2019
Вам не завжди потрібно чекати на відповідь
Вересень 2019


Лише в цифровому форматі

Вам не завжди потрібно чекати на відповідь

Часто важко прийняти рішення, якщо ми не отримуємо підтвердження від Бога, однак, коли ми йдемо вперед з вірою, Він допоможе нам зрозуміти, що ми на правильному шляху.

Автор живе у штаті Нью-Мексико, США.

Повернувшись до коледжу після місії, я почала думати, з ким буду жити в одній кімнаті. Тато запропонував звернутися до сестри-місіонерки, яка нещодавно служила в моєму приході і щойно завершила місію. Він сказав, що Холлі переходить на мій факультет і що вона може знати там багато людей.

Хоча я трохи знала Холлі з того часу, як вона служила в нашому приході, я вагалася, чи запрошувати її жити разом. Я боялася, що вона подумає, що це дивно, бо ми не знали добре одна одну, а також тому, що я не знала, чи ми уживемося.

Попри мої страхи, я відчувала, що було б правильно дослухатися до батькової поради. Я молилася, щоб познайомитися з новими друзями після відновлення навчання, тож відчувала, що Небесний Батько, можливо, діє через батькову пораду. Я вирішила погодитися на це. Холлі прийняла моє запрошення, і упродовж того року, коли ми жили разом, вона стала однією з моїх найкращих подруг. У критичні моменти мого життя Холлі підтримувала мене порадою і любов’ю, і я могла допомагати їй також.

У житті нам постійно доводиться приймати рішення. Вони можуть бути різними за значенням, однак іноді менші з них мають найбільший вплив. Хоча Небесний Батько з самого початку не відкрив для нас, який вибір є найкращим для кожної ситуації, Він дав нам свободу волі діяти відповідно до євангельських принципів і йти вперед з вірою. Я не думала, що вибір сусідки по кімнаті в коледжі матиме тривалий вплив на моє життя. Однак сталося саме так. Лише після того, як я звернулася до Холлі, я зрозуміла, що Господь дав мені можливість прийняти власне хороше рішення, і я за це отримала благословення. Оскільки я рухалася шляхом, який вважала правильним, Небесний Батько дав мені можливість зустріти в житті дивовижну людину.

Я не знаю, що могло б статися, якби я розглядала інші невеликі рішення з більшим бажанням діяти в дусі Христа: якби відклала свій лептоп, коли якась дівчина сіла поруч зі мною з’їсти свій сніданок у студмістечку або якби більше говорила про свої вірування, коли хтось із подруг казав, що не має визначеного ставлення до релігії. Можливо, в ті моменти я не відчувала великого духовного спонукання, однак я знала, що то було б непогано зробити, і я впевнена, щоб Бог перетворив би це на благословення для всіх присутніх. Якщо я вибираю нічого не робити, то ніколи не дізнаюся, що могло б статися.

Часто нам важко прийняти рішення, коли ми не отримуємо сильного спонукання або відповіді. У такі моменти замість того, щоб чекати зеленого світла від Бога, ми можемо скористатися своїм даром свободи волі, щоб обирати для себе добро. Мормон навчав: “Все, що запрошує творити добро і переконує вірити в Христа, послано силою і даром Христа; ось чому ви можете знати досконалим знанням, що це є від Бога” (Moроній 7:16).

Тож наступного разу, коли треба буде приймати рішення, подумайте: “Чи є воно хорошим?”, бо все хороше йде від Бога. Так само, як Спаситель ніколи не вагався, чи робити добро, ми можемо довіряти собі, приймаючи рішення кожного дня робити добро---значним і незначним чином. І Бог перетворить ті хороші рішення на щось величне.