2018
Ідіть за пророком
March 2018


Ідіть за пророком

Кожне благословення, яке я маю сьогодні, брало свій початок зі свідчення про сучасних пророків.

Зображення
young man reading Book of Mormon

Ілюстрації Девіда Малана

Я був охрищений у червні 1977 року, коли мені було 28 років. Я прийняв євангелію завдяки вірі та знанню, які отримав про сучасних пророків.

Коли мені було 12 років, місіонери зустрілися зі мною та моєю сімʼєю: моїми батьками, братом та двома сестрами, і вони говорили з нами про сімʼю. Вони сказали, що у членів Церкви є сімейний вечір, і пояснили нам, що таке домашній сімейний вечір.

Мій батько сказав: “Дякуємо, що прийшли, але нам це нецікаво”. Я дуже засмутився, але він пояснив: “Синку, ми маємо сім сімейних вечорів у нашій сімʼї, а вони кажуть нам, щоб ми мали лише один. Їм нічого нас навчати”.

Через пʼять років, коли мені було 17 років, я знайшов роботу в іншому місті й жив сам. У той час, коли я жив далеко від дому, місіонери знову постукали у двері дому моїх батьків. Цього разу моя сімʼя послухала їх і була охрищена. Коли батьки розповіли мені про це, я сказав: “Мене релігія тепер не цікавить”.

Минуло ще пʼять років, і я повернувся пожити у батьківському домі, поки шукатиму роботу. Мій батько був провідником місіонерської роботи приходу, і щодня після обіду місіонери приходили до нього, щоб коротко обговорити і скоординувати плани. Одного дня вони спитали його: “А хто цей молодий чоловік, що у вас?”

Він відповів: “Це мій старший син”.

“Він член Церкви?”

“Ні”.

“Нам треба поговорити з ним”.

Але я сказав: “Ні, не треба, мені це не цікаво”.

Як я дізнався про Джозефа Сміта

Одного разу мій батько погодився, щоб місіонерки навчали одну жінку в нашому домі. Вони прийшли приблизно о 5-й вечора й почали навчати її—і вони знали, що я знаходився у сусідній кімнаті, готуючи сендвичи перед своїм виходом на зустріч з друзями. Вони навчали про юнака-пророка—Джозефа Сміта—і про Перше видіння. А я в іншій кімнаті уважно слухав.

Коли я нарешті вийшов з дому, Дух почав працювати у моєму серці і в мій розум прийшло кілька запитань: “Чому ти не робиш того, чого ці сестри навчали цю жінку? Чому ти уважно не прочитаєш історію про Джозефа Сміта і не спитаєш Господа, чи був він пророком?” І я сказав собі: “Я щасливий”. Я займаюся добрими справами. Мені це не потрібно”. Але Дух почав боротися зі мною, і я вирішив не піти того вечора на зустріч з друзями. Я повернувся додому.

Я спитав маму: “Де я можу прочитати історію про Джозефа Сміта?” Вона дала мені свій примірник Писань і відкрила їх на “Джозеф Сміт—Історія”; я читав і молився. Я прочитав перший абзац, поміркував і запитав Небесного Батька, чи це правда. Я так робив з кожним абзацом, аж поки не прочитав до кінця. Моє серце з трепетом чекало на відповідь. Я читав і молився протягом усієї ночі, аж до 9:20 вже наступного ранку.

Господь відкрив мені, що Джозеф Сміт був пророком. Це був для мене священний досвід. Закінчивши молитися, я пообіцяв, що знайду місіонерів і охрищуся завдяки цьому впевненому знанню.

Я сказав сестрам: “Мені треба охриститися зараз”. Вони пояснили, які уроки мені слід послухати і які зобовʼязання слід на себе взяти. Але я сказав: “Я не хочу втрачати жодного дня, маючи знання, дане мені Господом про те, що Джозеф Сміт був пророком”.

Сестри зателефонували провіднику своєї зони. Він погодився на прискорений розклад проведення уроків. Він призначив дату для співбесіди, що проводиться перед хрищенням, і сказав, що мені потрібно поговорити з провідником місіонерської роботи приходу, на що я відповів: “Не турбуйтеся, я поговорю з провідником місіонерської роботи приходу. Це мій батько. Він вже роками молиться, щоб я був охрищений”.

Моє хрищення стало подією, яку я памʼятатиму завжди. Які це були приємні й чудові почуття. Я відчув, що я був новою людиною. Я був чистим. Я відчував себе так близько до Бога і був дуже щасливим.

Слідувати за живим пророком

Оскільки я мав міцне свідчення про те, що відбулося у Священному гаю в 1820 році, я завжди дотримувався євангелії та був активним у Церкві. Я почав служити, приймав покликання і віддавав усе, що мав, Церкві.

Через два тижні після мого хрищення мій президент колу покликав мене бути провідником неодруженої молоді у моєму колі (при цьому мені довелося запитати, що таке кіл). А ще через два тижні я вже організовував регіональну конференцію для неодружених. Це була найкраща конференція для неодружених в усій історії Церкви, тому що я на ній зустрів свою дружину.

Через рік ми одружилися. І ось ми у шлюбі вже 38 років. У нас четверо дітей і 10 онуків; і всі благословення, які ми маємо, приходять завдяки рішенню, яке ми прийняли. Перед шлюбом я запитав її: “Ти будеш підтримувати мене на всі 100 відсотків у тому, щоб слухатися сучасних пророків?” Вона відповіла: “Так”.

Перший виступ, який я почув після свого хрищення, був виступ Президента Спенсера В. Кімбола (1895–1985) про самозабезпечення й мудре розпоряджання власними грошима. Він також говорив про важливість хорошої освіти для наших дітей1. Цим двом принципам ми навчали в нашій сімʼї і завдяки цьому маємо чудові благословення. Сьогодні мої діти перебувають у хорошому стані—і це не тому, що я такий розумний; я просто вибрав слідувати за пророками.

Я люблю служити Господу і своїм ближнім, бо цього навчився від пророків.

Набувайте свого власного свідчення

Зображення
young woman reading scriptures

Ідіть за пророками. Прислухайтеся до їхніх слів і робіть те, чого вони навчають,—і ви будете щасливі. Моя віра і знання про Церкву та євангелію прийшли завдяки свідченню про те, що Джозеф Сміт був пророком.

Я люблю Небесного Батька та Ісуса Христа. Моє бажання—бути з Ними вічно. Ось чому так важливо прислухатися до пророків—вони знають дорогу назад у присутність Бога.

Я вважаю, що всі молоді люди повинні прочитати історію про Джозефа Сміта зі справжнім наміром, з відкритим серцем і розумом та запитати у Небесного Батька. Я впевнений, що Господь дасть їм відповідь, як Він дав її мені. Якщо ви читаєте ту версію, яку вміщено у Писаннях, ви можете здобути сильне свідчення. Потім ви можете прочитати також і інші версії2.

Джозеф Сміт бачив світло, він бачив Бога Батька та Ісуса Христа, і Вони говорили до нього. Це те божественне знання, яке приходить від Бога через Духа.

Коли ви матимете це підтвердження у своєму серці, поставте собі за мету знати слова сучасних пророків. Вивчайте їхні слова у Писаннях, виступах на генеральних конференціях, у брошурі Заради зміцнення молоді, у церковних журналах та на сайті LDS.org. Прислухайтеся до їхньої поради в семінарії, на Недільній школі і на зборах кворумів та класів. Ставте собі цілі, основуючись на пріоритетах, указаних пророками. А потім просто робіть це.

Ви будете ближче до Господа. Ви відчуватимете, що ваш інтелект стає більш сприйнятливий і до навчання, і до всього. І памʼятайте: ви ніколи не буваєте самотніми. У вас є підтримка від оточуючих вас людей, які готові допомогти вам, у т.ч. й ваш єпископ або президент філії. І Господь та Його Дух будуть з вами.

Посилання

  1. Див. Spencer W. Kimball, “Welfare Services: The Gospel in Action”, Ensign, Nov. 1977, 76–79.

  2. Див. “Розповіді про Перше видіння”, у розділі Gospel Topics на сайті topics.lds.org.