Ісуса Христа. Він---Єдинонароджений Син Бога. Він врятував нас від смерті і викупляє нас від гріха, якщо ми виявляємо віру в Нього і каємося. Його нескінченна спокутна жертва за нас надає нам благословення безсмертя і вічного життя. Дійсно, “ми дякуємо Богові за незрівнянний дар Його божественного Сина!” (“Живий Христос: Свідчення апостолів”, Ліягона, трав. 2017, 2-га сторінка обкладинки).

Для святих останніх днів з усього світу є благословенням поклонятися Ісусу Христу в Його храмах. Один з цих храмів зараз будується у Вінніпегу, Канада. Ми з моєю дружиною, Енн Мері, мали можливість відвідати місце будівництва у серпні цього року. Храм чудово спроектовано і він дійсно буде величним по закінченні будівництва. Однак ви не можете мати величний храм у Вінніпегу, чи будь-де, без міцного і твердого фундаменту.

Через цикл замерзання і відтавання та умов розширення землі підготувати фундамент храму у Вінніпегу було досить складно. І тому було вирішено, що фундамент цього храму буде складатися із 70 сталевих балок, укладених в бетон. Ці балки мають приблизно 60 футів (18 м) завдовжки і 12--20 дюймів (30--50 см) у діаметрі. Їх забивали у землю, доки вони не досягли корінної породи, яка знаходиться на відстані приблизно 50 футів (15 м) від поверхні. Таким чином 70 балок будуть міцним, твердим фундаментом для того, що стане чудовим храмом у Вінніпегу.

Як святі останніх днів, ми також шукаємо подібного твердого і надійного фундаменту в своєму житті---духовного фундаменту, необхідного для нашої подорожі смертним життям і назад до нашого небесного дому. Той фундамент встановлюється на основі нашого навернення до Господа Ісуса Христа.

Ми пригадуємо вчення Геламана з Книги Мормона: “І ось, сини мої, памʼятайте, памʼятайте, що на камені нашого Викупителя, Який є Христос, Син Бога, ви повинні побудувати свій фундамент; так, щоб коли диявол пошле вперед свої могутні вітри, так, свої стріли у вихорі, … воно не матиме сили над вами, щоб втягнути вас до безодні нещастя і нескінченного горя, завдяки каменеві, на якому ви збудувалися, який є надійним фундаментом, фундаментом, що на ньому якщо люди будують, вони не можуть упасти” (Геламан 5:12).

На щастя, ми живемо в часи, коли пророки і апостоли навчають нас про Спасителя Ісуса Христа. Наслідування їхньої поради допомагає нам встановити твердий фундамент у Христі.

Рік тому, у своєму вступному слові на жовтневій генеральній конференції 2018 року, Президент Рассел М. Нельсон зробив таке проголошення і дав таке застереження: “Довготривала мета Церкви---це допомогти всім її членам зміцнити свою віру в нашого Господа Ісуса Христа і Його Спокуту, допомогти їм укласти власні завіти з Богом і дотримуватися їх, а також зміцнити і запечатати свої сім’ї. У сьогоднішньому складному світі це нелегко. Супротивник посилює свої нападки на віру, на нас і на наші сім’ї зростаючими темпами. Для духовного виживання нам слід мати напоготові зустрічні стратегії та проактивні плани” (“Вступне слово”, Ліягона, лист. 2018, сс. 7--8; курсив додано).

Після послання Президента Нельсона старійшина Квентін Л. Кук, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, представив посібник За Мною йдіть для окремих осіб і сімей. Його слова містили наведені далі висловлювання:

Починаючи з січня цього року, святі останніх днів по всьому світу почали вивчати Новий Завіт за допомогою посібника За Мною йдіть. За допомогою нового щотижневого розкладу посібник За Мною йдіть допомагає нам вивчати Писання, учення євангелії і вчення пророків та апостолів. Це чудовий посібник для всіх нас.

І що ж ми бачимо через дев’ять місяців використання цього всесвітнього ресурсу з вивчення Писань? Ми бачимо, що святі останніх днів скрізь збільшують віру і відданість Господу Ісусу Христу. Ми бачимо, як окремі особи і сім’ї виділяють час серед тижня для вивчення слів нашого Спасителя. Ми бачимо покращене вивчення євангелії у наших недільних класах, коли ми вивчаємо Писання вдома і ділимося нашими натхненними думками в Церкві. Ми бачимо більшу радість і єдність в сім’ї, коли замінили просте читання Писань на глибоке вивчення Писань.

Для мене привілеєм було відвідати багатьох святих останніх днів і почути від них про їхній досвід з використання посібника За Мною йдіть. Їхні прояви віри наповнюють моє серце радістю. Ось кілька коментарів різних членів Церкви в різних частинах світу:

  • Один батько сказав так: “Я насолоджуюсь посібником За Мною йдіть, бо він надає мені можливість свідчити про Спасителя моїм дітям”.

  • В іншому домі одна дитина сказала: “Для мене це можливість почути свідчення моїх батьків”.

  • Одна мати сказала: “Ми отримали натхнення, як ставити Бога на перше місце. Час, якого, [здавалося], “у нас не було”, був [наповнений] надією, радістю, спокоєм і успіхом таким чином, який не здавався нам можливим”.

  • Одна подружня пара зауважила: “Ми читаємо Писання зовсім не так, як читали їх раніше. Ми дізнаємося набагато більше, ніж будь-коли раніше. Господь хоче, щоб ми дивилися на все по-іншому. Господь готує нас”.

  • Одна мати відзначила: “Мені подобається те, що ми вивчаємо те саме разом. До цього ми просто читали. Сьогодні ми все вивчаємо”.

  • Одна сестра поділилися такою проникливою думкою: “Раніше у вас був урок, а Писання доповнювали його. Тепер у вас є Писання, а урок доповнює їх”.

  • Інша сестра прокоментувала: “Я відчуваю різницю, коли роблю це [у порівнянні] з тим, коли не роблю цього. Мені тепер легше говорити з іншими про Ісуса Христа і наші вірування”.

  • Одна бабуся відзначила: “Щонеділі я телефоную своїм дітям і онукам, і ми разом ділимося натхненними думками з посібника За Мною йдіть”.

  • Одна сестра зауважила: “Вивчення посібника За Мною йдіть відчувається так, ніби-то Спаситель особисто служить мені. Він натхнений небесами”.

  • Один батько прокоментував: “Коли ми використовуємо посібник За Мною йдіть, то наче стаємо дітьми Ізраїля, які помічають бокові одвірки своїх дверей, захищаючи свої сім’ї від впливу згубника”.

Брати і сестри, це така радість---зустрітися з вами і почути, як ваша робота з посібником За Мною йдіть благословляє ваше життя. Дякуємо за вашу відданість.

Використання посібника За Мною йдіть як допомоги у вивченні Писань зміцнює наше навернення до Ісуса Христа і Його євангелії. Ми не просто замінюємо одну годину в Церкві у неділю на ще одну годину для вивчення Писань вдома. Вивчення євангелії---це постійна робота протягом тижня. Одна сестра проникливо поділилася цим: “Мета---не зробити церкву на годину менше, а зробити її на шість днів довше!”

Тепер знову подумайте про застереження, дане нашим пророком, Президентом Нельсоном, на початку жовтневої генеральної конференції 2018 року:

“Супротивник посилює свої нападки на віру, на нас і на наші сім’ї зростаючими темпами. Для духовного виживання нам слід мати напоготові зустрічні стратегії та проактивні плани” (“Вступне слово”, сс. 7--8).

Після цього (приблизно 29 годин потому) після обіду у неділю він закрив конференцію таким обіцянням: “Коли ви старанно працюватимете, щоб переробити свою домівку в осередок вивчення євангелії, … вплив супротивника у вашому житті і у вашому домі зменшиться” (“Стати взірцевими святими останніх днів”, Ліягона, лист. 2018, с. 113).

Як можуть напади супротивника зростати експоненціально і в той же час вплив супротивника фактично зменшуватися? Це може статися, і це відбувається по всій Церкві, тому що Господь готує Свій народ захищатися від нападів супротивника. За Мною йдіть---це зустрічна стратегія та проактивний план Господа. Президент Нельсон навчав: “Новий, зосереджений на сім’ї та підтримуваний Церквою, об’єднаний навчальний план, має потенціал зміцнити силу сімей”. Однак це вимагає і вимагатиме від нас найкращих зусиль; нам потрібно “сумлінно й старанно працювати …, щоб перетворити [нашу] домівку на святилище віри” (“Стати взірцевими святими останніх днів”, с. 113).

Зрештою, як також сказав Президент Нельсон: “Кожен з нас відповідає за власне духовне зростання” (“Вступне слово”, с. 8).

З посібником За Мною йдіть Господь готує нас “до тяжких часів, в які ми тепер живемо” (Квентін Л. Кук, “Глибоке й тривале навернення до Небесного Батька і Господа Ісуса Христа”, с. 10). Він допомагає нам встановити той “надійни[й] фундамент …, фундамент …, що на ньому якщо люди будують, вони не можуть упасти” (Геламан 5:12)---фундамент свідчення, твердо укорінений в основі нашого навернення до Господа Ісуса Христа.

Нехай же наші щоденні зусилля у вивченні Писань зміцнять нас і покажуть, що ми є гідними цих обіцяних благословень. Я молюся про це в ім’я Ісуса Христа, амінь.