2015
Відкрити божественність всередині
Листопад 2015


Відкрити божественність всередині

Ми приходимо на цю землю, щоб живити й виявляти насіння божественної природи, які знаходяться в нас.

Сестри, ми любимо вас! Я свідчу, що життя є даром. Бог має план для кожної з нас і мета життя кожної з нас була визначена задовго до нашого приходу на цю землю.

Недавно я усвідомила, що чудо народження дитини у смертне життя є частиною плану Господа. Кожна з нас фізично розвивалася в утробі своєї матері, при цьому наше тіло протягом багатьох місяців отримувало все необхідне від її тіла. Однак, зрештою, процес народження—визначальний як для матері, так і для дитини—розлучив нас.

Зображення
Новонароджене немовля

Коли немовля входить у цей світ, зміна температури й світла та раптове зменшення тиску на груди змушують дитину зробити свій перший важкий вдих. Її маленькі легені раптом вперше наповнюються повітрям, органи починають працювати, а дитина дихати. Коли пуповину перев’язано, цей життєдайний канал між матір’ю й дитиною роз’єднується назавжди, і починається життя дитини на землі.

Йов сказав: “Дух Божий мене учинив, й оживляє мене Всемогутнього подих”1.

Ми приходимо у цей світ “прокладаючи шлях у хмарах слави”2. “Сім’я: Проголошення світові” навчає, що кожен з нас “є улюбленим духовним сином або улюбленою духовною дочкою небесних батьків і … [кожен] має божественну природу і долю”3. Небесний Батько щедро ділиться з нами частиною Своєї божественності. Ця божественна природа надається як дар від Нього з любов’ю, яку може відчували лише батько або матір.

Ми приходимо на цю землю, щоб живити й виявляти насіння божественної природи, які знаходяться в нас.

Ми знаємо, для чого

Елейн Кеннон, колишній генеральний президент Товариства молодих жінок, сказала: “В житті жінки є два важливі дні: день, коли вона народилася, і день, коли вона дізнається, для чого народилася”4.

Ми знаємо, для чого народилися. Ми прийшли на цю землю, щоб допомогти будувати Його царство та підготуватися до Другого пришестя Його Сина, Ісуса Христа. З кожним нашим подихом, ми прагнемо наслідувати Його. Божественна природа всередині кожного з нас стає виразнішою і звеличується завдяки зусиллям, які ми робимо, щоб наблизитися до нашого Батька і Його Сина.

Наша божественна природа ніяк не пов’язана з нашими особистими досягненнями, статусом, якого ми досягаємо, кількістю марафонів, які ми пробігаємо, або нашою популярністю й почуттям власної гідності. Наша божественна природа походить від Бога. Її було встановлено у бутті, яке передувало нашому народженню, і продовжуватиметься у вічності.

Нас люблять

Ми відповідаємо нашій божественній природі, коли відчуваємо і виявляємо любов нашого Небесного Батька. Ми вільні живити її, сприяти її розквіту і допомогти її зростанню. Петро сказав, що нам даровані “цінні обітниці”, щоб ми могли бути причасниками божественної природи”5. Коли ми розуміємо, ким ми є,—дочками Бога,—ми починаємо усвідомлювати ті цінні обіцяння.

Коли ми дивимося у вікно, а не лише у дзеркало, це дозволяє нам бачити себе Його дочками. Ми, природно, звертаємося до Нього у молитві і прагнемо читати Його слова і виконувати Його волю. Ми здатні отримувати підтвердження нашої гідності вертикально від Нього, а не горизонтально від світу, що навколо нас, чи від тих, хто є у Фейсбуці або Інстаграмі.

Якщо коли-небудь ви засумніваєтеся в тій іскрі божественності, що знаходиться всередині вас, схиліть коліна у молитві і спитайте Небесного Батька: “Чи дійсно я Твоя дочка, і чи любиш Ти мене?” Старійшина М. Рассел Баллард сказав: “Одним з найприємніших послань, яке донесе Дух, буде те, які почуття до вас має Господь”6.

Ми Його. Павло сказав: “Сам Цей Дух свідчить разом із духом нашим, що ми—діти Божі”7. Часто першою піснею Початкового товариства, яку ми вивчаємо, є “Я Божеє дитя”8. Зараз настав час узяти цю улюблену фразу “Я Божеє дитя” і додати слова: “Отже, що?” Ми навіть можемо поставити такі запитання: “Що я робитиму, щоб прожити життя як дитя Бога?” “Як я можу розвинути божественну природу, яка всередині мене?”

Президент Дітер Ф. Ухтдорф сказав: “Бог послав вас сюди, щоб підготуватися до майбутнього, яке є величнішим, ніж будь-що з того, що ви можете уявити”9. Те майбутнє, день за днем, оживає, коли ви робите більше, ніж просто існуєте, воно оживає, коли ви живете так, щоб виповнити міру свого створіння. Це запрошує Господа у ваше життя і ви починаєте дозволяти Його волі ставати вашою.

Ми навчаємося завдяки нашій божественній природі

Божественна природа пробуджує в нас бажання самим знати ці вічні істини.

Молода жінка на ім’я Емі недавно виклала мені такий урок, коли написала: “В наш час важко бути підлітком. Путь стає вужчою. Сатана наполегливо працює. Може бути або правильно, або ні; ніякої середини”.

Вона продовжила: “Іноді важко знайти хороших друзів. Навіть коли ти думаєш, що у тебе найкращі друзі, які ніколи тебе не полишать, це може змінитися з будь-якої причини. Саме тому я така щаслива, що у мене є сім’я, Небесний Батько, Ісус Христос і Святий Дух, які можуть бути моїми товаришами, коли з друзями не складається”.

Емі додала: “Одного вечора мені було неспокійно. Я сказала своїй сестрі, що не знала, що робити”.

Пізніше того вечора її сестра надіслала їй текстове повідомлення і процитувала старійшину Джеффрі Р. Холланда, коли той сказав: “Не здавайтесь. … Не опускайте руки. Продовжуйте йти. Продовжуйте робити спроби. Попереду чекають допомога і щастя. … Зрештою все буде добре. Довіряйте Богові і вірте, що хороше настане”10.

Емі пояснила: “Я пригадала, що читала це, і просто молилася, щоб відчути любов Бога, якщо Він дійсно чує мене”.

Вона сказала: “Як тільки я спитала і повірила, що Він чує мене, я відчула у своїй душі найдивовижніше радісне, тепле почуття. Його неможливо описати словами. Я знала, що Він чує і любить мене”.

Оскільки ви є Його дитиною, Він знає, ким ви можете стати. Він знає ваші страхи і ваші мрії. Він радіє вашому потенціалу. Він чекає, коли ви прийдете до Нього у молитві. Оскільки ви є Його дитиною, то не лише ви потребуєте Його, але і Він потребує вас. Ті, хто сидить навколо вас прямо зараз, на цих зборах, потребують вас. Світ потребує вас, і ваша божественна природа дозволяє вам бути Його учнем, кому Він довіряє, для всіх Його дітей. Коли ми починаємо бачити божественність у собі, ми можемо бачити її і в інших.

Ми служимо завдяки нашій божественній природі

Божественна природа пробуджує в нас бажання служити іншим.

Зображення
Матір і дитина під час голоду в Ефіопії

Недавно Шерон Юбенк, директор Гуманітарної служби і Благодійної організації СОД, розповіла про подію, про яку їй розповів старійшина Гленн Л. Пейс. В середині 1980-х років в Ефіопії поширилася посуха і настав надзвичайний голод. Щоб допомогти людям, були створені пункти харчування, де були вода і їжа для тих, хто міг дістатися до них. Один літній чоловік, який потерпав від голоду, долав велику відстань, щоб дістатися до пункту харчування. Йдучи через якесь село, він почув плач дитини. Він почав шукати її і шукав доки не знайшов дитину, яка сиділа на землі біля своєї померлої матері. Забравши дитину, чоловік подолав ще 40 км до пункту харчування. Коли він прийшов, його першими словами були не: “Я голодний” або “Допоможіть мені”, а: “Що можна зробити для цієї дитини?”11

Божественна природа всередині нас запалює наше бажання допомагати іншим і спонукає нас діяти. Небесний Батько та Ісус Христос можуть допомогти нам знайти сили робити це. Чи може Господь спитати нас: “Що можна зробити для цієї дочки, цього брата, цього батька або цього друга?”

Саме через шепіт Духа божественна природа людини, яка сумнівається чи варто дихати, коли задихається від нестачі духовного повітря, знаходить мир, щоб дихати знову.

Коли говорить пророк, наша божественна природа відгукується на його слова, і вони дають нам силу йти за ним.

Щотижневе прийняття причастя вдихає надію в божественність всередині нас, і ми згадуємо нашого Спасителя, Ісуса Христа.

Я обіцяю, що коли ви прагнутимете розкрити глибину божественної природи, яка є всередині вас, ви почнете ще більше звеличувати ваш дорогоцінний дар. Нехай він скеровує вас, щоб ви стали Його дочкою, яка повертається дорогою до Нього—де нас буде “відновлен[о] для Того Бога, Який дав [нам] дихання”12. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання:

  1. Йов 33:4.

  2. “Ode: Intimations of Immortality from Recollections of Early Childhood”, The Complete Poetical Works of William Wordsworth (1924), 359.

  3. “Сім’я: Проголошення світові”, Ліягона, лист. 2010, 129.

  4. Elaine Cannon, in “‘Let Me Soar,’ Women Counseled”, Church News, Oct. 17, 1981, 3.

  5. 2 Петра 1:4.

  6. M. Russell Ballard, “Women of Righteousness”, Liahona, Dec. 2002, 42.

  7. Римлянам 8:16.

  8. Див. “Я Божеє дитя”, Гімни, №. 186.

  9. Дітер Ф. Ухтдорф, “Радісно жити за євангелією”, Ліягона, лист. 2014, с. 121.

  10. Джеффрі Р. Холланд, “An High Priest of Good Things to Come”, Liahona, Jan. 2000, 45.

  11. Див. Glenn L. Pace, “Infinite Needs and Finite Resources”, Tambuli, Mar. 1995, 18–19.

  12. 2 Нефій 9:26.