2016
Пророцтво і особисте одкровення
April 2016


Послання Першого Президентства

Пророцтво і особисте одкровення

Зображення
youth and children first presidency message sidebars
Зображення
family watching general conference

Істинну Церкву Ісуса Христа було відновлено, і вона сьогодні є на землі. Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів завжди очолювали живі пророки і апостоли, які отримують постійне скерування з небес.

Цей божественний взірець також діяв і в давнину. Ми дізнаємося з Біблії: “Бо не чинить нічого Господь Бог, не виявивши таємниці Своєї Своїм рабам пророкам” (Амос 3:7).

Бог знову промовляв у наш час через пророка Джозефа Сміта. Він відкрив через пророка Джозефа євангелію Ісуса Христа в її повноті. Він відновив Своє святе священство з його ключами і всіма правами, силою та функціями священних повноважень священства.

У наш час сучасні пророки і апостоли вповноважені промовляти, навчати і скеровувати, отримавши це повноваження від Бога Батька і Господа Ісуса Христа. Спаситель сказав пророкові: “Що Я, Господь, сказав, Я сказав і не відмовляюся; і хоч небеса й земля минуться, Моє слово не минеться, але все буде здійснено, чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно” (УЗ 1:38).

На генеральній конференції двічі на рік ми благословенні нагодою чути слово Господа для нас від Його служителів. Це—безцінний привілей. Але цінність цієї нагоди залежить від того, чи сприймаємо ми ці слова під впливом того самого Духа, яким їх було дано тим служителям (див. УЗ 50:19–22). Оскільки вони отримують скерування з небес, так само повинні й ми. А для цього необхідно докладати такі самі духовні зусилля.

“Виконуй своє домашнє завдання”

Багато років тому один з членів Кворуму Дванадцятьох Апостолів попросив мене прочитати текст виступу, який він готував для генеральної конференції. Я був молодшим членом цього кворуму. Для мене було честю те, що він був упевнений у моїй здатності допомогти йому знайти слова, які він мав промовити за волею Господа. Він сказав мені з усмішкою: “О, це вже 22-й варіант виступу”.

Я згадав пораду люблячого і доброго Президента Гарольда Б. Лі (1899–1973), яку він дав мені раніше, особливо наголошуючи: “Геле, якщо ти хочеш отримати одкровення, виконуй своє домашнє завдання”.

Я читав, розмірковував і молився про той 22-й варіант. Я навчався якомога краще під впливом Святого Духа. На той час, коли цей член кворуму виступав зі своєю промовою, моє домашнє завдання було виконаним. Я не впевнений, що допоміг, але я знаю, що я змінився, коли слухав той виступ. Послання, які я отримував, були не лише в словах, які я читав і які він промовляв. Слова мали більше значення, ніж те що я читав у тому варіанті виступу. І здавалося, що послання призначалося саме мені, з урахуванням моїх потреб.

Служителі Бога постяться і моляться, аби отримати послання, яке Він для них має і яке вони повинні передати тим, хто потребує одкровення і натхнення. Ось що я дізнався з того випадку й багатьох інших, подібних йому: якщо, слухаючи пророків і апостолів, ми хочемо отримати велику користь, то нам самим треба сплатити ціну за отримання одкровення.

Господь любить кожну людину, яка може почути Його послання, і Він знає серця й обставини кожного. Він знає, яке виправлення, яке заохочення і яка євангельська істина найкраще допоможе кожній людині вибрати свій шлях на дорозі до вічного життя.

Ми, хто слухає і дивиться виступи з генеральної конференції, по її завершенні іноді думаємо: “Що мені запам’яталося найбільше?” Господь сподівається, що кожен з нас відповість так: “Я ніколи не забуду миті, коли відчував голос Духа, який промовляв моєму розуму й серцю, що я можу робити, аби задовольнити Небесного Батька і Спасителя”.

Ми можемо отримувати особисте одкровення, коли чуємо пророків і апостолів та коли працюємо з вірою, аби отримати його, саме так, як сказав про це Президент Лі. Я знаю, що це істина, з власного досвіду й завдяки свідченню Духа.