2017
Збори у четверту неділю
November 2017


Збори у четверту неділю

У четверту неділю кожного місяця кворуми, групи та Товариства допомоги обговорюють теми, обрані Першим Президентством та Кворумом Дванадцятьох Апостолів. Ці теми будуть оновлюватися під час кожної генеральної конференції. Тема до наступної генеральної конференції називається Суботній день. Провідники та вчителі можуть вибрати з учень та навчальних заходів поради, надані нижче, поєднати деякі з них або створити свої власні відповідно до потреб членів Церкви.

Суботній день—це день, коли ми пам’ятаємо, що Бог зробив для нас.

Впродовж історії Бог асоціював з Суботнім днем певні величні справи. До них належить сотворіння (див. Буття 2:1–3), вихід дітей ізраїльських з Єгипету (див. Повторення Закону 5:15), Воскресіння Спасителя (див. Іван 20:1–19; Дії 20:7). Попросіть членів Церкви переглянути ці уривки з Писань та обговорити, як те, що ми пам’ятаємо ці події, може допомагати нам шанувати Суботній день. Що величного зробив для нас Бог? Як ми можемо пам’ятати про це у Суботній день? Якщо це можливо, запросіть членів Церкви обговорити подібні питання у своїх сім’ях.

Ісус Христос є Господом Суботнього дня.

Суботній день також називається Господнім днем (див. Об’явлення 1:10). Як ви гадаєте, чому Ісус Христос називається Господом Суботнього дня? (див. Maтвій 12:8). Перегляньте разом декілька уривків, які можуть сприяти натхненню членів Церкви в їх роздумах про способи, як зосередити свої справи Суботнього дня на Ісусі Христі (наприклад, Геламан 5:12; Етер 12:41; Мороній 10:32 та УЗ 6:36–37). Якими іншими уривками можуть поділитися члени Церкви, що могли б допомогти їм зробити Суботній день більш зосередженим на Христі? Які цілі ми можемо поставити, що допоможуть нам зосереджуватися на Спасителі протягом Суботнього дня?

Ісус Христос є нашим прикладом у вшануванні Суботнього дня.

Під час Свого земного священнослужіння Спаситель при нагоді навчав про Суботній день. Попросіть членів Церкви прочитати наступні історії та зробити перелік того, що Ісус робив у Суботній день та принципи, яким Він вчив: Лука 6:1–11; 13:11–17; Іван 5:1–20; 9:1–16. Про які ще принципи стосовно Суботнього дня ми дізнаємося з наступних уривків? Вихід 20: 8–11; 31:12–18; Ісая 58: 13–14; УЗ 59: 9–19. Запросіть членів Церкви поділитися тим, що вони можуть робити, аби наслідувати приклад Спасителя.

Див. також Рассел М. Нельсон, “Субота є приємністю”, Ensign або Ліягона, трав. 2015, сс. 129–132.

Суботній день—це день поклоніння.

Напишіть на дошці слово поклоніння та попросіть тих, хто у класі, написати поруч, пов’язані з ним інші слова. Потім зробіть три колонки зі словами до, протягом та після у заголовку кожної колонки. Що ми можемо робити перед церковними зборами, протягом них та після них, щоб поклонятися Господу в Його святий день? Для отримання ідей присутні на уроці можуть разом прочитати Мосія 18: 17–29 та Мороній 6. Запросіть членів Церкви обміркувати, як їхнє ставлення та дії у Суботній день допомагають їм поклонятися Господу у цей день (див. Вихід 31: 16–17). Що ми можемо робити, аби допомогти удосконалити досвід поклоніння під час Церковних зборів для наших сімей та членів Церкви?

Прийняття причастя дозволяє нам завжди відчувати Дух.

Напишіть на дошці наступне запитання: Як причастя впливає на ваше життя? Аби відповісти на це запитання, попросіть членів Церкви, працюючи у парах, вибрати та обговорити одну фразу з причасних молитов у Учення і Завіти 20:77, 79 та пораду з Учення і Завіти 59:9. Дайте кожній парі час, аби знайти Писання, які допоможуть їм краще зрозуміти їхні фрази, та обговорити, як би вони відповіли на записані на дошці запитання. Ви також можете попросити членів класу вибрати улюблені причасні гімни та заспівати їх разом.

Див. також Шеріл А. Есплін, “Причастя—оновлення душі”, Ensign або Ліягона, лист. 2014, сс. 12–14.

Зображення
Служіння жінці похилого віку, прикутій до ліжка

Суботній день—це день служіння іншим.

Що ми можемо дізнатися про служіння іншим у Суботній день з того, як Спаситель служив оточуючим та благословляв їх? Попросіть членів Церкви переглянути та обговорити Матвій 9: 10–13; Лука 19:1–9; Іван 11:32–46; 13:1–5, 12–17 та 3 Нефій 17:5–10. Нехай члени Церкви обміркують ці Писання, думаючи про те, як вони можуть служити у Суботній день. Наприклад, вони можуть: служити членам родини, зустрічатися з окремими особами та сім’ями, яким вони служать як домашні або візитні вчителі, працювати над сімейною історією, відвідувати хворих або ділитися євангелією. Можливо, члени Церкви можуть провести сімейну нараду, щоб запланувати, як вони можуть служити іншим у Суботній день.