2016
Молитися зі справжнім наміром.
Лютий 2016


Молитися зі справжнім наміром

Карлос Рене Комеро, Сальвадор

У 1960 році на одній вечірці я познайомився з юнаком, який розповів мені про те, що Ісус Христос після Свого Воскресіння був на Американському континенті. Мені та ідея здалася цікавою, і я захотів дізнатися більше, тож почав шукати матеріали в бібліотеках, розпитувати представників різних релігійних деномінацій у своєму місті Сан-Мігель, Сальвадор.

Я шукав майже три роки, але нічого не знайшов. Коли я казав релігійним провідникам про те, що чув, що Христос приходив на Американський континент, вони мені відповідали, що мене обманули. Оскільки внаслідок пошуків я не знайшов ніякої інформації, то згодом почав вірити в те, що вони були праві.

Одного дня двоє місіонерів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів прийшли в мій дім і сказали, що мають важливе послання для моєї сім’ї. Я відразу ж запитав у них: “Чи знаєте ви, що Ісус Христос приходив на Американський континент?”

Один з них відповів: “Ми свідчимо про це”.

У ту ж мить я відчув величезну радість у розумі та в серці й запитав: “А звідки ви про це знаєте?”

Він узяв книгу з сумки і сказав: “Ми знаємо, що Христос приходив сюди завдяки цій книзі—Книзі Мормона”.

Те, чого навчали мене місіонери під час першої бесіди, викликало занепокоєння, і я сумнівався, що пророк Джозеф Сміт бачив у видінні Батька і Сина.

Однак Книга Мормона полонила мене, і місіонери продовжували мене навчати. Одного дня вони мене запитали: “Чи молилися ви, щоб дізнатися, чи те, про що ми навчаємо, є істиною?”

Я сказав їм, що молився, але не отримав жодної відповіді.

“Вам треба молитися із справжнім наміром”,—сказали вони.

Я читав Книгу Мормона кілька вечорів. Я прочитав і повірив, що Христос являвся нефійцям. Але я все ще не міг прийняти, що Джозеф Сміт мав видіння. Моя внутрішня боротьба була неймовірною.

Одного вечора я усамітнився, став на коліна і вилив своє серце Богові. Я розповів Йому, що мені треба знати, чи Він дійсно являвся Джозефу Сміту. Якщо так, то я пообіцяв Йому, що охрищуся в Церкві і служитиму Йому все своє життя.

Коли наступного ранку я прокинувся, то відповідь надійшла через Святого Духа. У розумі просвітліло, а серце сповнилося спокоєм. З тієї миті й досі у мене немає жодних сумнівів з приводу того, що Джозеф Сміт дійсно був пророком Божим, що Книга Мормона—це ще одне свідчення про Ісуса Христа і що Ісус Христос є нашим Спасителем і Викупителем. Я знаю, що Христос приходив на Американський континент після Свого воскресіння. Моя душа втішається від цього дивовижного знання, якого мене навчали силою Святого Духа.