2016
Мати радість в сімейному житті завдяки праведності
December 2016


Послання візитного вчителювання

Мати радість в сімейному житті завдяки праведності

З молитвою вивчіть цей матеріал і прагніть натхнення, щоб знати, чим поділитися. Як розуміння документа “Сім’я: Проголошення світові” посилює вашу віру в Бога і благословляє тих, про кого ви дбаєте як візитні вчительки? Більш докладна інформація міститься на сайті reliefsociety.lds.org.

Зображення
family joy

Бог “створив сім’ї, щоб ми були щасливими, щоб допомогти нам навчатися правильним принципам в атмосфері любові та підготувати нас до вічного життя”1. Про “великий план щастя” (Алма 42:8) Бога, президент Рассел М. Нельсон, президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Його план проголошує, що чоловіки і жінки є “щоб мати радість” [2 Нефій 2:25]. Ми отримуємо цю радість, коли робимо вибір жити в гармонії з вічним планом Бога”2.

Домівка, зосереджена на Христі, дає найкращі можливості для досягнення успіху. Старійшина Річард Г. Скотт (1928–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, описує її як місце, де “навчають євангелії, дотримуються завітів і де панує любов”, де сім’ї можуть жити “в слухняності, міцно вкоренившись в євангелію Ісуса Христа”3.

Президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві, сказав: “Ми можемо вирішити, що робитимемо все можливе, щоб прикликати сили небес в [нашій] сім’ї”. І найкращий спосіб, щоб ми сприяли любові, служінню, слухняності й щастю в наших домівках, це сприяти тому, щоб “[наші діти] чули слово Бога і після цього з вірою застосовували його. Якщо вони чинитимуть так, їхня природа зміниться таким чином, що вони відчуватимуть щастя, якого прагнуть”4.

Домівки, зосереджені на Христі

У Писаннях ми маємо приклади домівок, зосереджених на Христі, які можемо наслідувати. Коли помер батько Нефія—Легій—він узяв свою сім’ю та інших, хто повірив застереженням та одкровенням від Бога і хто дослухався до слів Нефія, і вивів їх з землі ламанійців. У цьому новому місці нефійці могли дотримуватися присудів, уставів і заповідей Господа в усьому згідно з законом Мойсея (див. 2 Нефій 5:6–10). Втім навіть серед нефійців дехто зрештою став непокірним.

І хоча члени нашої сім’ї іноді можуть віддалятися від праведності, як і нефійці, старійшина Скотт сказав, що домівка, зосереджена на Христі, все ще надає “велику впевненість у тому, що наші домівки будуть сповнені миром і будуть притулком для нас”. Він визнає, що “ще існуватиме багато випробувань або душевного болю, але навіть серед злиднів ми можемо насолоджуватися внутрішнім миром і бути справді щасливими”5.

Додаткові уривки з Писань

3 Івана 1:4; 1 Нефій 8:12; 2 Нефій 5:27

Зображення
Relief Society seal

Віра, сім’я, допомога

Посилання:

  1. Довідник 2: Керування Церквою (2010), 1.1.4.

  2. Рассел М. Нельсон, “Целестіальний шлюб”, Ліягона, лист. 2008, с. 92.

  3. Річард Г. Скотт, “Заради миру в домі”, Ліягона, трав. 2013, сс. 30, 31.

  4. Генрі Б. Айрінг, “The Teachings of ‘The Family: A Proclamation to the World”, New Era, Sept. 2015, 5, 6.

  5. Річард Г. Скотт, “Заради миру в домі”, с. 31.