2016
Підготовка до зустрічі з Богом
December 2016


Навчати, як навчав Спаситель

Підготовка до зустрічі з Богом

Недільна школа відіграє важливу роль, допомагаючи всім нам готуватися до зустрічі з Богом. Чи віддаєте ви їй пріоритетне значення?

Зображення
scripture study

У Книзі Мормона Амулек виголошує потужну проповідь про Спокуту Ісуса Христа (див. Алма 34). Серед прекрасних віршів цього розділу один для мене є особливим. У ньому Амулек проголошує: “Бо знайте, це життя є часом для людей підготуватися до зустрічі з Богом” (Aлма 34:32).

Вірячи в те, що мета цього життя “підготуватися до зустрічі з Богом”, ми можемо поставити собі таке запитання: А що я роблю кожного дня, кожного тижня і кожного місяця, щоб підготуватися до того чудового возз’єднання з нашим Небесним Батьком? Як я вирішу провести дорогоцінний час, відведений мені?

Як ми будемо готуватися?Є багато способів, у які ми можемо проводити час, готуючись до зустрічі з Богом. Я впевнений, усі ми погодимося, що на щотижневому рівні найважливішою годиною тижня є час, коли ми приймаємо причастя, поновлюючи завіти з Небесним Батьком, розмірковуючи про любов, яку відчуваємо від Нього, і надію, яку всі ми можемо мати завдяки Спокуті Його Сина Ісуса Христа.

Я також впевнений, що година, яку ми проводимо на уроках Недільної школи, може мати більший вплив на нашу підготовку, ніж ми уявляємо. Але, щоб скористатися перевагами тієї можливості, нам необхідно проаналізувати свій підхід до Недільної школи.

Мета Недільної школи—“зміцнювати віру кожної людини і сімей в Небесного Батька та Ісуса Христа через навчання, вивчення євангелії і товаришування”1. Ці важливі складові навернення є необхідними елементами наших зусиль для підготовки до зустрічі з Богом. Ми радіємо, що вчителі по всій Церкві працюють над покращенням своєї здатності навчати, використовуючи посібник Навчати, як навчав Спаситель, та проводячи збори ради вчителів.

Однак покращення лише вчительських навичок недостатньо. Вони мають поєднуватися із нашими зусиллями навчатися у спосіб Спасителя. Він сказав, що ми засвоюємо знання “навчанням, а також вірою” (УЗ 109:7). Віра—це принцип дії. Ми повинні діяти, якщо хочемо знати (див. Іван 7:17).

Наші уроки Недільної школи можуть заохочувати саме до такого викладання і навчання, коли вони є безпечним місцем, де можна поділитися здобутим досвідом та відчутим упродовж тижня натхненням, поки ми засвоюємо та застосовуємо уривки з Писань, готуючись до уроку. Коли ми “навча[ємо] один одного ученню царства … усі мо[жуть] бути наставленими всіма” (УЗ 88:77, 122).

Назвіть Суботній день приємністю

Нещодавно року Перше Президентство запросило кожного з нас назвати у своєму житті “суботу приємністю” (Iсая 58:13). Тригодинний недільний блок зборів допомагає нам досягнути цієї мети.

У цьому дусі дозвольте мені поставити ще одне запитання: Чому ми іноді робимо вибір не на користь того, аби повною мірою скористатися можливостями, що пропонує Недільна школа?

За останні роки я був свідком багатьох “aльтернатив” Недільній школі, у тому числі: розмови в коридорі, проведення співбесід провідниками приходу, навчання провідниками колу своїх підлеглих та вирішення провідниками молоді різних питань, що стосуються їхніх програм.

Я розумію, що у провідників велике навантаження, і тому вони можуть використовувати час, відведений для Недільної школи, аби справлятися з усім іншим. Але, яким же великим благословенням буде для всіх, якщо провідники приходу відведуть годину для участі в євангельському обговоренні разом з членами своєї кошари!

Я впевнений, що ви знаєте і про інші випадки “нехтування Недільною школою”. З однієї або іншої причини багато з нас іноді відчували, що ми не отримуємо від уроків Недільної школи стільки, як хотілося б. Я зрозумів, що те, як багато я почерпну від Недільної школи, залежить як від учителевої, так і моєї підготовленості й участі в уроці. Брат Тед Р. Каллістер, генеральний президент Недільної школи, писав: “Кожного разу, коли ми вивчаємо Писання, приходимо на урок трохи краще підготовленими, беремо участь в обговоренні на уроці, ставимо запитання і записуємо священні думки, ми стаємо більше подібними до Бога, таким чином збільшуючи свою здатність відчувати ту радість, яку відчуває Він”2.

Готуйтеся до години, відведеної для Недільної школи, та захищайте її

Я запрошую Вас докладати найкращих зусиль, аби готуватися до години, відведеної для Недільної школи, та захищати її. Кожному члену приходу та філії, у тому числі нашим провідникам, слід мати чудове благословення від підготовки до зустрічі з Богом під час цієї щотижневої важливої години.

Посилання:

  1. Довідник 2: Керування Церквою (2010), 12.1

  2. Тед Р. Каллістер, “Радість від навчання”, Ліягона, жовт. 2016, с.14.