2015
Я розмовляв з Богом, як з другом
Липень 2015


Я розмовляв з Богом, як з другом

“Знай, Він тут є, Він тебе чує” (Збірник дитячих пісень, с. 6).

В дитинстві я був дуже сором’язливий, і мені було важко знаходити друзів. Я часто молився Богові, щоб Він допоміг мені подолати страхи і сором’язливість. Я розмовляв з ним у молитві, як з другом. Ніхто не вчив мене, як це робити—просто мені дуже треба було з кимось поговорити. У мене не було друзів, тож я знайшов Того, з ким можу поговорити.

Потім я познайомився з місіонерами. Вони дали мені Книгу Мормона і я почав її читати. Коли я читав 3 Нефій 17, мене по-справжньому вразило те, як Ісус узяв малих діток і молився за них. Я знав, що саме так і треба молитися.

Я вирішив прочитати всі уривки з Писань, де Ісус Христос молиться. В Євангелії від Луки 3:21, після того як Іван охристив Ісуса, Той молився Небесному Батьку і небеса відкрилися. Коли я це прочитав, то знав, що хочу молитися так, аби і для мене небеса відкривалися.

Іноді я відчував втому, і мені не хотілося молитися. Але потім я згадував, як молився Ісус. Я намагався бути чесним і щирим у своїх молитвах, аби небеса відкривалися і для мене.

Іноді мої молитви були короткі, бо я не знаходив слів, щоб висловити свої думки. У мене лише були різні почуття всередині, і я казав: “Ти знаєш, що я намагаюся сказати. Будь ласка, допоможи мені”.

Іноді, коли я молився, щоб благословити їжу, то згадував, що навіть завдяки тій невеликій молитві небеса можуть відкриватися. Я намагаюся забувати про світ і встановити зв’язок з Небесним Батьком. І дуже смиренно я промовляю те, що іде з мого серця.

Коли я відчуваю мир і втішення, то знаю, що небеса для мене відкриті.

Після того як місіонери навчали мою сім’ю про євангелію, ми з мамою і сестрою охристилися. Але батько, брат і ще одна сестра не приєдналися до Церкви. Я дуже хотів, щоб батько був членом Церкви. Я постився і молився кожного дня, щоб батько прийняв євангелію і охристився.

Я знав, що треба молитися за батька, і я також знав, що треба чекати на відповідь від Бога. Іноді Він каже: “Ні, не зараз”. Згодом мій батько таки послухав, зрозумів і охристився.

Якщо ваші мама чи батько поки що не є членами Церкви, поговоріть зі своїм Другом—вашим Небесним Батьком. Попросіть Його зворушити серце мами або тата. Поговоріть з Ним смиренно і чесно, дуже щиро. А потім не думайте ні про що. Він бере цю справу у Свої руки. Він знає, як усе влаштовувати. Він знає вашого батька і маму краще за вас. Він знає, як їх зворушити.

Не переймайтеся. У вас є друг. Моліться від щирого серця, а Небесний Батько буде вас слухати. Небеса будуть відкриті. Він знає вас, і Він благословить вас.

Ілюстровано Діллін Марш