2019
Навіть зі своїми недоліками ви можете бути справжнім чоловіком або справжньою жінкою від Бога
Вересень 2019


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

Навіть зі своїми недоліками ви можете бути справжнім чоловіком або справжньою жінкою від Бога

Я не знав, як з усіма своїми недоліками я коли-небудь дійсно стану досконалим чоловіком від Бога.

Автор живе в штаті Юта, США.

Під час другої половини навчання у випускному класі школи у мене залишалося лише кілька місяців до мого 18-річчя, коли я офіційно стану дорослим, отримаю Мелхиседекове священство й мене висвятять у чин старійшини. Більшість часу під час вивчення Писань у ті дні я приділяв пошукам прикладів того, що означає бути “чоловіком від Бога” і як я можу ним стати.

Одним з найкращих прикладів, знайдених мною, був чоловік, покликаний очолити армію нефійців під час однієї з найзапекліших воєн в історії того народу. Той чоловік проголосив, що його народ бореться “в памʼять нашого Бога, нашої релігії, і свободи, і нашого миру, наших жінок, і наших дітей” (Aлма 46:12). То був полководець Мороній. Про цього провідника Мормон написав: “Якби всі люди були, і є, і будуть колись такими, як Мороній, знайте, навіть самі сили пекла було б зруйновано назавжди” (Алма 48:17).

Приклад, показаний полководцем Моронієм---це приклад “досконалого розуміння”. Він “не насолоджувався [поганим ставленням до інших]”, але натомість його “душа раділа волі і свободі його … братів від залежності”. І його “серце сповнювалося дякою Богові”. Він “працював надзвичайно заради благополучя і безпеки свого народу” й “був твердим у вірі в Христа” (Aлма 48:11–13; курсив додано). Усі ці якості полководця Моронія, описані тут, є дійсно якостями справжнього послідовника Христа, і їх можна застосувати до всіх нас, як чоловіків, так і жінок.

Я намагався наслідувати приклад Моронія, служачи іншим, як тільки виникала можливість, навіть якщо це було нелегко. Я намагаюся не лише допомагати іншим, але також, якщо це в моїй владі, не робити їм нічого поганого. Я також більше вивчав слова сучасних пророків. І я прагну старанно працювати, коли з’являється нагода.

Полководець Мороній встановив високий стандарт того, яким має бути чоловік від Бога. І, будучи молодим носієм Мелхиседекового священства, я часто розмірковую, чи стану коли-небудь чоловіком від Бога, який був би таким сильним і вірним, як полководець Мороній. Робити те, що я вже робив, було нелегкою справою.

Під час Проповіді на горі, а також звертаючись до нефійців після Свого Воскресіння, наш Спаситель Ісус Христос дав настанови, як цього досягнути. Навчаючи Заповідям блаженства та іншим аспектам учнівства, Він сказав: “Будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!” (Матвій 5:48).

Очікується, що кожен чоловік і кожна жінка від Бога, стануть досконалими---згодом. Однак усі ми люди і підвладні гріху. Тож, щоб сповнити нас надією, пророк Мороній навчав: “Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому, і відриньте від себе всю безбожність; і якщо ви відринете від себе всю безбожність і любитимете Бога з усією вашою могутністю, розумом і силою, тоді Його благодаті буде достатньо вам, щоб через Його благодать ви могли бути досконалими в Христі” (Moроній 10:32). За планом Небесного Батька ми є недосконалими створіннями, однак це не означає, що ми все ще не можемо стати чоловіками й жінками від Бога, навіть з нашими недосконалостями. І особисто я вдячний за це.

Ми можемо бути жінками і чоловіками від Бога, незважаючи на те, що постійно спотикаємося та іноді падаємо. Усе, що нам потрібно робити,---це з усіх сил намагатися жити за євангелією, а наш Спаситель допоможе зробити решту на шляху до досконалості.