2019
Щире служіння в місіонерській роботі
Червень 2019


Послання президентства території

Щире служіння в місіонерській роботі

На квітневій генеральній конференції 2018 року пророк Рассел М. Нельсон оголосив про зміни в домашньому навчанні та програмі візитних вчительок, на зміну яким тепер прийшла програма під назвою “служіння”. Це служіння, за його словами,—є “новий, більш священний підхід до турботи і служіння ближнім”. Він також сказав, що “ми відкриваємо новий етап в історії Церкви”. Мабуть, нововведення цієї програми відносяться не тільки до того, як ми служимо нашим братам і сестрам у приходах і філіях, а й до служіння нашим ближнім.

Ісус Христос служив не заради подяки, не заради слави і мирських благ. Його щире, віддане служіння було прикладом найчистішої любові. Коли Христос завершив Свій шлях на Землі та явився апостолам, Він тричі сказав Петру: “Паси вівці Мої” (Іван 21:15–17). Хоча ці слова засмутили Петра, Христос тричі повелів: “паси вівці”. Йому було боляче залишати людей, і Він всі надії поклав на апостолів та інших Своїх учнів, доручивши їм важливу роботу з поширення Його євангелії. Його останні слова на землі були присвячені місіонерському служінню.

У наші дні Він сподівається на нас, Своїх послідовників. Він знає вічний план, Він хоче, щоб можливість прийти до Нього була у кожного, і очікує від нас місіонерської роботи, яку зараз ми можемо вести за зразком Його служіння, виявляючи щиру любов до ближніх. Чиста любов Христа—найсильніший інструмент місіонерської роботи.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд на генеральній конференції у квітні 2018 року, сказав: “Нам особисто слід ставати кращими—індивідуально відходити від будь-якої механічної рутини, де є функції і немає почуттів, і наближатися до щирого учнівства, про яке казав Спаситель наприкінці Свого земного священнослужіння”.

Господь хоче, щоб ми не просто служили, але служили, піклуючись про тих, кому служимо. І не тільки в Церкві, а й поза нею. Щоб ми сумували з тими, хто сумує, співчували тим, хто потребує співчуття (див. Мосія 18:9), дбали так, як дбав Він, пасли Його овець і приводили їх до Його кошари, служачи за Його прикладом.

Нещодавно один член Церкви поділився зі мною своєю історією. Його друг, з яким він був знайомий вже багато років і який не є членом Церкви, втратив близького родича. Смерть цієї людини не була несподіванкою, він довго хворів. Однак він важко переживав утрату, хоча і не показував цього. Після звістки про смерть член Церкви висловив йому співчуття під час короткої телефонної розмови. У той же вечір друг передзвонив йому. Якийсь час він мовчав, збираючись з думками і намагаючись впоратися з емоціями. Член Церкви відразу ж зрозумів, що його другові потрібна підтримка і що, хоча він і не показував цього раніше, втрату він переживав дуже важко.

Нарешті у слухавці прозвучало: “А справді після цього життя щось є? Розкажи, ти ж знаєш”. Ці слова вразили члена Церкви до глибини душі. Вони дуже довго говорили про план спасіння, про храми і про вчення Церкви.

Хоча розмови на релігійні теми між друзями були рідкістю, тепер член Церкви зрозумів, наскільки важливо бути прикладом, виявляти чуйність і не боятися, коли це доречно, говорити про євангелію. Під час розмови друг зізнався, що з цим питанням він міг звернутися тільки до нього, оскільки завжди відчував його щиру турботу, бажання допомогти і з любов’ю ділитися євангелією. Наші вчинки завжди скажуть більше за слова.

На жовтневій генеральній конференції старійшина Уліссес Соарес, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Я обіцяю вам, що вони відчують присутність Спасителя в Його власній Церкві”. Основа місіонерської роботи—допомогти синам і дочкам Небесного Батька через Святого Духа розпізнати присутність Спасителя Ісуса Христа в Його Церкві.

Я свідчу, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів—дійсно є Церквою нашого Спасителя. І всі Його діти можуть відчути це за допомогою Святого Духа і нашого щирого місіонерського служіння. Якщо ми “завжди б[удемо] свідками Бога в усі часи і в усьому, і в усіх місцях”, вони побачать світло Христа. Вивчайте слова сучасних пророків і апостолів, насичуйтеся ними, застосовуйте їх у своєму житті, “пасіть вівці Мої”, виконуючи щире служіння, як це робив Ісус Христос.