2015
Головоломка ‘Відновлення’
Грудень 2015


Головоломка “Відновлення”

Автор живе в штаті Юта, США.

Що означає слово Відновлення?

“Бо Я дарував тобі ключі і владу священства, через що Я відновлюю все і відкриваю тобі все в належний час” (УЗ 132:45).

Зображення
Product Shot from December 2015 Liahona

По дорозі з церкви додому Анна згадала про маленький клаптик паперу, який вона отримала від учительки. “Мамо, а знаєш що? Мені треба підготувати виступ в Початковому товаристві на наступну неділю”.

“Чудово!—сказала мама.— А на яку тему?”

“Мені треба говорити про Відновлення. Але я не дуже знаю, що це таке”.

Відновлення означає те, що Бог повернув, або відновив, усе, що Він хоче бачити у Своїй Церкві,—сказала мама.— Через пророка Джозефа Сміта Він повернув храми, священство, хрищення і дар Святого Духа. Без Відновлення у нас не було б Церкви!”

Анна кивнула. “Думаю, що це зрозуміло. Але я не знаю, чи зможу пояснити це так само, як і ти”.

“Послухай, у мене є ідея,—сказала мама, коли вони прийшли додому.— Ходімо зі мною”.

Анна пішла за мамою у вітальню. Учора ввечері вони почали складати головоломку і клаптики ще були розсипані по всьому столику.

“Уяви собі, що євангелія—це складена головоломка”. Мама узяла один клаптик. “Багато клаптиків зображення були на землі в різні часи. Але після того як Ісус та апостоли померли, багато євангельських істин були втрачені або змінені. Ті клаптики істини треба було повернути”.

“А що ж сталося потім?” Анна перемішала декілька з розсипаних клаптиків.

“Через багато років по тому Бог покликав сільського хлопчика, щоб повернути ті клаптики і скласти їх разом, як це було за часів Ісуса на землі. Як ти думаєш, хто то був?”

“Джозеф Сміт!— сказала Анна, усміхаючись.— Здається, що я починаю розуміти”. Вони з мамою продовжили розмову про Джозефа Сміта і про різні клаптики євангелії, які Бог повернув на місце з його допомогою.

До кінця тижня Анна писала свій виступ і тренувалася його виголошувати. В молитві до Небесного Батька вона просила дати їй сміливості поділитися своїм посланням у Початковому товаристві.

У неділю, коли настав час для виступу, Анна підвелася, глибоко вдихнула і поставила головоломку на дошку, аби всі могли бачити. Усі клаптики головоломки були зібрані.

“Дуже давно багато важливих клаптиків євангельської головоломки були на землі. Коли Ісус і Його апостоли померли, деякі клаптики загубилися”. Анна забрала кілька клаптиків головоломки і відклала їх. “Потім Небесний Батько та Ісус покликали Джозефа Сміта пророком, щоб повернути відсутні клаптики євангелії. Це називається Відновлення”. Вона взяла клаптик головоломки, щоб показати його Початковому товариству. На звороті було написано “Влада священства”.

Потім Анна показала решту клаптиків. Вона читала напис на звороті кожного клаптика, перш ніж покласти його на відповідне місце в головоломці. “Сучасний пророк … дванадцять апостолів … храмова робота для створення вічних сімей … хрищення зануренням … рукопокладання для надання дару Святого Духа”.

Анна підняла складену головоломку. “Тепер ми маємо всі клаптики євангелії. Це означає, що ми можемо бачити велику картину того, як ми можемо бути щасливими і одного дня жити знову з Небесним Батьком. Я вдячна за Відновлення. В ім’я Ісуса Христа, амінь”.