2015
Сім’ї і молитва
Вересень 2015


Послання Першого Президентства

Сім’ї і молитва

Зображення
Family kneeling in prayer. Shot in Ecuador

Одного разу, коли протягом ночі я сидів біля ліжка свого батька, він розповідав про своє дитинство. Він говорив про любов своїх батьків у важкі часи та любов свого Небесного Батька і Спасителя. Я знав, що він помирає від раку, тож мене не дивувало, що він іноді не міг відрізнити своїх почуттів до Небесного Батька від любові та доброти свого земного батька. Мій батько часто говорив, що коли він молився, йому здавалося, наче йому усміхається сам Небесний Батько.

Його батьки своїм прикладом навчили його молитися так, ніби він говорив з Богом, і вчили, що Бог з любов’ю дасть йому відповідь. Йому був потрібен цей приклад до самого кінця. Коли біль посилювався, ми знаходили його вранці на колінах біля ліжка. Він був надто слабким, щоб повернутися у ліжко. Він сказав нам, що молився, щоб спитати свого Небесного Батька, чому йому доводиться так сильно страждати, адже він завжди намагався чинити добро. Він сказав, що отримав лагідну відповідь: “Богові потрібні мужні сини”.

Тож він мужньо тримався до кінця, вірячи, що Бог любить його, прислухається до нього і що Він підтримає його. Він був благословенний ще з малих літ знати і ніколи не забувати, що люблячий Бог знаходиться близько—на відстані молитви.

Саме тому Господь навчав батьків: “І вони також мають навчати своїх дітей молитися і ходити чесно перед Господом” (УЗ 68:28).

Євангелію Ісуса Христа було відновлено—з Книгою Мормона і всіма ключами священства, які можуть поєднувати сім’ї—завдяки тому, що Джозеф Сміт ще хлопчиком молився з вірою. Він здобув таку віру в люблячій і відданій сім’ї.

Двадцять років тому Господь дав сім’ям таку пораду в документі, виданому Першим Президентством і Кворумом Дванадцятьох Апостолів, “Сім’я: Проголошення світові”: “Щасливі шлюби й сім’ї засновуються та зберігаються на принципах віри, молитви, покаяння, прощення, поваги, любові, співчуття, праці, а також здорового відпочинку”1.

Ми у величезному боргу вдячності перед сім’єю пророка Джозефа Сміта за те, яким вони його виховали. Його сім’я була взірцем не лише віри і молитви, але також покаяння, прощення, поваги, любові, співчуття, праці та здорового відпочинку.

Майбутні покоління ваших нащадків зможуть назвати вас благословенними за ваш приклад молитви у вашій сім’ї. Можливо ви не виховаєте великого слугу Бога, але ви можете своїми молитвами і прикладом відданості допомогти Господу Ісусу Христу виховати добрих і улюблених учнів.

З усього, що ви можете вирішити робити, щоб допомогти Господу, центральне місце займатиме молитва. Є на перший погляд звичайні люди, які, коли вони моляться, надихають інших відкрити очі, щоб побачити Того, до кого звернені їхні слова. Ви можете стати такою людиною.

Подумайте про те, що це може означати для тих, хто стає з вами навколішки у сімейній молитві. Коли вони відчувають, що ви говорите з Богом з вірою, їхня віра зросте, щоб також говорити з Богом. Коли ви молитеся, щоб подякувати Богові за благословення, які, як їм відомо, вже прийшли, зростатиме їхня віра в те, що Бог любить їх і що Він відповідає на ваші молитви і відповість на їхні. Так може статися у сімейній молитві лише тоді, якщо з вами це ставалося раз за разом у приватній молитві.

Я все ще благословенний завдяки моїм батьку та мамі, які говорили з Богом. Їхній приклад сили молитви в сім’ях продовжує благословляти покоління, що прийшли після них.

Мої діти й онуки кожного дня благословенні прикладом моїх батьків. До них перейшла віра в те, що люблячий Бог чує молитви і відповідає на них. Ви можете створити такий спадок у своїй сім’ї. Я молюся про те, щоб ви це зробили.

Посилання:

  1. “Сім’я: Проголошення світові”, Ліягона, лист. 2010, третя сторінка обкладинки.