2015
Тримайся свого шляху.
Листопад 2015


Тримайся свого шляху

Поставте Бога на перше місце, незалежно від випробувань, які ви зустрінете. Любіть Бога. Майте віру в Христа і довіртесь Йому в усьому.

11 березня 2011 року я стояв на платформі залізничного вокзалу Шінагава в Токіо, щоб відвідати Кобеську Японську місію. Приблизно о 14:46 стався величезний 9-бальний землетрус. Я не міг стояти через те, що сильно трусило, і я міцно тримався за перила на сходах. Поряд почали падати на підлогу лампи зі стель. Весь Токіо опинився в паніці.

На щастя, я не постраждав, і через чотири години я із заспокоєнням дізнався, що вся моя сім’я була в безпеці.

По телебаченню постійно показували жахливі і шокуючі репортажі. Величезне цунамі вторглося на територію Сендайської місії, зметаючи все на своєму шляху: машини, будівлі, фабрики і поля. Я був приголомшеним трагічними репортажами, і я плакав. Я палко молився, щоб захист і підтримка нашого Небесного Батька були на всіх людях, що живуть в цьому регіоні, яких я так щиро любив.

Пізніше я дізнався, що всі місіонери і члени Церкви були в безпеці. Однак багато членів Церкви постраждало, втративши своїх членів родини, домівки і все майно. Близько 20000 людей загинули, цілі райони були зруйновані, і багато людей були змушені покинути свої домівки внаслідок аварії на атомній електростанції.

Сьогодні подібні катастрофи приносять спустошення в багатьох частинах світу, спричиняючи велику втрату людського життя. Ми попереджені, що катастрофи, війни і багаточисельні проблеми з’являться в світі.

Коли подібні випробування раптово приходять до нас, ми, можливо, питаємо: “Чому це сталося зі мною?” або “Чому я маю страждати?”

Дуже довгий час після мого навернення в євангелію я не міг чітко відповісти на питання “Чому саме мені дані ці випробування?” Я розумів, частину плана спасіння, яка каже, що ми будемо випробувані. Однак, насправді, коли мова йшла про це питання, я не був впевненим, що маю достатньо здатності, аби відповісти на нього. Але настав час в моєму житті, коли я теж довідався з власного досвіду про велике випробування.

Коли мені було 30 років, я мав нагоду, в звʼязку з роботою, відвідати Нагойську місію. Після зустрічі президент місії, любʼязно домовився, щоб старійшини відвезли мене в аеропорт. Однак, коли ми під’їхали до перехрестя біля підніжжя довгого пагорба, величезна вантажівка вискочила позаду нас на великій швидкості. Вона вдарилась в задню частину нашої машини і протягла її вперед більш ніж на 20 метрів. Найжахливіше було те, що в вантажівці не було водія. Багажне відділення нашої машини зім’ялося вполовину. На щастя, і обидва старійшини, і я вижили.

Однак наступного дня я відчув біль в шиї і плечах, який переріс в жахливий головний біль. З того дня я не міг спати, і був змушений жити кожен день з фізичним і психологічним болем. Я молився Богові, щоб Він вилікував мій біль, але ці симптоми продовжувались приблизно 10 років.

В цей час почуття сумніву також почали з’являтися в моїх думках, і я розмірковував: “Чому я маю страждати від такого сильного болю?” Проте, хоча те зцілення, яке я шукав, мені не було надано, я намагався бути вірним в дотриманні заповідей Бога. Я продовжував молитися, щоб бути здатним знайти відповіді на питання стосовно моїх випробувань.

Прийшов час, коли я зрозумів, що страждаю від кількох додаткових особистих проблем, і я був стурбованим, тому що я не знав, як упоратися з цим новим випробуванням. Я молився, щоб знайти відповідь. Але я не отримав її відразу. Тому я пішов поговорити з керівником в Церкві, якому я довіряв.

Коли ми розмовляли, він сказав з любов’ю в його голосі: “Брат Аоягі, чи не є вашою метою на цій землі пройти через це випробування? Чи не полягає вона в тому, щоб прийняти всі випробування цього життя, такими, якими вони є, а все інше залишити Богові? Чи Ви не думаєте, що ця проблема буде вирішена, коли ми воскреснемо?”

Коли я почув ці слова, я відчув дух Господа дуже сильно. Я чув це вчення безліч разів, але очі мого розуміння ніколи не були відкриті так, як це сталося зараз. Я зрозумів, що це була відповідь, яку я шукав у Господа в моїх молитвах. Я зміг чітко зрозуміти план спасіння нашого Небесного Батька і по-новому зрозуміти цей важливий принцип.

В Книзі Авраама Господь Бог проголошує: “І в цьому ми випробуємо їх, щоб подивитися, чи робитимуть вони все, що Господь Бог їхній накаже їм”1.

Принцип в тому, що Бог, хто створив небеса і землю, знає величний задум стосовно цієї землі, що Він панує над всім і на небі, і на землі; і заради виконання плану спасіння, Він надає нам багато різних переживань, включаючи випробування, поки ми тут на цій землі.

Господь сказав наступне Джозефу Сміту:

“Знай, сину Мій, що все це додасть тобі досвіду і буде тобі на благо…

Отже, тримайся свого шляху,… бо Бог буде з тобою на віки вічні”2.

Випробування на цій землі, включаючи хвороби і смерть,—частина плану спасіння і неминучий досвід. Нам необхідно “трима[ти]ся свого шляху” і приймати наші випробування з вірою.

Однак мета нашого життя—це не лише витерпіти випробування. Небесний Батько послав Свого улюбленого Сина, Ісуса Христа, бути нашим Спасителем і Викупителем, щоб ми могли подолати випробування, з якими ми зустрічаємось на цій землі; іншими словами, Він вчинить так, щоб наше слабке стало сильним3, Він викупляє наші гріхи і наші недосконалості, і Він робить для нас можливим отримати безсмертя і життя вічне.

Президент Генрі Б. Айрінг сказав: “Але випробування люблячого Бога даються не для того, щоб побачити, чи можемо ми витерпіти труднощі, але чи здатні ми їх витерпіти гідно. Ми успішно пройдемо випробування, якщо покажемо, що пам’ятали Його і дані Ним заповіді”4.

“Трима[ти]ся свого шляху”—це ключовий вибір під час випробувань. Зверніть ваші серця до Бога, особливо, коли ви стикаєтеся з випробуваннями. Смиренно дотримуйтесь заповідей Бога. Покажіть віру, привівши у відповідність свої бажання з волею Господа.

Давайте поміркуємо над тією аварією в Нагої. Я міг загинути там. Однак, завдяки благодаті Господа, я чудовим чином вижив. І я знаю, що мої страждання були для мого навчання і духовного росту5. Heбесний Батько навчив мене стримувати моє нетерпіння, розвинути співчуття і заспокоювати тих, хто страждає. Коли я зрозумів це, моє серце наповнилось почуттям вдячності до мого Небесного Батька за це випробування.

Поставте Бога на перше місце, незалежно від випробувань, які ви зустрінете. Любіть Бога. Майте віру в Христа і довіртесь Йому у всьому. Мороній дав наступні обіцяння таким людям: “І якщо ви відринете від себе всю безбожність і любитимете Бога з усією вашою могутністю, розумом і силою, тоді Його благодаті буде достатньо вам, щоб через Його благодать ви могли бути досконалими в Христі”6.

Я щиро свідчу, що Бог Батько і Його Улюблений Син, Ісус Христос живуть і, що Божі обіцяння для тих, хто “трима[єть]ся свого шляху” і любить Його, будуть виконані навіть під час випробувань, в священне ім’я Ісуса Христа, амінь.