2016
Навіть якщо ви сором’язливі
April 2016


Навіть якщо ви сором’язливі

Довіряйте Господу, і Він благословить ваші зусилля ділитися євангелією.

Зображення
shy missionary

Коли я був новим президентом місії в Бразилії, то проводив співбесіду з кількома старійшинами. Я попросив одного з них розповісти про себе.

“Я дуже сором’язливий”,—сказав він. Він хвилювався, що сором’язливість заважатиме його здатності служити.

Я запитав: “Чи вважаєте ви, що Господь може допомогти вам бути хорошим місіонером, незважаючи ні на що?”

“Я вірю, що Господь може зробити все”.

“Тоді дозвольте Йому допомогти вам. Чи вважаєте ви, що у вас вийде?”

“Так”,—сказав він.

Маю зізнатися, що коли він виходив, я подумав: “Сподіваюся, що це подіє”.

Минуло кілька тижнів, і невдовзі ті ж місіонери знову прийшли на співбесіду. Цього разу напарник сором’язливого місіонера сказав: “Президенте, я не знаю, що ви йому сказали, але це дійсно подіяло. В нього почало добре виходити розмовляти з людьми”. Тож я з нетерпінням чекав на можливість знову з ним поговорити.

Коли він увійшов до мого кабінету, то опустив очі додолу.

“У мене є хороша новина,—сказав він.—Я й досі сором’язливий, але просив Господа допомогти мені. Потім я розкривав вуста і починав говорити. І знаєте що? Тепер я роблю це постійно. Я навіть не пам’ятаю, що кажу. Неймовірним є те, що людям це подобається. Вони відчувають Духа. Вони реагують на мене і на те, що я їм кажу”.

Я був вражений, побачивши, як цей місіонер видозмінився, коли зумів покласти довіру на Господа. Він став надзвичайним знаряддям, приносячи радість багатьом людям.

Подолання страху

Коли ми ділимося євангелією, то іноді нервуємося. Але на прикладі цього сором’язливого місіонера ми бачимо, що Господь скерує нас, якщо ми покладемо довіру на Нього. Святий Дух допомагатиме нам знати, що казати (див. 2 Нефій 32:2–3), а коли люди відчувають Духа, то їхня реакція, як правило, позитивна. Багатьох людей цікавить, у що ми віримо, і вони хочуть знати більше.

Велика радість

Я маю свідчення, що Небесний Батько скерує наші зусилля ділитися євангелією, і в цьому ми будемо мати велику радість. Насправді та радість залишиться з нами не лише в цьому житті, але і в світі прийдешньому. (Див. УЗ 18:16). Це хороша причина для того, щоб вийти із зони комфорту і щось зробити, навіть якщо ви сором’язлива людина.