2016
Благословення послуху
October 2016


Послання Першого Президентства

Благословення послуху

Зображення
tree of life

Ілюстрація Джима Медсена

“Найбільший урок, який ми можемо засвоїти у земному житті,—навчав Президент Томас С. Монсон,—це коли Бог говорить, а ми слухаємося, то завжди будемо праві”1.

Ми також будемо мати благословення. Як сказав Президент Томас С. Монсон під час останньої генеральної конференції: “Коли ми виконуємо заповіді, то наше життя буде щасливішим, більш наповненим і менш складним. Нам буде легше справлятися зі своїми труднощами й проблемами, і ми отримаємо [Богом] обіцяні благословення”2.

У наступних уривках з учень Президента Монсона, з якими він звертався як Президент Церкви, він нагадує нам, що заповіді—це найпевніший дороговказ до щастя і миру.

Настанови для подорожі

“Божі заповіді дано не для того, щоб заважати нам чи бути перешкодою нашому щастю. Зовсім навпаки. Той, Хто створив нас і Хто любить досконалою любов’ю, знає, як нам потрібно жити, щоб отримати найбільше щастя, яке тільки можливе. Він дав нам основні принципи, які, за умови їх дотримання, будуть безпечно спрямовувати нас в цій подорожі земним життям, яка часто буває небезпечною. Ми пам’ятаємо слова відомого гімну: “Вірність завітам, вірність завітам дає нам безпеку, приносить нам мир” [див. “Вірність завітам”, Гімни, №188]”3.

Сила і знання

“Послух є визначальною ознакою пророків; він забезпечував їм силу і знання упродовж віків. Важливо, щоб і ми також зрозуміли, що нам доступне це джерело сили і знання. Воно є вільно доступним для кожного з нас у цей час, якщо ми виконуємо Божі заповіді. …

Знання, яке ми шукаємо, відповіді, яких ми прагнемо, і сила, якої бажаємо сьогодні для подолання випробувань складного мінливого світу, можуть бути нашими, якщо ми з готовністю виконуємо Господні заповіді”4.

Оберіть послух

“Характерною рисою нашого часу є вседозволеність. В журналах і по телебаченню можна побачити, як зірки екрану, видатні спортсмени—ті, кого схильна наслідувати молодь,—зневажають закони Бога і хизуються участю в грішних справах, вдаючи, що це не зашкодить. Не вірте цьому. Настане час розплати, а саме час підбиття рахунку. Для кожної Попелюшки настає її північ—це станеться якщо не в цьому житті, тоді у прийдешньому. Судний день спіткає усіх. … Я благаю, щоб вашим вибором була слухняність”5.

Радість і мир

“Іноді вам може здаватися: ті, хто там, у світі, мають більше радощів, ніж ми. Дехто з вас може відчувати, що норми поведінки, яких ми неухильно дотримуємося в Церкві, обмежують вас. Однак, мої брати і сестри, я заявляю вам: не існує нічого, що може принести більше радості у наше життя або більше миру в нашу душу, ніж Дух, Який може прийти до нас, якщо ми йдемо за Спасителем і виконуємо заповіді”6.

Ходіть у праведності

“Я свідчу, що нам обіцяно незліченну кількість неймовірних благословень. І хоча можуть збиратися грозові хмари, і дощі проливатимуться на нас, знання євангелії та любов до Небесного Батька і до нашого Спасителя будуть втішенням і підтримкою та принесуть радість нашим серцям, якщо ми будемо ходити в праведності й дотримуватися заповідей”. Ніщо у цьому світі не здолає нас”7.

Іти за Спасителем

“Хто був той Страдник, знайомий з хворобами? Хто цей Цар слави, цей Господь Саваот? Він—наш Господар. Він—наш Спаситель. Він—Син Божий. Він—Творець нашого спасіння. Він кличе: “Іди за Мною!” Він каже: “Іди,—і роби так і ти!”. Він благає: “Мої заповіді зберігайте!”.

Ходімо за Ним! Наслідуймо Його приклад! Виконуймо Його слово! Так ми принесемо Йому небесний дар вдячності”8.

Посилання:

  1. Президент Томас С. Монсон, “Вони вказали шлях”, Ліягона, жовт. 2007, с. 5.

  2. “Виконуйте заповіді”, Ліягона, лист. 2015, с. 83.

  3. “Виконуйте заповіді”, с. 83.

  4. “Послух приносить благословення”, Ліягона, трав. 2013, сс. 90, 92.

  5. “Вірити, слухатися і витерпіти”, Ліягона, трав. 2012, с. 129.

  6. “Стійте на святих місцях”, Ліягона, лист. 2011, с. 83.

  7. “Будьте в доброму гуморі”, Ліягона, трав. 2009, с. 92.

  8. “Радість подорожі”, Ліягона, лист. 2008, с. 88.