2018
Моліться за кожну сестру поіменно
March 2018


Принципи візитного вчителювання

Моліться за кожну сестру поіменно

Наша любов до тих, кого відвідуємо як візитні вчительки, і натхненне ставлення до них зростатимуть, якщо ми смиренно молимося за кожну окрему сестру по імені.

Зображення
visiting teaching companions praying together

Одна сестра розповідала, що під час складного періоду в своєму житті телефонний дзвінок або просте текстове послання часто надходили від візитних учительок в “особливо важкі дні”. Здавалося, що вони знали, коли їй потрібна підтримка. Вона знала, що вони молилися за неї, як під час відвідувань, так і при іншій нагоді.

В Писаннях знаходимо багато прикладів чоловіків і жінок, які молилися за інших поіменно. Серед найбільш незабутніх персонажів є батько Алми молодшого. Ангел звернувся до Алми молодшого і сказав, що його батько “молився з великою вірою за тебе, … отже, з цією метою прийшов я переконати тебе в силі й владі Бога, щоб на молитви Його слуг відповідалося за їхньою вірою” (Moсія 27:14).

Коли ми молимося одне за одного, то відкриваємо свої серця для отримання благословень, які Господь бажає нам надати. “Мета молитви—не змінити волю Бога, але забезпечити для себе і для інших благословення, які Бог уже бажає дати, але за умови, що ми попросимо про них” 1.

“Подумайте про нашу спільну силу, якби кожна сестра щиро молилася вранці і ввечері, чи навіть краще, молилася невпинно, як заповідав Господь”,—казала Джулі Б. Бек, колишня генеральний президент Товариства допомоги2. Коли ми молимося за тих, кого відвідуємо, то зміцнюємося—індивідуально і як загал жінок останніх днів.

Президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві, сказав: “Ви будете молитися про те, щоб пізнати серця. … Вам треба буде зрозуміти, що, за бажанням Бога, ви маєте зробити, аби допомогти їм, і зробити все це настільки добре, наскільки для вас можливо, відчуваючи до них Божу любов”3.

Віра, сім’я, допомога

Зображення
Relief Society seal

Посилання

  1. Путівник по Писаннях, “Молитва”.

  2. Джулі Б. Бек, “Те, що жінки-святі останніх днів роблять найкраще: стояти міцно й непорушно”, Ліягона, лист. 2007, с. 110.

  3. Генрі Б. Айрінг, “Священство і особиста молитва”, Ліягона, трав. 2015, с. 85.