2017
Як відповідати з християнською сміливістю
August 2017


Відповіді церковних провідників

Як відповідати з християнською сміливістю

З виступу на жовтневій генеральній конференції 2008 р.

Зображення
hugging

Одне з найбільших випробувань цього життя настає тоді, коли піддають сумнівам чи критиці наші вірування. У такі моменти, можливо, нам хочеться відповісти агресивно—“показати свої кулаки”. Якщо ми відповідаємо тим, хто нас звинувачує, так, як це робив Спаситель, ми не тільки стаємо схожими на Христа, ми ще й запрошуємо інших відчути Його любов і також іти за Ним.

Найперше за все ми, як справжні учні Христа, повинні турбуватися про благополуччя інших, а не про особисте виправдання. Запитання й критика дають нам можливість спілкуватися з іншими й показувати, що вони важливі для Небесного Батька і нас. Наша мета—це допомогти їм зрозуміти істину, а не боронити своє “его” чи набирати очки у теологічних дебатах. Наше щире свідчення є наймогутнішою відповіддю, яку ми тільки можемо дати тим, хто нас звинувачує. А таке свідчення можна скласти лише тоді, коли ми відчуваємо любов і смирення. Нам треба бути схожими на Едварда Партриджа, про якого Господь сказав, що “його серце чисте переді Мною, бо він є як Нафанаїл у давнину, в якому немає підступу” (УЗ 41:11). Не мати в собі підступності—це означає мати дитячу невинність, не поспішати ображатися і швидко прощати.

Всім, хто прагне знати, як ми повинні відповідати тим, хто звинувачує нас, я відповідаю: ми любимо їх. Незалежно від їхньої раси, світогляду, релігії чи політичних переконань, ми, якщо йдемо за Христом і виявляємо Його сміливість, повинні любити їх. Ми не відчуваємо себе кращими за них. Швидше ми бажаємо з любов’ю показати їм кращий шлях—шлях Ісуса Христа. Його шлях веде до воріт хрищення, тісної і вузької дороги праведного життя і Божого храму. Він—“дорога, і правда, і життя” (Іван 14:6). Лише через Нього можемо ми і всі наші брати та сестри успадкувати найбільший з усіх дарів, які тільки можемо отримати,—вічне життя і вічне щастя. Допомагати їм, бути для них прикладом—це не для слабких. Це для сильних. Це для вас і для мене, святих останніх днів, які платять ціну за учнівство, відповідаючи тим, хто нас звинувачує, зі сміливістю християнина.