2016
Надія на вічну любов у сім’ї
August 2016


Послання Першого Президентства

Надія на вічну любов у сім’ї

Зображення
family laying on lawn

З усіх дарів, які наш Небесний Батько дав Своїм дітям, найвеличнішим є вічне життя (див. УЗ 14:7). Цей дар означає вічно жити сім’ями в присутності Бога Батька і Його Улюбленого Сина. Лише в найвищому царстві Бога—целестіальному—будуть тривати сімейні узи любові.

Усі ми сподіваємося мати радість, живучи в люблячих сім’ях. Хтось із нас ніколи не мав такого досвіду—того почуття, яке, як ми знаємо, могло б бути, але ще не здійснилося. Ми могли спостерігати його в житті інших людей. Для інших з нас любов у сім’ї здається реальнішою і ціннішою, коли смерть розлучає з дитиною, матір’ю, батьком братом, сестрою чи улюбленими дідусем і бабусею, які любили нас.

Ми всі відчували надію, що одного дня ми знову відчуємо теплоту почуттів того члена сім’ї, якого ми так сильно любили і якого нам так хочеться зараз обняти.

Наш люблячий Небесний Батько знає наші серця. Його мета—дати нам щастя (див. 2 Нефій 2:25). Тож Він віддав у дар Свого Сина, щоб уможливити радість сімейних уз, які триватимуть вічно. Оскільки Спаситель розірвав пута смерті, ми воскреснемо. Оскільки Він викупив наші гріхи, ми можемо, застосовуючи віру і покаяння, стати гідними целестіального царства, де сім’ї поєднані в любові навіки.

Спаситель послав пророка Іллю до Джозефа Сміта, щоб відновити ключі священства (див. УЗ 110). З тими ключами прийшла запечатувальна сила, надаючи найвеличніший Божий дар Його дітям—вічне життя у сім’ях, поєднаних навіки.

Це дар, якого може домагатися кожна Божа дитина, що приходить у світ. Третина Його духовних дітей відкинула Його пропозицію у духовному світі. Через брак достатньої віри, а потім і відкритий бунт вони вирішили ніколи не пізнавати радість дару Небесного Батька, яким є вічні сім’ї.

Тим з нас, хто пройшов вирішальне випробування у духовному світі й таким чином удостоївся отримання дару смертного тіла, все ще треба прийняти рішення стосовно великого вибору на користь вічного життя. Якщо ми були благословенні тим, що знайшли відновлену євангелію, то можемо прийняти рішення укласти завіти з Богом і дотримуватися їх, що зробить нас гідними вічного життя. Якщо ми залишимося вірними, Святий Дух підтвердить наше сподівання і дасть впевненість, що ми на шляху до вічного життя, де ми зможемо вічно жити сім’ями у целестіальному царстві.

Для декого та вічна радість може здаватися слабкою або навіть згасаючою надією. Батьки, діти, брати і сестри можуть приймати рішення, які, як здається, позбавляють їх права мати вічне життя. Ви можете навіть сумніватися, чи будете гідними цього життя завдяки Спокуті Ісуса Христа.

Пророк Божий якось дав мені пораду, яка приносить мені спокій. Я хвилювався, що вибір інших людей може позбавити мою сім’ю можливості бути разом навіки. Він сказав: “Ви не тим переймаєтеся. Ви просто живіть гідно целестіального царства, а сім’ю буде впорядковано прекрасніше, ніж ви можете собі уявити”.

Усім тим, чий особистий досвід, або шлюб, або діти—чи їхня відсутність—затьмарюють надії, я свідчу: Небесний Батько знає і любить вас як Свою духовну дитину. Коли ви були з Ним і Його Улюбленим Сином до цього життя, Вони помістили у ваше серце надію, яку ви маєте на вічне життя. Завдяки впливу сили Спокути Ісуса Христа і проводу Святого Духа, ви можете відчувати зараз і відчуватимете у прийдешньому світі, як сильно Батько і Його Улюблений Син хочуть, щоб ви мали любов у сім’ї.

Я свідчу, що якщо ви будете жити гідно целестіального царства, пророче обіцяння, що “сімейний устрій буде прекраснішим, ніж ви можете собі уявити”, стосуватиметься і вас.