2015
Може сім’я святих жити вічно
червень 2015


Послання Першого Президентства

Може сім’я святих жити вічно

Зображення
An elderly man and woman holding hands as they walk down a road to the Cochabamba Bolivia Temple in the distance.

Сила священства поєднувати сім’ї навіки—це один з найбільших дарів Бога. Кожна людина, яка розуміє план спасіння, прагне отримати це вічне благословення. Лише під час церемоній запечатування, які відбуваються в освячених храмах Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, Бог дає обіцяння, що сім’ї можуть бути поєднані навіки.

Ключі священства, завдяки яким це стає можливим, було відновлено на землі Джозефу Сміту пророком Іллєю у Кертлендському храмі. Ці ключі священства передаються неперервним ланцюжком через живих пророків Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів до цього часу.

Спаситель під час Свого земного служіння казав про владу запечатувати сім’ї, звертаючись до Петра, головного апостола, такими словами: “Поправді кажу вам: Що тільки зв’яжете на землі, зв’язане буде на небі, і що тільки розв’яжете на землі, розв’язане буде на небі” (Maтвій 16:19).

Лише в целестіальному царстві ми можемо жити сім’ями вічно. Там ми можемо всією сім’єю перебувати в присутності Небесного Батька і Спасителя. Пророк Джозеф Сміт описав у книзі Учення і Завіти, як це буде прекрасно:

“Коли Спаситель явиться, ми побачимо Його Таким, Який Він є. Ми побачимо, що Він є такою самою людиною, як ми.

І ті самі суспільні стосунки, які існують серед нас тут, існуватимуть серед нас там, вони тільки будуть поєднані з вічною славою, якої ми тепер не маємо” (УЗ 130:1–2).

У Писаннях сказано, що ми впевнено можемо прямувати до небесних стандартів у своїх стосунках з нашими сім’ями. Ми можемо добре дбати про членів нашої сім’ї, як живих, так і померлих, робити все, на що здатні, аби провести для них обряди священства, які зв’яжуть нас на небесах.

Багато з вас, молоді та літні, роблять це. Ви знаходите імена померлих родичів, які ще не отримали обрядів, завдяки яким ви можете запечататися разом.

Майже всі ви маєте живих родичів, які ще не були запечатані сім’ями владою священства. Багато з вас мають живих родичів, які отримали обряди священства, але не дотримуються завітів, укладених з Богом. Бог благословить вас за те, що ви зможете з вірою допомагати всім тим родичам. У вас є обіцяння, дане Господом тим Своїм учням, які приводять до Нього інших людей:

“І кожний, хто приймає вас, там і Я буду також, бо Я йтиму перед вашим лицем. Я буду праворуч і ліворуч від вас, і Мій Дух буде у ваших серцях, а Мої ангели—навколо вас, щоб підтримувати вас” (УЗ 84:88).

З вікна свого кабінету я кожного дня бачу молодят, які фотографуються серед прекрасних квітів і фонтанів. Як правило, поки фотограф робить весільні фото, наречений несе наречену на руках принаймні кілька кроків, що виглядає дуже гарно. Кожного разу, коли я це бачу, то думаю про знайомі мені подружжя, які через певний час—іноді дуже короткий час після весілля—мали нести одне одного іншим чином, коли життя ставало важким. Можна втратити роботу. Іноді народжуються діти з серйозними проблемами. Може спіткати хвороба. І тоді звичка робити іншим те, що ми б хотіли, аби робили нам—у більш сприятливу пору—перетворить нас на героїв і героїнь у ті нелегкі часи, які вимагатимуть від нас більшого, ніж, як ми вважали, ми маємо в собі.

Ми завдячуємо своїм сім’ям хорошими стосунками, які можемо взяти із собою в присутність Бога. Ми повинні намагатися не ображати і не ображатися. Ми можемо прийняти рішення швидко і повною мірою пробачати. Ми можемо намагатися ставити щастя інших людей на перше місце. Ми можемо казати добрі слова. І якщо ми намагаємося робити все це, ми запросимо Святого Духа в свої сім’ї і в своє життя.

Я запевняю вас у тому, що з Господньою допомогою і з покаянням у серці ми можемо ще у цьому житті побачити відблиск того життя, яке ми матимемо у вічності. Небесний Батько любить нас. Він хоче, аби ми повернулися до Нього. Спаситель силою Своєї Спокути уможливлює зміни у наших серцях, без яких ми не можемо увійти у святі храми, укласти завіти, яких потім можемо дотримуватися, і з часом вічно жити сім’ями в целестіальній славі—знову вдома.

Зображення
Product Shot from June 2015 Liahona

Фотографія храму в Сан-Дієго, штат Каліфорнія