2017
Моя подруга каже, що не вірить у Бога. Як я можу ділитися з нею євангелією?
June 2017


Запитання і відповіді

“Моя подруга каже, що не вірить у Бога. Як я можу ділитися з нею євангелією?”

Є багато способів того, як розповісти їй про євангелію. Ваше власне життя—це один з найкращих способів. Ви є “прикладом для вірних” у вчинках, одязі, мові та ставленні до інших (див. 1 Tимофію 4:12). Не забувайте про таке:

  • Намагайтеся допомагати своїй подрузі не тому, що маєте якісь приховані мотиви або очікування, а з почуття любові та поваги.

  • Будьте чесними та щирими у своїх вчинках.

  • Поважайте її свободу вибору.

Діліться з нею євангелією з урахуванням того, чому вона не вірить в Бога. Деякі люди виховувалися в нерелігійному середовищі. Інші—готові повірити, і вони розвиватимуть віру, навчаючись молитися і вивчаючи Писання. А ще інші, можливо, колись вірили в Бога, але потім мали випробування у житті, і через це їм стало важко вірити. Спробуйте зрозуміти, яка ситуація у вашої подруги. Моліться, щоб знати, як їй допомогти.

Ви можете зрозуміти її вірування, поговоривши про те, що її надихає і що дійсно є для неї важливим. Знайдіть з подругою спільну мову. Наприклад, якщо вона вірить у те, що служіння—це хороша ідея, ви можете запросити її на проект служіння у вашому приході.

Навіть якщо ваша подруга не стане віруючою відразу ж, вона залишається хорошою людиною. Якщо вона позитивно впливає на вас, продовжуйте товаришувати з нею. Дослухаючись до спонукань Духа, продовжуйте запрошувати її до церкви і закликати більше дізнаватися про те, чому Бог важливий у вашому житті, оскільки одного дня вона буде готова повірити.

Моліться за свою подругу

Коли я готувався до місії, у мене було багато друзів, які казали, що вони не вірять у Бога. Коли я чув, як вони це кажуть, я почав за них молитися. Вони можуть не вірити в Бога, коли ми промовляємо молитву, але якщо ми дійсно віримо в Бога, нашу любов до Нього помітять інші люди. Наш приклад допомагає іншим зрозуміти, що Бог дійсно благословляє нас, що Він існує і що Він нас любить.

Емануель Л., 18 років, штат Мехіко, Мексика

Будьте прикладом

Коли я був молодшим, то вважав, що єдиний спосіб навчати євангелії—це відкрито її проповідувати, однак я глибоко помилявся, бо є безліч способів ділитися євангелією. З досвідом я зрозумів, що якщо ви є прикладом Христа в усьому, що робите, то будете здивовані, як багато людей дивиться на вас і вірить вам. За багатьох обставин вчинки дійсно є більш промовистими, ніж слова. Скеровуйте та навчайте прикладом.

Аммон В., 18 років, шт. Аризона, США

Діліться своїм свідченням

Євангелія змінює життя людей. Один зі способів ділитися нею з подругою—це розповідати, чому ви відчуваєте, що Бог існує. Наприклад, Він творить чудеса, які відбувалися і продовжують відбуватися з вами—хоча б той простий факт, що ви прокидаєтеся кожного ранку. Ваш приклад для неї буде великим свідченням того, що ви щасливі завдяки знанню про Божу любов і життю за євангелією.

Вікторія С, 18 років, Піауї, Бразилія

Поговоріть про природу

Якщо ваша подруга не вірить у Бога, ви можете поговорити про природу, бо все свідчить, що є Бог (див. Aлма 30:44). Ви можете також молитися за неї і вивчати з нею Писання, наприклад, Псалми 18:2. Я знаю, що Святий Дух допоможе їй здобути свідчення про нашого Небесного Батька.

Софі К., 17 років, Кіншаса, Демократична Республіка Конго

Почніть розмову на євангельську тему

Ви можете ділитися євангелією багатьма способами. Перше, просто молитися і поститися за людей, щоб їхні серця могли відкритися для євангелії. Потім наступного разу, коли ви з ними зустрінетеся, торкніться тем і питань, які приведуть до розмови про євангелію. Обов’язково запросіть їх до церкви або на заходи, і, найголовніше, будьте дружелюбними. Хто знає, можливо одного дня вони охристяться разом зі своєю сім’єю.

Валері К., 14 років, шт. Невада, США

Навіщо розповідати?

Пам’ятайте, чому ви хочете, щоб вона повірила в Бога. Ми не просто розповідаємо про це людям через те, що хочемо, аби вони стали членами Церкви. Ми це робимо, бо вони в буквальному розумінні наші брати і сестри. Чому ви хочете, щоб ваші друзі повірили в Бога? Тримайте це питання в голові, моліться про силу й милосердя, будьте щирими і якщо вони все ще відмовляються, тоді будьте готові з повагою поставитися до їхньої свободи вибору. Можливо, також, вони ще не готові. Але я обіцяю, що якщо ви щиро прагнете, аби вони дізналися про Бога, оскільки ви їхня подруга, вони будуть слухати. Після цього вибір залишається за ними, і ми не можемо їх засуджувати за їхній вибір.

Старійшина Еліот, 20 років, Японська Саппорська місія

Діліться своїм світлом

Будьте для неї прикладом. Допоможіть їй наблизитися до Бога, ділячись своїм досвідом і свідченням. Будьте ангелом, якого вона вбачатиме у вас завдяки вашому світлу та впливу. Допоможіть їй побачити любов нашого Небесного Батька до неї, але не тисніть на неї.

Мейсон Е., 16 років, шт. Аризона, США