2014
Запитання і відповіді
Лютий 2014


Запитання і відповіді

“Храм знаходиться так далеко, що я не можу відвідувати його часто. Як можна зробити так, щоб храм посів важливіше місце в моєму житті вже сьогодні?”

Якщо ви робите все можливе, щоб відвідувати храм якомога частіше, то Господь буде задоволений вашими зусиллями. Якщо ви не можете відвідувати храм, то є багато того, що ви можете робити, аби храм посів у вашому житті важливіше місце:

  • Жити так, щоб бути гідними відвідування храму. Жити відповідно до норм, яких необхідно дотримуватися, аби увійти в дім Господа, означає, що ми завжди готові бути в Його присутності.

  • Плануйте отримати свій ендаумент і укласти шлюб у храмі. Якщо ви встановите за мету отримати ці важливі обряди, вам буде легше зосередитися на храмі.

  • Одягайтеся скромно. Це допоможе вам підготуватися до отримання вашого власного ендаументу.

  • Вивчайте уривки з Писань, де йдеться про храм (наприклад, Вихід 26–29; Левит 8; УЗ 97; 109; 110; 124:25–42; Moйсей 2–5). Жовтневий номер журналу Ліягона за 2010 рік також був повністю присвячений храмам.

  • Знайдіть інформацію про своїх родичів (зайдіть на сайт FamilySearch.org) і подивіться, чи були за них виконані храмові обряди.

  • Запитайте інших людей, що храм означає для них і поділіться cвоїм свідченням про те, що храм є дійсно домом Господа.

  • Допоможіть перетворити свій дім на подобу храму: “Встановіть дім, саме дім молитви, дім пощення, дім віри, дім пізнання, дім слави, дім порядку, дім Бога” (УЗ 109:8).

Ви з молитвою можете вибрати одну або дві із запропонованих ідей, та спробувати їх втілити цього місяця. Вони допоможуть вам відчути Духа і більше дізнатися про храм.

Подумайте про те, як храми благословляють ваше життя

Коли ми ставимося до храмів, як до чогось звичного, то вони дуже далекі від нашого серця. Нам необхідно думати про благословення, які храм може нам надати, й ходити до храму, коли випадає нагода. Навіть якщо ви можете відвідати храм лише кілька разів на рік, ці відвідування можуть бути більш значущими, якщо ви принесете з собою імена родичів або будете поститися. Дух у домі Господа є особливим—тому ваше відвідування буде мати значення.

Бенджамін С., 18 років, шт. Юта, США

Залишайтеся чистими і гідними

Храм приносить радість у моє життя сьогодні. Коли я йду до храму, то більше дізнаюся про Небесного Батька та Ісуса Христа. Моя робота у храмі зміцнює та очищує мене духовно. Я здобуваю краще розуміння нашої мети на землі. Храм вселяє в мене сміливість у подоланні труднощів та спокус і дає мені силу справлятися зі своїми слабкостями. Храм—це єдине місце, де ми можемо запечататися разом як вічна сім’я, тож я готуватимуся, щоб увійти до храму й залишатимуся чистою та гідною.

Мікаелла Б., 16 років, Філіппіни

Зберігати Дух храму

Мені треба добиратися до Німецького Франкфуртського храму сім годин, тож разом із сім’єю ми їздимо двічі на рік і проводимо у храмі тиждень. Але коли випадає додаткова можливість поїхати в храм, то я використовую її, бо знаю, що це буде великим благословенням. Я зберігаю дух храму, кожного дня читаючи Писання. Я використовую свою храмову рекомендацію як закладку. Кожного разу, коли я бачу свою храмову рекомендацію, то ставлю собі запитання, щоб пересвідчитися, що гідна відвідування храму. Це зміцнює мене і допомагає відчувати Духа. І хоча храм знаходиться далеко від дому, я все ж намагаюся жити так, як ніби можу ходити до нього кожного дня.

Ліз Г., 17 років, Франція

Підготуйте себе

Відвідувати храм два чи три рази на рік—це добре, якщо ми робимо це зі щирим і чистим серцем. Ми можемо заохочувати наших церковних провідників організовувати подорожі до храму. Якщо ми не в змозі поїхати, то намагаймося підготуватися, щоб коли прийде час, ми могли поїхати з великою радістю. Життя у нас напружене, але пророки пообіцяли, що коли ми будемо відвідувати дім Господа, ми матимемо благословення.

Кріста Л., 16 років, Парагвай

Читайте свої записи у щоденнику про минулі поїздки до храму

Пишіть у щоденнику про час, проведений у храмі, а потім перечитуйте ці сторінки, коли ви будете вдома. Це допоможе вам пам’ятати почуття, які у вас виникали. Записування особистих одкровень має особливе значення. Коли я була у храмі, то намагалася уважно слухати Духа, оскільки Він завжди готовий допомагати нам у навчанні. Кожного разу, коли я слухала, то відкривала нові істини про Ісуса Христа і Небесного Батька, а також про храмову роботу. Коли я зосереджуюся на духовному під час перебування у храмі, то ціную його навіть більше, і храм набуває великого значення у моєму житті.

Ольга З., 18 років, Білорусь

Помістіть зображення храму

Візьміть у рамку зображення свого улюбленого храму й напишіть: “Колись туди ввійду!” Помістіть його у своїй кімнаті, щоб мати перед очима кожного дня. Зробіть перелік того, що вам слід робити, а чого не слід, аби бути гідними увійти до храму. Помістіть перелік біля зображення.

Крістіан Дж., 13 років, шт. Айдахо, США

Досліджуйте сімейну історію

Я вважаю, що дослідження сімейно-історичної роботи, це можливість бути якомога ближчими до храму, не перебуваючи там. Ви можете передавати знайдені вами імена людям з вашої сім’ї або приходу, які відвезуть їх до храму. Якщо ви виконуєте сімейно-історичну роботу і перетворюєте свій дім на святе місце, то будете поруч з храмом, навіть якщо ви все ще від нього на великій відстані.

Кейтлін Б., 13 років, шт. Юта, США