2016
Як зробити Христа центром нашого життя
October 2016


Відповіді від церковних провідників

Як зробити Христа центром нашого життя

З виступу на духовному вечорі в Університеті Бригама Янга–Айдахо 27 січня 2009 р.

Зображення
holding the Book of Mormon

Ісус досягнув досконалої єдності з Батьком, підкоривши Себе—як тіло, так і розум—волі Батька. Кажучи про Свого Батька, Ісус сказав: “Я завжди чиню, що Йому до вподоби” (Іван 8:29). Оскільки це відповідало волі Батька, Ісус навіть віддав себе на смерть, “волю Сина буде поглинуто волею Батька” (Moсія 15:7). Його зосередженість на Батькові—це одна з головних причин того, чому служіння Ісуса було таким ясним і потужним. У Нього не було розпливчатих принципів, які відволікають увагу.

Таким же чином ми з вами можемо зробити Христа центром свого життя і стати з Ним, як одне, так само як Він є одним з Батьком (див. Іван 17:20–23). Ми можемо почати з того, що видалимо все зі свого життя, а потім повернемо назад в пріоритетному порядку, помістивши Спасителя в центрі. Спочатку потрібно привести у відповідність все те, що дозволить завжди пам’ятати Його: часто молитися, вивчати Писання та розмірковувати над ними, вдумливо досліджувати вчення апостолів, щотижня готуватися, аби гідно приймати причастя, приходити на недільні богослужіння і записувати та запам’ятовувати те, чого Дух і досвід навчають нас стосовно учнівства. Вам спадуть на думку й інші справи, які особливим чином відповідають цій порі вашого життя. Як тільки відповідний час і засоби для цих справ—для зосередження нашого життя на Христі—буде встановлено, ми можемо починати додавати інші обов’язки та важливі справи наскільки це дозволить час і ресурси, такі як освіта і сімейні обов’язки та хоббі. Таким чином важливі справи не будуть витіснятися з нашого життя просто хорошими справами, і те, що має меншу цінність, буде менш пріоритетним або просто відпаде.

Хоча це, можливо, й нелегко, ми можемо постійно просуватися вперед з вірою в Господа. Я можу засвідчити, що з часом зростатиме наше бажання і здатність завжди пам’ятати Спасителя і йти за Ним. Ми повинні терпляче працювати над цією метою і молитися завжди, щоб мати дух проникливості й божественну допомогу, якої потребуємо” (див. 2 Нефій 32:9).